راهنمای سفر به لبنان

سفر به لبنان

نام کشور لبنان
موقعیت جغرافیایی خاور میانه
همسایگان سوریه، اسراییل
جمعیت ٤١٩٦٤٥٣
دین اسلام و مسیحیت
مساحت ١٠٤٥٢ کیلومتر مربع
فاصله از ایران ١٤٧٧ کیلومتر
واحد پول لیره‌ی لبنانی
آب و هوا مدیترانه‌ای
پیش شماره ٠٠٩٦١
زمان محلی یک ساعت و نیم عقب‌تر از ایران
ولتاژ برق ٢٣٠ ولت

زبان رایج این کشور عربی بوده و فرانسوی و انگلیسی نیز مورد استفاده می باشد.

لبنان، کشوری‌ست با تاریخچه‌ای طولانی و غنی. سند هم اگر بابت این موضوع بخواهید، کافی است یک نگاهی به ویرانه‌های رومی که در آن‌جا باقی مانده بیاندازید. بیبلوس، بیروت و صیدان، از قدیمی‌ترین شهرهای دنیا هستند و حمام‌های رومی بیروت، از دیدنی‌ترین بناهای باستانی. تا قبل از جنگ داخلی سال‌های ۱۹۹۰-۱۹۷۵ لبنان کشوری متمول و پایتخت بانک‌داری جهان عرب محسوب می‌شد و تعداد زیادی توریست را جذب خود می‌کرد؛ تا جایی که بیروت را به عنوان پاریس خاورمیانه می‌شناختند. خود لبنان هم به دلیل توان مالی بالا، سوئیس خاورمیانه لقب گرفته بود. بعد جنگ شد و همه چیز تغییر کرد.
بعد از پایان جنگ، لبنانی‌ها خیلی تلاش کردند تا به جایگاه سابق برگردند و در سال‌های اخیر هم البته تا حدودی به این هدف نزدیک شده‌اند.

هوای آفتابی تابستان لبنان، بهترین وقت برای تفریحات ساحلی و گذراندن یک تعطیلات بدون خطر بارندگی‌ست. در این فصل، دمای هوا بیشتر وقت‌ها حدود ٢٠ تا ٣٠ درجه‌ی سانتی‌گراد، کنار دریا هوا شرجی و در کوهستان‌ها خنک‌تر است.
بهار و پاییز هم زمان خوبی برای سفر به لبنان‌اند؛ البته احتمال بارندگی هم هست، اما هوا روی هم رفته خنک‌تر از تابستان است و تعداد توریست‌ها هم کم‌تر است. در عوض بیشتر زمستان، برف می‌بارد و دمای هوا پایین است. هر چند که برای توریست‌های این فصل هم تمهیداتی اندیشیده شده و بساط اسکی و ورزش‌های زمستانی روبه‌راه است.

ایمنی و امنیت

1- شرایط امنیتی در لبنان پس از ترور نخست وزیر پیشین آقای رفیق حریری هنوز غیر قابل پیش بینی است.

2- باتوجه به ریسک بالای امنیتی از نزدیک شدن به مرزهای این کشور با سرزمین اشغال شده فلسطین جدا خودداری نمایند.

3- مناطق مین گذاری شده به خصوص در شمال و باقی مانده از زمان اشغال این کشورتوسط رژیم صهیونیستی به عنوان یک خطر جدی می باید مورد توجه مسافرین قرار گیرد.

4- جرائم کوچک نظیر جیب بری غیر محتمل نبوده و لذا مسافرین ایرانی باید مراقب اشیاء ارزشمند و مدارک مسافرتی خود باشند.

قوانین، آداب و رسوم

1- مردم لبنان بالاخص در مناطق شیعه نشین با احترام زیادی با اتباع جمهوری اسلامی ایران برخورد می نمایند. بنابراین حفظ شئونات و رفتار مناسب شما می تواند این جایگاه را برای اتباع ایرانی حفظ نماید.

2- حمل یا استعمال داروهای ممنوعه مجازات های سنگین مثل حبس های طولانی و پرداخت جریمه را به همراه خواهد داشت.

3- اتباع جمهوری اسلامی ایران در لبنان باتوجه به بافت مذهبی آن، با مشکلی جهت تهیه و تامین خوراک اسلامی روبرو نخواهند بود.

4- برای رانندگی در لبنان می باید گواهینامه ملی این کشور یا یک گواهینامه بین المللی (I D P) در اختیار داشته باشید. (I D P) یک مجوز بین المللی برای رانندگی است که دارندگان آن قادر خواهند بود بدون نیاز به گذراندن دوره های آموزش رانندگی یا شرکت در امتحانات راهنمایی و رانندگی در بیش از 160 کشور جهان رانندگی نمایند، مضاف بر اینکه این مجوز به عنوان یک سند معتبر بین المللی، می تواند تعیین و تأیید کننده هویت دارنده آن به شمار آید. اضافه می نماید متقاضیان این نوع گواهینامه می توانند در داخل کشور با مراجعه به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران معاونت راهنمایی و رانندگی و با ارائه گواهینامه ایرانی معتبر خود، نسبت به دریافت آن اقدام نمایند.

5- به علت عدم وجود قرار داد انتقال محکومین از حبس میان دو کشور، در صورتی که فرد به هر عنوان توسط مقامات قضایی این کشور به زندان محکوم شود، می باید دوران محکومیت خود را در زندان های محلی سپری نماید.

6- چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده 36 کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعا به سفارت یا نزدیکترین سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران اطلاع دهند و چنانچه زبان محل را نمی دانید از امضاء هرگونه اوراق و اسناد خودداری فرمائید. البته می باید مطلع باشید شما در این کشور تحت حاکمیت قوانین و. مقررات محل بوده و وظایف نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارائه خدمات کنسولی به معنای نقض مقررات کشور متوقف فیه نمی باشد.

الزامات ورود و اقامت

1- سفر به این کشور از طریق مرز زمینی سوریه تقریبا بدون مشکل صورت می گیرد.

بهداشت

1- امکانات دارو و درمان درسطح بسیار خوب بخصوص در بیروت وجود دارد هرچند این امکانات ممکن است بصورت گسترده درمناطق حاشیه ای موجود نباشد.

2- عموما هزینه درمان دراین کشور بالا بوده و پیش پرداخت برای استفاده از خدمات بیمارستانی معمول است. همچنین توصیه می گردد در صورت سفر به این کشور از تسهیلات مربوط به بیمه مسافر استفاده نمائید. البته باید گفت بیمه های موجود تنها برای موارد پیش بینی نشده بوده و نمی توان از تسهیلات آن برای درمان بیماری های خاص بهره برد.

3- لازم است قبل از سفر به این کشور کنترل نمائید واکسن های چهارگانه (کزاز، دیفتری، فلج اطفال و سرخک) خصوصا اطفال را در تاریخ مقرر زده باشید. همچنین بهتر است قبل از مسافرت خود را در برابر بیماری های تب زرد، تب تیفوئید و هپاتیت نوع A و B واکسینه نمائید.

4- با توجه به وجود بیماری های مسری نظیر هپاتیت B و ایدز، لازم است ضمن رعایت نکات بهداشتی، از هرگونه ارتباطات غیر مطمئن پرهیز نمائید.

5- سعی نمائید در تهیه خوراک و آب مناسب (ترجیحا آب بسته بندی) دقت نمائید.

6- جهت کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از جدول مربوط به بیماری های موجود در این کشور می توانید به سایت بهداشت جهانی: www.who.int/countries/en/ مراجعه نمائید

شرایط سفر و اطلاعات سودمند

1- خرید و استفاده از امکانات عمومی دراین کشور بوسیله پول آن یعنی پوند لبنان صورت می گیرد. بعضا دلار آمریکا پذیرفته میشود که البته بازپرداخت به پوند لبنان خواهد بود.

2- باتوجه به استاندارد بعضا پائین تاکسی ها میتوانید از تاکسی های مخصوص هتل ها استفاده نمائید.

3- در بدو ورود به این کشور چنانچه در بیروت اقامت نمودید، سعی کنید در اولین زمان ممکن آدرس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران را که به همین منظور در اختیار شما قرار گرفته است، پیدا نمائید تا در صورت وقوع حادثه و یا نیاز به مراجعه، دچار مشکل نشوید.

4- درخصوص خرید ازفروشگاههای بزرگ این کشور توصیه میگردد تا هنگام خروج نهایی از فروشگاه، رسید خرید را دراختیار داشته باشید تا درصورت کنترل امنیتی و تقاضای رسید بتوانید آن را در اختیار مأمورین فروشگاه قرار دهید.

5- درصورت بروز هرگونه حادثه برای شما، در هر مکانی که هستید توصیه می گردد موضوع را به اطلاع نهاد قانونی آن مرکز که معمولا پلیس می باشد برسانید تا پس از اطلاع پلیس و دریافت گزارش از وی، بتوان موضوع را در مراجع و نهاد دیگری پیگیری نمود.

برخی از جشنواره‌های محبوب در لبنان، به شرح زیرند:

جشنواره‌ی بین‌المللی موسیقی و هنر البوستان در ماه‌های فوریه و مارس.
نشانی اینترنتی: www.albustanfestival.com

جشنواره‌ی بین‌المللی رقص بیروت در ماه‌های آوریل و مه.
نشانی اینترنتی: www.maqamat.org

جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم‌های مستند در ماه‌های نوامبر و دسامبر.
نشانی اینترنتی: www.docudays.net

جشنواره‌ی بین‌المللی موسیقی بیبلوس در ماه‌های ژوئن و ژوییه.
نشانی اینترنتی: www.byblosfestival.org

جشنواره‌ی هنری بیتدین در ماه‌های ژوییه و آگوست.
نشانی اینترنتی: www.beiteddine.org

جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم بیروت در ماه اکتبر.
نشانی اینترنتی: www.beirutfilmfoundation.org

ماراتن بیروت در ماه نوامبر.
نشانی اینترنتی: www.beirutmarathon.org

فرهنگ واژگان

هَل: آيا
مَن: چه كسی
عينَ: كجا
أىّ: كدام
كَم: چند، چقدر
كَيفَ: چطور، چگونه
مَتى: چه وقت
ماذا: چه چيز
ما، ماهو، ماهى: چه، چه‌چيز
لِماذا، لم: چرا، برای چه
لِمَن: براي چه كسی
مِمَّن : از چه كسی
بـِماذا، بـِمَ: با چه چيزی
مِن عينَ: اهل كجا
ماذا تأمُر؟: چه فرمايشى داريد؟
لِمَن هذه الحَقيبة؟ لی: اين چمدان مال كيست؟ مال من است.
فـَوقَ: بالای، روی
تـَحتَ: زير
خَلْفَ، وَراءَ: پشت سر
جـِوارَ، جَنبَ: كنار
عِندَ: نزد
أمامَ، قـُدّامَ: جلو
بَينَ: ميان
هُنا: اينجا
هُناكَ: آن‌جا
عَلـَي طول:مستقيم
علي اليَمين: سمت راست
عَلـَي اليـَسار: سمت چپ
بَعدَالمُفتـَرَق: بعد از چهارراه
بَعيد عَن: دور از
قـَريب مِن: نزديك به
أسبوع: هفته
أسفـَل: ﭘايين، ﭘايين تر
أعلـَی: بالا، بالاتر
اليَومَ: امروز
أمْس: ديروز
غـَداً، بُكری: فردا
الإن: حالا
بَعدَ الظـُّهر: بعدازظهر
بَعدَ قـَليل: كمي بعد
حينَ: وقتی كه
صَباح: صبح
قـَبلَ قليل: كمی پيش
لـَمّا، عِندَ ما: هنگامی كه
لـَيل، عِشاء: شب
ليلة الغـَد: فردا شب
مَتـَي: چه وقت
مَساء: بعدازظهر، شب
مُنتـَصَفُ اللـَّيل: نيمه شب
مُنذُ مُدَّةٍ: مدتی است
نـَهار: روز هنگام
هذه الليلة: امشب

غذا

غذاهای لبنانی، تنوع و گوناگونی بسیاری دارند و مواد اولیه‌شان هم متنوع است؛ مخلوطی از سبزیجات و میوه‌ها، ماهی تازه و گوشت که بیشتر مرغ است و بعد هم بره، سیر و روغن زیتون و کمی هم آب‌لیمو با ادویه‌های فراوان و چندرنگ.
غذاها بیشتر کبابی‌اند و پخته. سرخ هم اگر بشوند، حتماً در روغن زیتون است. کره و خامه در سفره‌ی لبنانی جایی ندارد جز در چند دسر و شیرینی. سبزیجات هرچقدر که بشود خام‌ترند و تازه‌تر. مثل بیشتر ساکنان مدیترانه، غذای لبنانی‌ها هم بسته به فصل تغییر می‌کند.
مزه‌های لبنانی، بشقابی از رنگ و عطر و طعم‌اند. مزه ممکن است ساده باشد: مختصری سبزیجات تازه یا ترشی، تبوله، فتوش، حمص و باباغنوج با کمی نان؛ ممکن هم هست که با ماهی برشته و کباب و سبزیجات خام و پخته، به صورت غذای کامل و سیرکننده‌ای دربیاید. خوردن میوه بعد از غذا مرسوم است، هر چند که لبنان دسر و شیرینی هم کم ندارد. باقلوا و بستی از آن چیزهای خوش‌مزه‌ای‌اند که در سفر به لبنان نمی‌شود ازشان گذشت.

بیروت

بیروت شهری بندری است که بر روی دماغه‌ای کوچک و در میانهٔ کرانه مدیترانه‌ای لبنان و بر روی یک شبه جزیره جای گرفته‌است. و بزرگ‌ترین شهر و پایتخت کشور لبنان است. جمعیت این شهر در سال ۲۰۰۷ میلادی ۲.۱ میلیون نفر بود. پرسه و تماشای مردم در كورنیچه، تماشای غروب آفتاب بر صخره‌های كبوتر، و زندگی شبانه در اشرفیه از جمله جاذبه‌های شهر هستند. مجله سیاحت و فراغت (Travel and Leisure magazine) در رتبه‌بندی سال ۲۰۰۶ شهر بیروت را از نظر جذابیت جهانگردی در سكوی نهم، یكی پایین‌تر از نیویورك و یك پله بالاتر از سان‌فرانسیسكو قرارداد.  این شهر کانون فرهنگی منطقه خود است و از دیدگاه رسانه‌ای، تئاتر، فعالیت‌های فرهنگی و زندگی شبانه در جهان عرب نام‌دار است.

عروس شهر‌های خاورمیانه

جایی كه روزگاری پاریس خاورمیانه خوانده می‌شد، لقبی که با سفر به آن‌جا می‌بینید چندان هم اغراق‌آمیز نیست؛ مجسمه‌ها، سنگ‌فرش‌های خیابان، سبک‌های متفاوت زندگی در کنار یکدیگر، تفریحات شبانه و تاریخی که هزاران قصه از آن بیرون آمده، می‌تواند کمی این شباهت را توجیه کند. تازه به تمام این‌ها هم‌جواری آب‌های مدیترانه را هم اضافه کنید. کشوری که همیشه عروس، بهار و یا بهشت شرق لقب گرفته.  بیروت در خلال جنگ‌های داخلی صدمات بسیاری دید. پس از خاتمه دشمنی‌ها، شهر رو به آبادانی دوباره نهاد، پس از بیست و پنج سال ترمیم زخم‌ها، امروز دوباره شهری است مدرن، اما همراه با همان افسون شرقی، سفر به بیروت تجربه‌ای است بدیع.

بهار بیروت از بقیه‌ی فصل‌ها دوست‌داشتنی‌تر است؛ روزهای طولانی با آفتاب ملایم و گل‌های رنگارنگ و شب‌های خنک با دریایی آرام. تابستان‌ها میزان رطوبت و گرمای هوا بالا می‌رود و از پاییز بارندگی‌‌ها شروع می‌شود. زمستان بیشترین میزان سرما و بارندگی را دارد، اما از آخرین باری که در بیروت برف آمده بیشتر از شصت سال می‌گذرد. پس خیال‌تان راحت باشد، در سردترین روزهای سال هم به لباس‌های خیلی گرم احتیاج ندارید.

لبنان یک فرودگاه بین‌المللی بیشتر ندارد که آن هم در جنوب بیروت واقع شده. فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری تا مرکز شهر حدود ده دقیقه فاصله دارد و برای طی این مسیر یا باید مینی‌بوس‌های سفید رنگ را سوار شد و یا تاکسی گرفت. بر روی درهای جلوی تاکسی‌های اصلی، طرح لوگوی فرودگاه هست و تعدادی باجه‌ی تاکسی‌رانی هم در اطراف ترمینال شماره‌ی یک وجود دارد که البته ممکن است کرایه‌ی بیشتری طلب کنند. در کل کرایه‌ی تاکسی در بیروت خیلی گران نیست، مگر این‌که تاکسی تلفنی رزرو کرده باشید. به خاطر ترافیک سنگین خیابان‌ها به خصوص در مرکز شهر، اگر برای مدت محدودی به بیروت سفر کرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم به فکر اجاره‌ی ماشین نباشید. به جز وقتی که بخواهید در اطراف شهر بچرخید و یا از هتل تا ساحل را رانندگی کنید که در آن صورت هم فراموش نکنید بدون گواهینامه‌ی بین‌المللی به شما ماشین اجاره نمی‌دهند.

یکی از معمول‌ترین و به صرفه‌ترین گزینه‌های حمل و نقل در بیروت، تاکسی‌های اشتراکی چهار نفره هستند که سرویس نامیده می‌شوند. سرویس‌ها در مسیرهای مشخصی رفت و آمد دارند و شبیه به تاکسی‌های خطی ایران کار می‌کنند. با این‌ حال شاید بد نباشد خیلی از مسیرها را پیاده طی کنید و با سبک زندگی بیروتی‌ها و کوچه و خیابان‌هایش بیشتر آشنا شوید.

یکی از جاهایی که احتمالاً تعریفش را از کسانی که به بیروت سفر کرده‌اند شنیده‌اید، منطقه‌ی حریصاست. این‌جا بهترین محل برای توریست‌هاست؛ منطقه‌ای که بالای ارتفاعات لبنان واقع شده و کافه‌ها و رستوران‌های آن هیچ وقت خالی نیست. برای بالارفتن از صخره‌های حریصا بد نیست که تله‌کابین‌سواری را در لبنان تجربه کنید و یکی از زیباترین چشم‌اندازهای جهان را ببینید.

اگر اهل گالری‌گردی و بازدید از موزه‌ها باشید، موزه‌ی ملی بیروت که در جنوب خیابان اشرفیه قرار گرفته، انتخاب خوبی برای شناخت تاریخ و فرهنگ کشور لبنان است. در کل خیابان اشرفیه جایی است که تمام لبنان را در خودش جمع کرده. تعداد زیاد گالری‌ها، موزه‌ها، سینماها، رستوران‌ها و کافه‌ها، نه تنها برای مردم این شهر، بلکه برای خارجی‌ها هم از اشرفیه پاتوقی دوست‌داشتنی ساخته. اگر تصمیم دارید هر شب و روزی که در لبنان هستید، خوش بگذرانید و دسترسی خوبی هم به دیگر جاهای دیدنی شهر داشته باشید، خیابان اشرفیه با وجود قیمت‌های بالای هتل‌هایش یکی از بهترین انتخاب‌ها برای اقامت‌کردن است. به عنوان مثال بد نیست اتاق‌های موجود هتل‌ SOFITEL و PARK TOWER SUITES را برای تاریخ موردنظرتان چک کنید و امکانات و قیمت‌های آن‌ها را ببینید.

معمولاً بعد از یک روز کامل پیاده‌روی و گشت و گذار در شهر، ماساژ گرفتن خیلی می‌چسبد؛ در همین خیابان اشرفیه می‌توان چند سالن ماساژ خوب پیدا کرد که می‌تواند خستگی را از شما دور کند.

اگر دیدن شگفتی‌های طبیعت برای شما جذاب باشد، بیروت حداقل دو تا از معروف‌های آن را دارد؛ یکی صخره‌های روشه در غرب شهر که می‌توان گفت نماد بیروت به حساب می‌آید و به آن‌ها صخره‌های عشاق نیز می‌گویند؛ یکی هم غار جعیتا که در هجده کیلومتری شمال شهر واقع شده، ولی برای رفتن به آن‌جا علاوه بر تورهای روزانه‌ای که برگزار می‌شود امکان کرایه‌ی تاکسی و یا اتوبوس هم وجود دارد. غار جعیتا در میان کوه‌هایی زیبا قرار گرفته و دو طبقه است : غار بالا و غار پایین که برای رفتن به غار بالا باید سوار تله‌کابینی شد که از میان جنگلی زیبا می‌گذرد.

بیروت امروزی مملو از فروشگاه‌های برندهای معروفی است که قیمت‌هایشان هم به خاطر اسم و رسم‌شان بالاست. تقریباً تمام برندهای مشهور فرانسوی شعبه‌ای در این شهر دارند و هفته‌ی مُد بیروت یکی از پر رفت‌وآمدترین شوهای مد را در این منطقه برگزار می‌کند. به همین خاطر برای خرید لباس، بیروت شهر شیک‌پوشان است. با این‌که در بازار‌های محلی و سنتی می‌توان لباس‌های ارزان‌قیمت هم پیدا کرد ولی کم‌تر مسافری پیدا می‌شود که یک بار سراغ فروشگاه‌های خیابان حمرا و یا مرکز خرید ABC نرفته باشد. برای دیدن بازارهای قدیمی بیروت بد نیست سری به به خیابان‌های وردون و مار الیاس بزنید. عطر، ادویه، پارچه و شال از سوغاتی‌های سنتی بیروت است.

بیروت را می‌توان یکی از خوشمزه‌ترین شهرهای دنیا نامید؛ از لبنیات، میوه و سبزیجات تازه‌ی آن که بگذریم، غذاهای اصلی مثل کباب‌ها و مزه‌های لبنانی از خوش‌طعم‌ترین غذاهایی خواهد بود که تا به حال خورده‌اید. با این‌که بیشتر رستوران‌های فست‌فود زنجیره‌ای دنیا در بیروت هم شعبه دارند، شباهت ذائقه‌ی لبنانی‌ها به غذاهای ایرانی و همین‌طور فراوانی غذای حلال باعث شده کم‌تر مسافر ایرانی در این شهر سراغ فست‌فودهای زنجیره‌ای را بگیرد. پیشنهاد می‌کنیم بیشتر مراقب سلامتی‌تان باشید، غذاهای لبنانی آن‌قدری جذاب هستند که در خوردن‌شان زیاده‌روی کنید؛ بهتر است آب زیاد بنوشید، پیاده‌روی کنید و میوه و سبزیجات را فراموش نکنید؛ اگر با اضافه وزن به خانه برگردید هیچ مشکلی پیش نمی‌آید، اما بهتر است که خاطره‌تان از عروس خاورمیانه را با بیماری خراب نکنید.

غار جعیتا

يكي از نقاط گردشگري بيروت كه در ليست بازديد هر خارجي به محض ورودش به بيروت وجود دارد، غار جعيتا است كه در 18كيلومتري شمال اين شهر واقع شده است. اين غار كه در ميان كوه هاي سرسبز و چشم اندازي زيبا قرار گرفته، در سال 1968 كشف و 10سال بعد از آن براي بازديد افتتاح شد. غار جعیتا در دو طبقه با نام غار علیا و غار سفلی یا غار آبی است. برای رفتن به غار علیا باید سوار تله کابینی شد که از میان جنگلی زیبا میگذرد و عبور رودخانه ای از میان این جنگل تله کابین سواری را دل انگیز می کند

به این مطلب امتیاز دهید:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای