طرحها و برنامههاي آغاز بکار جایزه صلح جهانی محمد بن راشد
جایزه صلح محمد بن راشد زمان شروع و نوع فعالیتهای برنامهريزي شده در کنفرانسهاي صلح جهانی دبی را که قرار است درسالن اجتماعات مرکز تجارت جهانی دبی برگزار شود، در طول 12 ماه آينده اعلام کرد. اين كنفرانسها كه با حمايت شيخ محمد بن راشد حاکم دبی برگزار میشود تا 14 ماه ادامه خواهد داشت و داراي بیش از 15 جلسه بحث و سخنراني و برنامههاي جانبي ديگر خواهد بود.
حسب اعلام حمد بن الشیخ احمد الشیبانی رئیس هیئت امنا جایزه صلح جهانی دبی اين كنفرانس را بیش از 11 حامی جهانی میزبانی میکنند و قرار است در آن درباره صلح جهانی و اصلاح نگرش به آموزههاي ديني بحث و گفتگو شود. همچنين در باره رابطه علم و دین و علم و عمل و استدلالهایی که تاکید دین بر ضرورت پیشرفتهای علمی و حرفهای برای تحقق رفاه بشر را برجسته ميسازد، صحبت خواهد شد. الشیبانی هدف اصلي این جایزه را نشاندادن ویژگیها و مزیتهای اسلام بخصوص در زمينه تسامح و ميانهروي، برقراري پل ارتباطي و همکاری با تمدنهای دیگر و تقويت روابط بین ملتها برای تحقق صلح جهانی دانست. اعطاي اين جايزه به عنوان وسیلهای برای تعامل فرهنگی میان مردم و توسعه صلح در جهان و ترغيب حفظ و ارتقاءصلح جهانی و ترویج گفتگو میان ادیان است.
مسئول هماهنگی کنفرانس دکتر عمر الخطیب نيز گفت: تعداد سخنرانیها و مقالات تحقيقي كه در کنفرانس ماه آبریل ارائه میشود 15 عدد است که توسط گروهی از دانشمندان، متخصصان و محققان صلح جهانی از همه کشورها تهيه شدهاند. محورهاي مطالب اين سخنراني ها و مقالات نقش اسلام، جوانان ، خانواده و مادر در رسیدن به صلح جهانی است. او در ادامه افزود: این جایزه شامل دو بخش است. بخش اول مربوط به انتخاب شخصیت جهاني صلح است و بخش دوم مربوط به تنظیم همایش صلح جهانی ميباشد. که همايش مذكور در دومین دور خود در پنجشنبه،جمعه و شنبه برابر با 12 ، 13 و 14 آوريل با حضور جمعی از شخصیتهای برجسته و دانشمندان جهان اسلام و نيز از ایالات متحده و انگلستان و چین و با حضور جمعي از قراء قرآن برگزار ميگردد.
سرمايهگذاري دبي بر روي توريسم سلامت
ابتكاري از سوي دايره بهداشت دبي ارائه شده كه هدف آن تبديل اين امارت به يك قطب منطقهاي و جهاني براي توريسم درماني و بهداشتي ميباشد. همچنين اين طرح باعث جلب سرمايهگذاري و فرصتهاي شغلي جديد خواهد شد. انتظار ميرود اين استراتژي كه در پي ايجاد يك هسته قوي از شبكه امكانات پيشرفته بهداشت و درمان، زير ساختهاي مدرن، گردآوري متخصصان حاضر در حوزه سلامت و كسب اعتبارنامههاي معتبر بينالمللي در اين بخش توريستي است، تحرك جديدي را به بخش 16 ميليارد درهمي توريسم سلامت دبي ببخشد.
براي اجراي اين طرح و با هدف معرفي يك الگوي منحصر بفرد مشترك و پيشبرد بخش بهداشت و توريسم، دواير مختلفي چون سازمان بهداشت، اداراتكل بازاريابي تجارت و توريسم، اقامت و امور اتباع خارجي، بخش پيشرو خصوصي و ارائهكنندگان خدمات توريستي دبي، هماهنگ و منسجم ميشوند.
قاضي سعيد المرشد مديركل سازمان بهداشت دبي گفت: ما تحقيقات بازاريابي گستردهاي را براي طراحي اين ابتكار به عمل آوردهايم و اين اقدام در راستاي طرح راهبردي دبي در سال 2015 است. اين طرح شامل يك مجموعه از خدمات مربوط به مسائل بهداشت و درمان است كه توسط پزشكان متخصص ارائه ميگردد. ما براي عمليشدن اين طرح يك نقشه راه و برنامه كار تنظيم كردهايم.
دبي در سال 2011 بيش از 2/9 ميليون نفر توريست داشته كه درآمدهاي ناشي از آن 16 ميليارد درهم بوده است. اينگونه برنامهريزي شده كه تا سال 2015 سالانه افزايش تعداد توريستها به اين شهر 2/7 درصد رشد داشته باشد. پيشبيني ميشود توريسم سلامت حدود 1/6 ميليارد درهم تا پايان سالجاري عايدات داشته باشد. آمارها نشان ميدهد كه سرمايهگذاري بخش خصوصي در زمينه مراقبتهاي بهداشتي به ميزان 12 درصد (معادل 8 ميليارد درهم) درفاصله سالهاي 2010 تا 2011 بوده است.
******
دبی به قرارداد خريد برق هستهای نزدیکتر میشود
یک مقام ارشد دولتی گفته است كه دبی شروع به واردات برق هستهای از ابوظبی تا سال 2020 خواهد نمود. نجیب زعفرانی، دبیرکل و مدیرعامل شورای عالی انرژی دبی، گفت که كليات خريد برق و انجام معامله با امارت ابوظبی مورد موافقت قرار گرفته اما گروههاي كاري در مورد جزئيات مربوط به هزینههاي برق هنوز به توافق نرسیدهاند. به گفته وي امارت دبی برنامهای برای ساخت نیروگاههای هستهای برای خود ندارد اما اقدام به واردات برق هستهاي از ابوظبی خواهد کرد. زعفراني تاكيد كرد اگر تقاضای انرژی افزایش یابد، دبی در نظر دارد اقدام به ایجاد نیروگاههای هستهای پس از سال 2020 نماید. در حالیکه 99 درصد تولید انرژی در دبی از گاز است و یک درصد از سوخت دیزل میباشد، استراتژی یکپارچه انرژی 2030، بنا دارد تا وابستگی به این سوختها را کاهش دهد.
استراتژی یکپارچه انرژی دبی 2030 شامل برنامهای برای متنوع ساختن منابع انرژی نيز میباشد. براساس اين برنامه سهم انرژی خورشیدی که تا سال 2020 یک درصد از تولید انرژی است، به 5 درصد تا سال 2030 افزایش ميیابد. قرار است دوازده درصد از انرژی مورد نياز از برق هستهای و 12 درصد دیگر از زغال سنگ پاک باشد. هفتاد و یک درصد بقيه انرژی مورد نياز دبی از گاز تولید خواهد شد. پارک خورشیدی شيخمحمد بنراشد آلمکتوم که چندي پيش مراحل ساخت آن آغاز شد، ، با اختصاص هزینهای حدود 12 ميلیارد درهم توسعه خواهد یافت و هدف از ساخت آن کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و كاهش انتشار دي اكسيد کربن ميباشد. اين نيروگاه دارای ظرفیت 1000 مگاوات برق خواهد بود. اين پروژه توسط شورای عالی انرژی اجراء و توسط سازمان آب و برق دبی، مدیریت و اداره میشود.
هشدار در خصوص فعاليت برخي موسسات كاريابي متخلف
مقامات وزارت كار امارات اعلام كردند، برخي موسسه كاريابي توسط اين وزارتخانه بدليل انجام تخلف،بسته شده و تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند. يك مقام وزارت کار، به روزنامه گلفنیوز مورخ 19/11/1390 گفت که آژانسهای كاريابي مذكور بدليل فريب دادن مردم براي پيداكردن کار جهت آنان تعطيل شده و تحت پيگرد قرار گرفتهاند. يك مقام ديگر در اين باره گفت: شيوهاي از تقلب رايج شده که براساس آن، برخی از افراد تحتعنوان استخدام و ارائه فرصتهای شغلی به جویندگان کار داراي ویزا توريستي در کشور از آنها پول دريافت كرده و خواهان پيش پرداخت وجه ميشوند.
اين سازمانها براي بازكردن پرونده جويندگان كار از آنها 200 درهم و براي گذاشتن قرار ملاقات كاري 500 درهم اخذ ميكنند. آنها تشكيلات خود را با معرفي آدرس وب سايتشان به مردم معرفي مينمايند. زماني كه قربانيان پيشپرداخت هزینهها برای يافتن كار را پرداخت كردند، آژانسهاي كاريابي به آنها ميگويند شرکتي که خواهان كار آنها بوده از استخدامشان خودداري كرده است. اين آژانسهای کاریابی متقلب حتي ممکن است، هرگز به کارجويان در تماسهاي بعديشان پاسخ ندهند و یا به جویندگان کار بگويند كه با آنها تماس نگيرند زيرا كه ميدانند اين افراد اغلب داراي ویزای توريستي هستند و از آنها شکایت نخواهند كرد. او گفت که اينگونه آژانسهای كاريابي، بدليل تقلب تحت محاکمه قرار خواهند گرفت.
******
ركورد ورود مسافر به فرودگاه دبی
فرودگاه بينالمللي دبی، اعلام كرد که ركورد 51 میلیون مسافر در سال 2011 گذشته را پس از تمهيداتي كه در زمينه گسترش و تكميل ناوگان هوايي و افزايش خطوط پروازي جديد بعمل آورده ،ثبت نمود. تردد مسافر، نسبت به سال2010 شاهد افزايش نرخ 8 درصدي بوده است. در سال 2010 بیش از 47،2 میلیون مسافر وارد فرودگاه دبي شده بودند. این فرودگاه در ماه دسامبر تعداد 4.69 میلیون مسافر را در مقایسه با 4.26 میلیون نفر در سال 2010 در زمان مشابه به ثبت رساند كه براي اين مدت ميزان افزایش تعداد مسافر 10.2 درصدي بوده است.
تعداد پروازها نيز افزایش 7.7 درصدي را نشان ميدهد كه از 27398 مورد در دسامبر سال 2010 به 29519 مورد در ماه دسامبر 2011 رسيده اما درمجموع نرخ رشد سالانه 6.2 درصد (326317 مورد پرواز) بوده است.
در سال 2011 ، 28 مقصد مسافرتي جدید اضافه شده و 17 مقصد هم تعطيل شده است كه دركل مقصدهاي پروازي سال 2011 از فرودگاه بينالمللي دبی 215 بوده كه درمقايسه در سال 2010 اين مقصدها 204 مورد بوده است. مهمترين بازارها از نظر تعداد مسافر هند، انگلستان، عربستان سعودی، پاکستان، قطر، آلمان و ایالات متحده آمريكا بودهاند.
حجم محمولههاي هوايي، در ماه دسامبر 2011 کمی افزايش يافت و به 189593 تن بار رسيد كه منعکس کننده افزایشي بطور متوسط 0.8 درصد در مقایسه با 188103 تن بار در طول مدت مشابه در سال 2010 بوده است. حجم سالانه ميزان بار در سال 2011 بالغ بر 2،19 میلیون تن بوده كه 1.5 درصد نسبت به 2.22 میلیون تن ثبت شده در سال 2010 كمتر بوده است.
فرودگاه دبی قصد دارد كه اقدام به سرمایه گذاری 7،8 میلیارد دلاري نموده و ظرفیت خود را از 60 میلیون مسافر در سال به 90 میلیون مسافر در سال 2018 برساند. اين فرودگاه انتظار دارد که عمليات كنكورس 3 و تبديل شدن به بزرگترین مكان با امکانات اختصاصی برای هواپيماهاي ایرباس A380s ، را تا پایان امسال تكميل نمايد.
******
امارات قطب اقتصاد و انرژيهاي سبز
امارات عربي متحده در تلاش است تا به يك قطب جهاني در زمينه اقتصاد سازگار با محیطزیست تبديل شود. در حال حاضر گامهايي در حفاظت از محیطزیست از طريق بكارگيري فنآوريهاي پاك، انرژيهاي جايگزين و ارائه آموزشهاي مربوط به تقويت فضاي سبز در اين كشور برداشته شده است.
این اقدام بر بخشهاي مختلفي تمركز داشته و طيف وسیعی از پروژهها، سیاستها و قوانین را در بر ميگيرد كه شامل استفاده از انرژیهاي تجدیدپذیر، فنآوریهاي قادر به استفاده از سوختهاي پاک، سرمایهگذاری در بخش توليد و تجارت محصولات سازگار با محيطزيست و ايجاد زیرساختهای سبز ميباشد.علاوه بر این ايجاد تغییر در شیوه زندگی آحاد جامعه از طريق آگاهیبخشي و ترویج استفاده از وسایل منطبق با محیط زیست مدنظر ميباشد. برنامههای طراحی شده با هدف مقابله با کاهش انتشارکربن و تغییرات آب و هوايي صورت ميگيرد.
******
امارات عربي متحده بدنبال جلب مشاركت بينالمللي براي استخراج و انتقال نفت
محمد بن ظاعن الهاملي وزير نفت امارات اعلام كرد كشورش بعنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ نفت در مجموعه اوپک، به دنبال جلب مشارکت شرکتهای بینالمللی انرژی برای دسترسی به تکنولوژی مورد نیاز جهت افزايش ظرفیت تولید نفت خود ميباشد. وي با اشاره به آسان بودن استخراج نفت و گاز در قرن بيستم با استفاده مخازن سطحيتر و نيز اختصاص هزينههاي كمتر، بر ضرورت بهبود روشهاي استخراج و توليد نفت و گاز در منطقه تاكيد كرد.
الهاملي خطاب به مدیران صنعت انرژی، در سومين همايش اطلاعات انرژی خليج فارس در ابوظبی اظهار داشت در طول اين سالها استخراج نفت و گاز تبدیل به بیشترين چالش شده و امارات عربي متحده در مقابله با چنين چالشهايي اقدام به توسعه روز افزون مخازن گاز ترش نموده است. وي در عين حال تاكيد كه اكنون بیش از هر زمان دیگری، امارات به دنبال شرکتهای خدماتی و دارندگان تکنولوژی هاي برتر است که كمك خواهند تا امارات اقدام احداث چاههاي جديد نمايد.
الهاملي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: چشم انداز صنعت بینالمللی انرژی در سال 2012، با توجه به نگرانیهای جاری در مورد رشد اقتصادی، مصرف انرژی و ثبات مالی جهانی با عدم قطعيت روبرو است اما نظر به عدم پايداري اين مشكلات، امارات عربي متحده همچنان به سرمایهگذاری سنگین در تولید نفت و گاز ادامه خواهد داد.
******
گزارش موسسه انرژي اتمي امارات در مورد درسهاي گرفته شده از انفجار نيروگاه اتمي فوكوشيما
موسسه انرژي اتمي امارات گزارش خود در باره درسهايي كه ميتوان از فاجعه مارس 2011 مربوط به انفجار نيروگاه اتمي فوكوشيماي ژاپن گرفت را تقديم سازمان نظارت هستهاي اتحادي امارات كرد. اين گزارش توصيههايي را نيز در مورد در نظر گرفتن استانداردهاي ايمني بيشتر و بالاتر در ساخت نيروگاه هاي اتمي ارائه كرده است.
اطلاعات و گزارش تفصيلي موسسه انرژي اتمي امارات در برگيرنده گزارش 9 هزار صفحهاي است كه در طول 12 ماه به بررسي و ارزيابي موضوعاتي چون تكنولوژي انتخاب شده، نحوه طراحي ساخت نيروگاه و مكان ساخت آن در منطقه بركه در غرب امارت ابوظبي پرداخته است.
موسسه انرژي اتمي امارات رآكتور مدل «آي.بي.آر 1400» ساخت شركت برق هستهاي كبكو كره جنوبي از نسل سوم نيروگاه هاي 1400 مگاواتي را انتخاب كرده است.
به نظر برخي كارشناسان اين نوع رآكتورها داراي بالاترين معيارها و استانداردهاي ايمني بوده و كارآيي خود را در سطح بينالمللي با موفقيت به اثبات رسانده است. طراحي آنها بگونهاي است كه برخي از شديدترين حوادث طبيعي مانند سو نامي، زلزله و قطع برق مربوط به از مدار خارج شدن ايستگاههاي توليد نيرو را تحمل ميكنند. همچنين گزارش مذكور حكايت از آن دارد كه منطقه بركه بهترين مكان براي ايجاد نيروگاه هستهاي است زيرا در آنجا كمترين امكان لرزش زمين وجود دارد و احتمال وقوع زلزله بسيار پائين است بعلاوه منطقه خليج فارس هم در تاريخ خود شايد زلزلههاي توام با سونامي نبوده است.
قرار است در پايان سال 2012 عمليات بتنريزي ساخت اولين نيروگاه و در پايان سال 2013 عمليات ساخت دومين نيروگاه انجام شود و انتظار ميرود كه فعاليتهاي عملي نيروگاه اول در سال 2017 آغاز شود.
******
افزايش 20 درصدي تجارت خارجی غیر نفتی امارات عربي
تجارت خارجی غیرنفتی امارات عربي متحده 23 درصد رشد كرده و به 524 میلیارد درهم در هفت ماه اول سال 2011 رسيده و احتمالا در پايان سال ميزان كل تجارت خارجي امارات به حدود 900 میلیارد درهم، رسيده باشد.
آماري كه گمرک اتحادي امارات منتشر نموده، نشان میدهد که تجارت خارجی غیرنفتی اين كشور طی هفت ماه اول سال 2011 از ميزان 426 میلیارد درهم در دوره مشابه در سال 2010 به 524 میلیارد درهم رسيده كه اين امر افزایش 98 میلیارد درهمي را نشان ميدهد. در سال 2010 ارزش تجارت خارجی غیرنفتی امارات عربي متحده به 754.4 میلیارد درهم رسيده بود.
آمارها همچنين حكايت از آن دارند كه در طول هفت ماه اول سال 2011 امارات 22 درصدافزايش واردات(به ميزان 337.1 میلیارد درهم) داشته است. صادرات نيز شاهد رشد 45 درصدي بوده و به 64.7 میلیارد رسيده است. صادرات مجدد، با رشد 16درصدي به122.1 میلیارد درهم روبرو بوده است.
در میان شرکای تجاری امارات عربي متحده به ترتيب هند، چین، آمریکا، ژاپن، آلمان، ایتالیا، بریتانیا، کره جنوبی، بلژیک، و عربستان سعودی در ده رده اول قرار دارند. ایران، هند، بلژیک، عراق، عربستان سعودی، افغانستان، هنگ کنگ، سوئیس، کویت و بحرین در صدر فهرست صادرات مجدد امارات عربي متحده ميباشند.
انتظار میرود كه هند به بزرگترین شریک تجاری امارات در سال 2025 تبديل شده و از چین هم پيش افتد و ارزش تجارت با اين كشور به رقم 103،6 میلیارد دلار برسد. در حال حاضر هند همراه با چین، ایالات متحده و ژاپن در صدر شرکای تجاری امارات عربي متحده هستند. همچنين پيشبيني ميشود تجارت با حوزههاي هند و خاورميانه 34 درصد رشد داشته باشد. صادرات هند به امارات عربي متحده 43 درصد رشد و واردات هند از امارات عربي متحده در دو سال گذشته، 68 درصد رشد داشته است.
تجارت بین امارات عربي متحده و چین به 25 میلیارد دلار در نه ماه اول سال 2011 رسيده كه 36.6 درصد افزایش داشته است. احتمال میرود كه حجم كل تجارت فيمابين دو كشور به 30 میلیارد دلار در سال 2011 برسد.
تجارت بین امارات عربي متحده و ژاپن 30.5 درصد افزايش داشته و به 83.37 میلیارد درهم در طول شش ماه اول سال 2011 رسيده است. همچنين امارات عربي متحده بزرگترین بازار صادراتی برای ایالات متحده در خاورمیانه و منطقه شمال آفریقا باقی مانده است.
ارسال پاسخ