نوسان اندک سکه و دلار؛ نشانه‌های افت قیمت در بازار داخلی

مهاجریست

بهای طلا در بازارهای جهانی که در این روزها امیدی برای کاهش قیمت‌های بازار داخلی فراهم کرده است، در مرز ۱۴۰۰ دلار نوسان دارد. در نظرسنجی‌های انجام شده برای تغییر قیمت آن در هفته جدید کاری بازارهای جهانی، امکان تقلا برای افزایش قیمت طلا مطرح شده است.

در تازه‌ترین نظرسنجی‌ها از میان ۲۷ نفر که به این نظر‌سنجی پاسخ داده‌اند،۱۷ نفر افزایش قیمت را برای این هفته طلا پیش‌بینی کرده‌اند ۴ نفر به کاهش آن رای داده‌اند و ۶ نفر نیز تغییر چندانی برای قیمت آن در نظر ندارند. این تعداد که دلالان شمش طلا، بانک‌های سرمایه‌گذاری، معامله‌گران بازارهای آتی، مدیران پولی و تحلیلگران چارت‌های تکنیکال هستند، نظرات مختلفی دارند که بر اساس تجربه کمتر، این نظرسنجی‌ها درست از آب درآمده است. این نظر سنجی‌ها به طور هفتگی توسط سایت کیتکو انجام می‌شود. نگاهی به افراد شرکت‌کننده در این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اغلب منافع سازمانی به مباحث علمی در نظر آنها ترجیح دارد و اظهارنظر آنها نیز از این منظر تا حدودی جانبدارانه است. در طول سال قبل کمتر هفته‌ای را می‌توان دید که رای غالب در این نظر سنجی بر قیمت‌های هفتگی منطبق باشد.
با این حال قیمت طلا روند تعادلی در پیش گرفته و از مرز ۱۳۲۵ دلار هفته قبل، بالاتر آمده است. افزایش تقاضا برای خرید در کف قیمت از جمله دلایل مطرح افزایش دوباره قیمت طلا در بازارهای جهانی بوده است. در عین حال انفجارهای آمریکا نیز به نوعی در افت ارزش دلار و نگرانی تورمی نقش داشته که قیمت را به بالا هل داده است. با این حال آنچه در روزهای اخیر دلیل زیربنایی کاهش قیمت طلا از سطح ۱۶۰۰ دلار مطرح شده، انتظار برای افت تورم و کاهش نرخ رشد اقتصادی در جهان به ویژه کشورهای آسیایی و اروپا است.
در آمریکا همچنان به‌کار گیری برنامه جامع خرید ماهانه ۸۵ میلیارد دلار اوراق قرضه خزانه‌داری و رهنی به دلیل خوشبینی به بهبود شرایط اقتصادی در این کشور، درمحاق است.
درعین حال در تازه‌ترین اجلاس‌های جهانی در حالی که نسبت به سیاست‌های انبساطی کشوری چون ژاپن هشدار داده شده، اما تشدید سخت‌گیری‌های سیاست‌های ریاضتی در اروپا نیز مورد انتقاد واقع شده و تصریح شده که تداوم این شرایط منجر به افزایش نرخ رشد اقتصادی نخواهد شد. از این رو در صورتی که سیاست‌های انبساطی در اروپا از سر گرفته شود، افزایش نرخ رشد اقتصادی تورم را نیز در پی خواهد داشت و قیمت طلا متاثر از این شرایط ممکن است در آینده افزایش بیشتری را حتی به خود ببیند.
بر خلاف این سناریو، گفته شده که بازارهای جهانی در سال ۲۰۱۱ حدود۴ درصد کاهش تورم داشته اند. انتظار می‌رود که نرخ تورم تا پایان سال ۲۰۱۳ در سطح ۲ درصد باقی بماند که در این صورت قیمت طلا نیز همراستا با افت میزان تورم، نرخ رشد اقتصادی به وِيژه در بازارهای نوظهور و در حال توسعه، روند کاهشي خود را حفظ کند. برخی برای طلا نوسان بین دو سطح ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ دلار پیش‌بینی کرده‌اند.
بازار داخلی
مقاومت قیمت‌های داخلی نیز در این راستا تا حدودی برآمده از تجربه بازار است که در مقابل افت هیجانی قیمت در بازارهای جهانی عموما واکنشی همراه با صبوری دارد. با این حال ارزش طلای موجود در سکه بر اساس دلار تقریبا ۳۵۰۰ تومانی و اونس طلای ۱۴۰۰ دلاری در این روزها همچنان از يك میلیون و ۱۵۳ هزار تومان فراتر نرفته است.
دیروز در بازار اما قیمت سکه همچنان در سطح يك میلیون و ۳۱۰ هزار تومان باقی مانده بود که فاصله ای تقریبا ۱۵۷ هزار تومانی را حفظ کرده است.
نیم سکه ۶۸۰ هزار تومان و ربع سکه ۴۲۰ هزار تومان فروخته می‌شوند. در این بازار البته سکه تمام بهار تا ساعت ۱۴ نزدیک به ۱۰ هزار تومان نسبت به روز شنبه افت داشت. نیم سکه نیز۱۰ هزار تومان و ربع سکه هم ۵ هزار تومان کاهش قیمت داشتند. هر گرم طلای ۱۸ عیار، اما افزایش داشت و با ۱۱۰۰ تومان افزایش تا ۱۲۶ هزار و ۷۰۰ تومان بالا رفت. در بازار ارز قیمت دلار ۵ تومان افت نشان می‌دهد. دیروز قیمت آن تا ۳۵۱۵ تومان و حتی ۳۵۱۰ تومان هم تعدیل شد. یورو نیز به ۴۶۱۰تومان رسید که ۱۰ تومان کاهش نشان می‌دهد. تغییرات ایجاد شده در قیمت سکه و ارز در حالی جزئی به نظر می‌رسند كه در شرایط فعلی نشان از تسلیم شدن آرام آرام بازار در مقابل ریزش قیمت‌ها دارد. این موارد در حالی است که خبرهای داخلی از حذف ارز مرجع برای واردات برخی کالاهای اساسی حکایت دارد. نرخ ارز مرجع به روغن، گوشت و برنج وارداتی اختصاص نمی‌یابد، در حالی که به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت سایر کالاها از جمله گندم و نهادهای دامی همچنان ارز مرجع می‌گیرند.

نوسان اندک سکه و دلار؛ نشانه‌های افت قیمت در بازار داخلی

به این مطلب امتیاز دهید:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای