به گزارش مهاجریست، فرج الله حسن پور- یحیی آلاسحاق در گفتگو با شبکه ایران گفت: در بخش تولید کشور ایران امکانات و قابلیتهای فراوانی دارد از جمله منابع عظیم نفت و گاز، منابع معدنی فلزی و غیرفلزی و امکان کشت انواع محصولات زراعی و باغی.
وی افزود: کشور ایران در منطقهای قرار گرفته که حدود نیم میلیارد نفر جمعیت دارد. به علاوه این موارد، جمعیت جوان کشور در کنار گسترش صنایع واسطهای مثل پتروشیمی و فلزات اساسی وآلیاژی و وجود ظرفیتهای بلااستفاده سخت افزاری و نرم افزاری است.
وی با بیان اینکه آنچه لازمه یک توسعه همهجانبه برای یک کشور است مهیاست خاطرنشان کرد: با این حال، مشکلاتی همیشته در بطن اقتصاد کشور بوده و همچنان هم ادامه پیدا کردهاند. بر این موارد هم در سالهای اخیر تحریمهای یکجانبه و ظالمانه کشورهای استکباری هم اضافه شده است.
وزیر اسبق بازرگانی گفت: تنش در روابط خارجی و تحریمهای رسمی و غیررسمی،تسلط بخش عمومی بر تصدیهای صنعتی، بیکاری، تورم، نوسانات ارزی از جمله مشکلاتی است که ریشهدار شدهاند. با این وصف، راه خروج از این مشکلات تنها از تولید داخل و صنعت کشور میگذرد.
آلاسحاق در این گفتگو با تاکید بر اینکه با توجه به مصوبات بودجهای و وضعیتی که کشور در آن قرار دارد برون رفت از شرایط کنونی به سرعت امکانپذیر نیست تصریح کرد: یکی از نقاطی که دولت جدید باید آن را مدنظر داشته باشد نگاه واقعبینانه به وضعیت تولید و صنعت و روشهای حمایت از آن است.
وی در ادامه به برخی از مشکلات بخش تولید اشاره کرد و گفت: عدم پرداخت بدهی های دولت به پیمانکاران یکی از مشکلات اساسی فعلی است.
وی اظهار داشت: دولت و بانک مرکزی و بانک مرکزی با بانک ها و اثر این مساله بر بخش تولید چندان با هم هماهنگ نبوده اند و مشکلاتی به وجود آورده است. یکی از مشکلات اساسی ما این است که کشور ما بانک محور است. اما با وجود این محور قرارگرفتن، هماهنگی در آن به گونهای نیست که نیاز بخشهای مرتبط از جمله سپردهگذار، سرمایهگذار و هدفهای کلان را بدهد.
وی در ادامه افزود: تامین منابع لازم برای سرمایه گذاری، کمبود سرمایه در گردش بنگاهها، عدم نگهداری موجودی قطعات و مواد اولیه، عدم ثبات ارز و تامین ریال برای تولید باعث رکود تولید شده است.
این فعال بخش خصوصی با اشاره به نقصهای بازار بورس کشور گفت: کم عمق بودن بازار سرمایه باعث شده که تامین مالی بخشهای تولیدی از طریق بورس آنگونه که مرسوم کشورهای صنعتی و پیشرفته است، صورت نگیرد و این در حالی است که بخش اعظمی از نیاز تولید به منابع پولی باید از بازار سرمایه تامین شود.
وی همچنین در این گفتوگو اعلام کرد: به دلیل برخوردهای جناحی و سیاسی، استقرار صنایع بر مبنای سودآوری و آمایش سرزمینی نبوده است.
وی ادامه داد: اگر نابسامانی در اقتصاد کشور به چشم میخورد باید در رکود تولید به دنبال علت آن گشت. بنابر این تولید به اقدام عاجل نیاز دارد. باید مسایل مربوط به تولید و بانک برطرف شود.
وی سپس به ارائه راهکار برای برونرفت از مشکلات کنونی پرداخت.
به گفته وی تامین سرمایه در گردش تولید نیاز فوری به چارهاندیشی دارد. برای حل این مساله یک راهکار، زمان دادن به بدهیهای بخش تولید است. بخش تولید به بانکها ۸۰ هزار میلیارد تومان بدهکار است و پرداخت این مبلغ پول باید به تعویق افتد.
وی با اشاره به رفع تحریمهای بینالمللی خاطرنشان کرد: تامین قطعه و لوازم یدکی و مواد اولیه در این عرصه برای صنایع داخلی بسیار حائز اهمیت است که در این زمینه با بخشنامههای دولت بخشی از مشکلات بانک ها و ترخیص کالاها در گمرک حل شده است.
یحیی آلاسحاق همچنین ایجاد محیط مناسب و نشاط در کسب و کار را از اقدامات لازم برای بازگشت رونق به کسب و کار و تولید دانست و تاکید کرد: وقتی قوانین امروز با فردا متغیر و متفاوت است، چشم انداز سرمایه گذاری تیره و تار میشود و کاری از دست تولیدکننده و فعال بر نمیآید. قیمتگذاری محصولات تولیدی و بیمه و مالیات از تولیدکنندگان از مواردی است که در این شق گنجانده می شود و کشور هماکنون در این موارد مشکل اساسی دارد که با اندکی تدبیر و هماهنگی میتوان اوضاع را بهبود و چشمانداز را روشن کرد.
تولید راهکار عاجل می خواهد / راههای بازگشت رونق به اقتصاد
واکنش شما به این نوشته ؟
عشق0
غمگین0
خوشحال0
خواب آلود0
عصبانی0
بی روح0
چشمک0
ارسال پاسخ