واردات کالاهای اساسی با ارز آزاد به صرفه تر است

مهاجریست

در اولین جلسه کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی خانه اقتصاد ایران موضوع سود بیشتر استفاده از ارز آزاد برای واردات خوراک دام نسبت به استفاده از ارز مبادله ای مطرح شد. مسعود دانشمند، دبیرکل خانه اقتصاد ایران با اعلام این که در حال حاضر کالاهای اساسی و خوراک دام می توانند با ارز مبادله ای وارد شوند ولی به دلیل مشکلاتی که در این بخش وجود دارد این کالاها گاهی چند ماه در انبارها باقی می مانند و اجازه ترخیص از گمرک را نمی یابند که باعث هزینه هایی همچون هزینه انبارداری، استهلاک سرمایه، هزینه فرصت استفاده از سرمایه و کار نکردن واحدهای تولیدی می شود. به گفته دانشمند بسیاری از تجار به دلیل سود بیشتر اصرار دارند ارز مبادله ای بگیرند در حالی که در عمل هزینه استفاده از ارز مبادله ای به حدی است که ارز آزاد به صرفه تر است. دانشمند تأکید کرد اگر این موضوع درست مورد کارشناسی قرار گیرد می توان اثبات کرد قیمت تمام شده کالای اساسی با ارز آزاد پایین تر از ارز مبادله ای با هزینه های جانبی آن است. وی تأکید کرد دولت نمی خواهد بدنامی گرانی برگردن آنها باشد ولی ما می توانیم خودمان پیشنهاد استفاده از ارز آزاد را مطرح کنیم.

در ابتدای این جلسه دانشمند با اعلام اینکه بسیاری از فعالان اقتصادی ایران بنگاه های کوچک و متوسط هستند افزود نوسانات اقتصاد به ویژه نوسانات نرخ ارز باعث زیاد شدید واحدهای کوچک و متوسط شد در حالی که نهادی وجود نداشت که SMEها بتوانند مشکلات خود را بیان کنند به همین دلیل ایده اولیه خانه اقتصاد ایران شکل گرفت. به گفته دبیرکل خانه اقتصاد ایران هر کس که فعال اقتصادی است می تواند در خانه اقتصاد ایران عضو شود و هر مشکل اقتصادی قابلیت مطرح شدن را دارد. وی تأکید کرد خانه اقتصاد ایران نه رقیب اتاق بازرگانی ایران است و نه علاقه ای به رقابت دارد بلکه تصمیم دارد مأموریت خود را اجرا کند و در این راستا قرار است کمیسیون های تخصصی این تشکل ایجاد شود.

دانشمند تأکید کرد یکی از مهمترین این کمیسیون ها، کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی است چرا که از یک سوی پایه اشتغال این بخش بالا است و از سوی دیگر بحران آب معضل امروز اقتصاد ایران است. ابراهیم جمیلی، رئیس خانه اقتصاد ایران نیز با تأکید بر این که در ابتدا سعی در گسترش تعداد اعضای کمیسیون ها نداشتیم و سعی اصلی بر تخصص گرایی است.

شاهرخ ظهیری، بنیان گذار گروه صنایع غذایی مهرام با اعلام این که از ایجاد کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی امیدوار شده است گفت علی رغم ایجاد نهادهای مختلف برای بررسی مسائل کشاورزی و صنایع غذایی هیچ گاه این جلسات از حد حرف بالاتر نرفته است ولی با توجه به خصوصی کامل بودن خانه اقتصاد ایران می توان امید داشت که این کمیسیون در خانه اقتصاد بتواند مفید واقع شود. ظهیری با اشاره به این که در این کمیسیون قرار است مشکلات و ایرادات بخش کشاورزی قرار است مطرح شود گفت امید بر این است که بسیاری از مسائل از طریق این کمیسیون قابل حل است.

جمیلی با اعلام این که قصد اثرگذاری بخش خصوصی را داریم و در این راه از ارتباط خوب با دولت و مجلس استفاده خواهیم کرد. به گفته رئیس خانه اقتصاد ایران با استفاده از پتانسیل های رسانه ای می توان بسیاری از مشکلات را مطرح و مورد نقد و بررسی قرار داد. در نهایت قرار بر این شد که جلسات این کمیسیون ماهی دو بار در روزهای شنبه برقرار شود. همچنین چند عضو کمیسیون برای هیأت رئیسه کاندیدا شدند که قرار است در جلسه دوم این رای گیری برگزار شود.

به این مطلب امتیاز دهید:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای