پیش‌بینی استاندارد بانک از بهای طلا

مهاجریست

با وجود افت شدید قیمت‌ طلا بعد از جلسه فدرال ررزو، بر خلاف تصورها خالص خرید و فروش در بازار طلا در هفته گذشته افزایش چشمگیری داشت. در هفته‌های اخیر پایین‌ترین قیمت‌های ممکن طلا تجربه شده است و به نظر می‌رسد که در روزهای آتی روند صعودی را آغاز کند. پس از نشست کمیته فدرال رزرو در روز چهارشنبه 20 فوریه و افت شدید قیمت‌ها، بر خلاف تصورها علاقه سرمایه‌گذاران به این بازار افزایش یافت و منجر به افزایش 49.1 تن در خالص خرید و فروش سفته‌بازانه شد. بسیار واضح است که سطوح پایین قیمت‌ها، عاملان بازار طلا را به تغییر پوزیشن‌ها تشویق کرده است.
 
در هفته گذشته، معاملات خرید سفته‌بازانه به میزان 24.5 تن افزایش یافت و کاهش این شاخص در دو هفته گذشته (مجموعاً 24.1 تن) را جبران کرد. اگرچه سطح معاملات فروش که معادل 267.5 تن است از میانگین پنج ساله آن یعنی 102.7 تن بالاتر است اما به نظر کارشناسان افزایش در معاملات خرید در حقیقت خرید دوباره پوزیشن‌های فروش به هدف کسب سود در آینده است و یقیناً علامت ایجاد اطمینان دوباره به بازار این فلز زرد نیست.از سوی دیگر، معاملات فروش سفته‌بازانه به میزان 24.5 تن در هفته گذشته کاهش یافت. با توجه به افزایش 174.5 تن در طی چهار هفته گذشته در این شاخص، این وضعیت چندان مناسب به نظر نمی‌آید.
 
از نقطه‌نظر ریسک و کسب سود، کارشناسان استاندارد بانک معتقد هستند که اخیراً ارزش طلا به شدت کاهش یافته است و در حال حاضر بازار بزرگ‌ترین بخش این روند کاهشی را تجربه کرده است و پس از اتمام کل نیروی کاهشی در بازار، قیمت‌ها دوباره صعود خواهند کرد.
 
پیش بینی قیمت نقره:
در هفته گذشته، بازار نقره نیز بلافاصله و هم‌راستا با بازار طلا به شدت تحت تاثیر وضعیت کاهشی بعد از نشست فدرال رزرو قرار گرفت. خالص خرید و فروش سفته‌بازانه به میزان قابل توجهی معادل 809.2 تن کاهش یافت (19.2 درصد کاهش نسبت به هفته گذشته) که کم‌ترین میزان کاهش در میان بازار سایر فلزات گرانبها بود. البته درصد کاهش هفتگی این شاخص در هفته جاری نسبت به دو هفته گذشته (21.1 درصد) اندکی کم‌تر بود.
 
دلیل اصلی این روند کاهشی را می‌توان در انتظارات کاهشی نسبت به وضعیت بازار نقره دانست. معاملات فروش سفته‌بازانه باز هم با افزایش قابل توجهی معادل 571.6 تن روبرو شد که در نتیجه کل معاملات فروش در سطح 2445.2 تن قرار گرفت که این رقم پنج برابر میانگین پنج ساله آن یعنی 1232.6 تن است. همانند بازار طلا، افزایش هنگفت در معاملات فروش لزوما به معنای صعود دوباره قیمت‌ها در بازارهای آتی نیست و در حقیقت نشاندهنده یک بازار شلوغ معاملاتی است.
 
 
پیش بینی قیمت نفت خام:
انتظار در مورد اجرای سیاست‌های انقباضی از سوی کمیته فدرال رزرو و بهبود روند مناقشات در خاورمیانه، بازار نفت را تحت فشار فروش قرار داده است. در نتیجه برای دومین هفته متوالی، خالص خرید و فروش سفته‌بازانه به میزان 23.5 میلیون بشکه کاهش یافت (کاهش متوالی این شاخص در طی دو هفته در این بازار، آخرین بار در نیمه ماه نوامبر اتفاق افتاد).
 
در هفته گذشته برخلاف روند مورد انتظار، از آنجاییکه عاملان این بازار پوزیشن‌هایی را متناسب با امید کاهش قیمت‌ها انتخاب کرده‌اند؛ معاملات فروش سفته‌بازانه به میزان 13.5 میلیون بشکه افزایش یافت که بالاترین میزان افزایش از ماه مارس تا کنون است. از سوی دیگر معاملات خرید سفته‌بازانه به میزان 10.0 میلیون بشکه کاهش یافت که بیشترین میزان کاهش از 25 ماه آگوست تا کنون است.
 
کارشناسان استاندارد بانک نسبت به افزایش تقاضا در بازار نفت چندان خوش بین نبودند تا زمانی که اثرات آن را در قیمت‌های اخیر نفت مشاهده کردند و فکر می‌کنند که این روند تصحیح قیمت‌ها  از قبل قابل پیش‌بینی بود. به نظر کارشناسان این بانک، پتانسیل روند نزولی قیمت‌های نفت به شدت کاهش یافته است اما کاملاً از بین نرفته است. البته باید متذکر شد که تاثیر نگرانی از بدتر شدن وضعیت اقتصادی آمریکا و یا عدم تحقق نرخ رشدهای مورد انتظار در کشور چین می‌تواند درها را برای آغاز روند نزولی در بازار نفت تا حدودی باز کند.
 
پیش بینی قیمت مس:
بعد از انتشار تصمیم کمیته فدرال رزرو برای توقف سیاست‌های تسهیل کمی تا انتهای سال، بازار طلا همانند بازار سایر کالاها با روند کاهشی روبرو شد. در هفته گذشته، خالص خرید و فروش سفته‌بازانه به میزان 113.4 تن کاهش یافت که بالاترین رقم کاهشی در 12 ماه گذشته بود و باعث شد که سطح این شاخص برای اولین بار بعد از ماه نوامبر در منطقه منفی قرار بگیرد.
 
در هفته گذشته، معاملات خرید سفته‌بازانه به میزان 132.8 تن کاهش یافت که یک رکورد 12 ماهه محسوب می‌شود. از سوی دیگر، اگرچه معاملات فروش نیز به میزان 19.4 تن کاهش یافت اما نتوانست اثر افزایشی هفته گذشته (56.9 تن) را خنثی کند.
 
در هفته گذشته، یک تغییر ناگهانی نیز در درصد خرید و فروش سفته‌بازانه به کل معاملات رخ داد و از سطح 5.2 درصد به سطح 0.5-  درصد رسید (میانگین پنج ساله آن 0.6 درصد است). در هفته گذشته به نظر می‌رسید که بازار مس در شرایط ناپایدار و افزایش قیمت قرار دارد اما در حال حاضر بازار مس ثبات بیشتری را نشان می‌دهد مگر اینکه عاملی غیر منتظره باعث شروع روند کاهشی بازار مس شود.
 
 پیش بینی قیمت پلاتینیوم:
با توجه به اینکه اصولاً سرعت افزایش قیمت پلاتینیوم در بازار بیشتر از روند معمولی است، آغاز یک روند کاهشی پرشتاب در این بازار بعد از نشست بانک فدرال رزرو چندان تعجب آور نیست.در هفته گذشته، خالص خرید و فروش سفته‌بازانه به میزان 388400 اونس کاهش یافت که بیشترین رقم کاهشی در 12 ماه گذشته بود.
 
همانطور که انتظار می‌رفت (به دلیل افزایش معاملات)، روند نقدی‌سازی معاملات خرید منجر به کاهش آن به میزان 419300 اونس شد. حجم عظیم نقدی‌سازی معاملات خرید، یک رکورد 12 ماهه محسوب می‌شود. از سوی دیگر در هفته گذشته، معاملات فروش نیز به میزان 30900 اونس کاهش یافت.
 
با توجه به اینکه این روزها اخبار مهمی در مورد معادن آفریقای جنوبی در جریان نیست، میزان علاقه به بازار این فلز در حال کم‌رنگ شدن است. گرچه باید به این نکته نیز اشاره کرد که وضعیت بین معدنچی‌های آفریقای جنوبی و اتحادیه‌های کارگری به شدت خصمانه است و از سوی دیگر بعد از گزارش شرکت Amplat، بازار در انتظار نتایج مذاکرات است (به احتمال زیاد در انتهای ماه مارس اعلام خواهد شد). از آنجاییکه سرمایه گذاران ترجیح می‌دهند از فضای متشنج به اندازه کافی دور باشند در نتیجه هنوز افزایشی در علاقه به سرمایه‌گذاری در این بازار دیده نمی‌شود.
 
پیش بینی قیمت پالادیوم:
بالاخره بازار پالادیوم نیز مغلوب اثرات روند کاهشی در  بازار سایر فلزات گرانبها شد. پس از تجربه روند افزایشی در شش هفته متوالی، خالص خرید و فروش سفته‌بازانه در هفته گذشته به میزان 153900 اونس کاهش یافت.باید متذکر شد که این روند کاهشی به میزان زیادی نشان از سردرگمی عاملان این بازار دارد، و در عین حال هیچ نشانی از باور قطعی آن‌ها به کاهش قیمت‌های این فلز ندارد. در هفته گذشته معاملات خرید و فروش سفته‌بازانه به ترتیب به میزان 256500 و 102600 اونس کاهش یافتند.
 
در هفته گذشته، کاهش در کل معاملات بیشتر از کاهش در خالص خرید و فروش سفته‌بازانه بود و به همین دلیل نسبت درصد خالص خرید و فروش سفته‌بازانه به کل معاملات از 54.9 درصد به 66.0 درصد افزایش یافت (میانگین پنج ساله آن معادل 47.9 درصد است). افزایش در این شاخص نگرانی‌ها در مورد ایجاد وضعیت افزایش روند نقدینگی و مبادلات و کاهش فرصت سوداگری در این بازار رابالا برده است (چنین روندی ممکن است به کاهش قیمت‌ها منجر شود).
منبع: طلانیوز
 پیش‌بینی استاندارد بانک از بهای طلا

به این مطلب امتیاز دهید:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای