كشت استويا

مهاجریست

"استويا"؛ 250 برابر شيرين تر از قند
مدير‌ گل و گياه سازمان جهاد كشاورزي گيلان:                                                                                                                               

كشت استويا در استان در مرحله آزمايشي است

خبرگزاري دانشجويان ايران – رشت
سرويس: استان‌ها

مدير گل و گياه سازمان جهاد كشاورزي گيلان گفت: كشت استويا در 6 شهرستان گيلان در مرحله آزمايشي قرار دارد.

الماسي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) – منطقه خزر- با اشاره به اين‌كه استويا، گياهي با برگ‌هاي شيرين تر از ساكاروز اما بدون كالري است، توضيح داد: سال گذشته، كشت اين گياه در 6 شهرستان گيلان انجام شد؛ نتايج آن پس از زمستان گذراني امسال مشخص مي‌شود.

وي افزود: در‌ حال‌حاضر 600 مترمربع از اراضي استان به كشت استويا اختصاص يافته است و در صورت موفقيت، توسعه آن در گيلان آغاز خواهد شد.

در ادامه اين گفت‌وگو، دکتر عليرضا ترنگ، رييس پژوهشکده‌ بيوتکنولوژي شمال کشور با اشاره به اين‌كه 250 برابر شيرين تر بودن از قند،‌ مهم‌ترين ويژگي استويا است، گفت: اين گياه بومي آمريکاي جنوبي است که ارتفاع آن به يک متر هم مي رسد و عمر آن حداکثر پنج سال است.

وي افزود: برگ استويا حاوي ماده‌اي به نام استويوزيد stevioside است و با اين‌که 250 برابر از ساکاروز موجود در چغندرقند و نيشکر شيرين تر است، اما خواص شيميايي مضر آن را ندارد، از اين رو، هم به لحاظ صرفه‌ اقتصادي و هم از نظر پزشکي، در خيلي از کشورها، استويا، جايگزين مناسبي براي چغندر و نيشکر محسوب مي‌شود.

ترنگ ادامه داد: در حال حاضر پاراگوئه، برزيل، چين، تايوان، کره جنوبي و مالزي از مهمترين کشورهاي توليدکننده‌ استويا هستند.

وي خاطرنشان كرد: کشت آزمايشي استويا با هدف توليد منابع جديد شيرين‌کننده‌ها در کشور، کمک به حل مشکل تک محصولي بودن کشاورزي در بسياري از مناطق ايران، ايجاد فرصت‌هاي جديد شغلي و افزايش درآمد خانوارهاي کشاورز در استان‌هاي اصفهان و گيلان آغاز شده است، اين گياه در گيلان، هم اينك در شهرستان‌هاي آستانه‌ اشرفيه، رودبار، رودسر، املش، سياهکل و تالش کاشته مي‌شود.

سحر بهلولي، يکي از کارشناسان پژوهشکده‌ بيوتکنولوژي کشاورزي شمال کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا گفت: استويا را مي توان به راحتي در کنار 350 گياه شناخته شده‌ گيلان، کاشت و پرورش داد و از آنجا که خاک کم شور، بهترين خاک براي کشت استوياست، شمال ايران، از جمله گيلان مي‌تواند بهترين منطقه براي کاشت اين محصول در کشور باشد.

وي افزود: با توجه به کاربردهاي فراوان عصاره‌ شيرين استويا در صنايع شيريني‌سازي، پزشکي و ديگر صنايع غذايي، محصول استويا مشتري فراواني دارد و با قيمت خوبي خريداري مي‌شود.

به این مطلب امتیاز دهید:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای