به گزارش مهاجريست، فرانسه با بيش از 170000 دانشجوي غيرفرانسوي و بيش از 3000 موسسه آموزشي رايگان يكي از اولين انتخابهاي دانشجويان خارجي است.
همه فكر ميكنند، اولين شرط تحصيل در فرانسه داشتن پول است، اما كساني كه سالها است در اين كشور درس ميخوانند، معتقدند دانستن زبان فرانسه مهمترين نياز براي تحصيل در اين كشور است.چرا كه فرانسويها بهندرت حاضر ميشوند با شما به زباني غير از فرانسه صحبت کنند و سفارت فرانسه هم مدتها است به کسي که زبان فرانسه نداند، ويزاي تحصيلي نميدهد.
تمامي دانشگاههاي فرانسه از دانشجويان متقاضي از کشورهاي غيرفرانسوي زبان مدرک DELF را طلب ميکنند.
مدرک DELF و بدنبال آن DALF دو مدرکي هستند که توسط وزارت امور خارجه فرانسه به افرادي که امتحانات مربوط به اين مدارک را با موفقيت پشت سر بگذرانند اعطا ميشود.اين مدارک پس از موفقيت در مجموعهاي از امتحانات اعطا ميشود كه اين آزمونها در کشور ما به وسيله کانون زبان ايران ( به نمايندگي از سرويس فرهنگي سفارت فرانسه ) سالي دوبار در اواخر بهار و پاييز هر سال برگزار ميشود و هزينه آن نيز به نسبت امتحان تافل ارزانتر است.
بعد از يادگيري زبان اولين قدم براي وارد شدن به دانشگاههاي فرانسه درخواست پذيرش است.
سفارت فرانسه در ايران، ويزاي مورد نياز دانشجويان را «ويزاي اقامت درازمدت» اعلام كرده است. افراد مشمول اين ويزا دانشجوياني هستند كه بيش از 3 ماه در فرانسه اقامت خواهند كرد و با توجه به نوع ويزايشان ميتوانند كارت اقامت موقت يكساله و احتمالاً قابل تمديد بگيرند.
براي دريافت اين ويزا پس از تحويل تقاضا حدوداً دو ماه بايد منتظر بمانيد و مدارك لازم هنگام دريافت رواديد نيز عبارتند از: «گواهي پذيرش يا ثبتنام دريك مؤسسه آموزش عالي دولتي يا خصوصي مورد تأييد دولت فرانسه يا فراخوان به کنکور»، «مدارك تحصيلي ايراني همراه با ترجمه آنها كه به تأييد مترجم رسمي مورد قبول سفارت رسيده باشد.»، « بورس دولت فرانسه، يا دولت ايران يا هر نهاد ديگر» در صورت نداشتن بورس نيز بايد اسناد منابع مالي شخصي براي تأمين هزينه زندگي تا سقف 500 يورو در ماه يا اسناد هويت و دفترچه حساب پسانداز شخص ذيربط يا متكفل فرد متقاضي در ايران يا فرانسه ارائه شود.»، «شرح حال مختصر به زبان فرانسه يا انگليسي».
براي گرفتن پذيرش هم اگر ميخواهيد با مدرك ديپلم پذيرش بگيريد، بنابه تجربيات نويسنده وبلاگ «يكي از پاريس دوازدهم» كه در حال تحصيل در فرانسه است، بايد در يك امتحان ورودي كه فقط براي سنجش سطح زبان است شركت كنيد. دانشگاههاي فرانسه و بخش فرهنگي سفارت فرانسه در ايران هر سال از اول ماه دسامبر تا 15 ژانويه شروع به توزيع پروندههايي ميكنند كه شامل رشتهها و دانشگاههاي فرانسه است. بعد از انتخاب رشته و دانشگاه بايد پرونده را به سفارت برگردانيد و تاريخ دقيق امتحان را كه معمولا اواخر فوريه است، دريافت كنيد.»
اين امتحان از دو بخش شنيداري كه معمولا يک مصاحبه واقعي يا يک گزارش است و بخش نوشتاري شامل درک متوني از روزنامههاي فرانسه مانند فيگارو و لوموند تشكيل ميشود و بخش بعدي آن هم نوشتن يک انشا است.
نتيجه اين امتحان بين ماههاي مارس تا ژوئن اعلام ميشود و اگر جزو پذيرفتهشدگان باشيد بايد براي مرحله بعدي كار كه فراهمكردن يك زندگي دانشجويي در فرانسه است، دست به كار شويد.
اگر هم ميخواهيد تحصيلات خود را در مقاطع ليسانس به بالا ادامه دهيد، بايد با دانشگاه مورد نظرتان مکاتبه کنيد و شخصا از آنها تقاضاي پذيرش کنيد و بعد از گرفتن پذيرش در صورت قبولي در مصاحبهاي كه با حضور مسئول امور تحصيلي سفارت، رايزن فرهنگي و چند نفر ديگر در محل سفارت فرانسه انجام ميشود، به سراغ بستن چمدانتان برويد.
مدرک ليسانس در فرانسه 3 ساله و مدرک فوق ليسانس يک تا دو ساله اخذ ميشود. بنابراين براي کشورهايي مانند ايران كه مدت زمان اخذ ليسانس در آنها 4 سال است، مدرک ليسانس اين کشورها بنا به تائيد وزارت آمورش عالي فرانسه برابر با فوقليسانس فرانسه است و فارغالتحصيلان مقطع ليسانس در ايران ميتوانند در مرحله بالاتر از فوق ليسانس در فرانسه ادامه تحصيل دهند.
در نظام آموزش عالي فرانسه تحصيل در مرحله بالاتر از ليسانس با توجه به هدف دانشجو به دوبخش تقسيم مي شود: مدرک DESS براي افرادي که قصد ورود به بازار کار را دارند و مدرک DEA براي افرادي که قصد ادامه تحصيل و اخذ مدرک دکترا را دارند.
بنا به تجربه امير حسابدار، براي شروع مراحل پذيرش و دريافت پرونده ثبتنامي که هرساله از اواخر ژانويه و اوايل فوريه آغاز ميشود، ابتدا بايد به سايت اينترنتي هر دانشگاه مراجعه کنيد و بعد از يافتن رشته مورد نظر خودتان و نحوه ثبتنام و همچنين شرايط تشکيل پرونده ثبتنام ودريافت پرونده، فرم تکميل شده آن به همراه درخواست ثبتنام را براي دانشگاه پست كنيد.
بيشتر دانشگاههاي فرانسه رايگان هستند و تنها مبلغ مختصري بابت ثبتنام از شما دريافت ميشود که با توجه به رشته تحصيلي و نوع پوشش تاميناجتماعي که در هنگام ثبتنام انتخاب ميکنيد از 100 تا 700 يورو در نوسان است. اما از ابتدا حداقل مبلغ پنج ميليون تومان بودجه بايد براي اين کار در نظر گرفته شود، چرا كه گذشته از هزينههاي اقدام به پذيرش که شامل: ترجمه مدارک، تائيد مدارک ترجمه شده توسط سفارت، فرستادن تمبر بينالمللي براي دانشگاه بابت هزينه تشکيل پرونده ثبتنام، ويزا و بليط هواپيما است، سرويس فرهنگي سفارت نيز در مرحله قبل از صدور ويزا براي اطمينان از استطاعت مالي متقاضي دفترچه حساب پسانداز بانکي به نام شما و به مبلغ سه و نيم تا چهار ميليون تومان ( معادل ريالي 4000 يورو) طلب ميكند.
نكته مهمي هم كه بايد به آن توجه داشته باشيد،در نظر گرفتن تقويم تحصيلي دانشگاههاي فرانسه است.مقصد مورد نظر شما هرجا باشد بايد از يك سال قبل مقدمات اقامت تحصيلي خود را فراهم كنيد. در فرانسه سال تحصيلي از ماه سپتامبر تا ماه مه ادامه دارد و زمان امتحانات در ماه فوريه و ژوئن است. يك دوره امتحان تجديدي نيز در ماه سپتامبر براي دانشگاهها در نظر گرفته شده است.
براي شروع سال تحصيلي در ماه سپتامبر، تماس اوليه بايد در اولين فرصت سال انجام شود تا دانشجو پرونده درخواستي موسسه را تكميل كند و آن را در بهار (غالباً 30 آوريل را براي آخرين مهلت در نظر ميگيرند) براي موسسه ارسال كند.
تصميمگيري موسسات براي آموزشهاي آكادميك در مورد يك يا چند نيم سال تحصيلي بين 15 ژوئن تا 15 سپتامبر انجام ميشود و جلسه كميسيون گزينش براي سطوح قبل از ليسانس و ليسانس در ماه ژوئن برگزار ميشوند.
بعد از گرفتن پذيرش و ويزا مهمترين مسئله فراهم كردن امكانات اقامت در فرانسه است. با اينكه فرانسه در زمره ده پايتخت گران جهان رده بندي شده است اما با توجه به تسهيلاتي همچون رستوران دانشجويي، خوابگاه دانشجويي، تخفيفهاي ويژه براي حمل و نقل، سينما، ورزش، كتابخانه و البته رايگان بودن دانشگاهها دانشجويان وضعيت بهتري نسبت به ساير مهاجران دارند.
با در نظر گرفتن تخفيف مربوط به دانشجويان، متوسط بودجه ماهانه مورد نياز در پاريس 1100 يورو و در شهرستانها 800 يورو است.
به عنوان مثال اجاره ماهانه خوابگاههاي دانشجويي خصوصي 600 يورو در ماه است، اقامت نزد خانواده بين 400 تا 600 يورو در ماه هزينه دارد و اجاره سوئيت مبله بين 600 تا 800 يورو ميشود.
بابت هزينه تغذيه نيز به صورت رسمي بايد در حدود 200 يورو پرداخت كنيد.اما اگر به رستورانها يا كافهترياهاي دانشجويي كه يكي از موارد سنتي زندگي دانشجويي فرانسوي هستند، برويد ميتوانيد با نشان دادن كارت دانشجويي از نخفيف ويژه اين رستورانها استفاده كنيد. در فرانسه 450 رستوران به شكل كلاسيك و همان تعداد رستوران وابسته در بخشهاي دور از مراكز دانشگاهي وجود دارند و غذاي كامل و مناسب را به قيمت 40/2 يورو ارائه ميكنند.
براي اياب و ذهاب هم اگر از مترو و وسائل نقليه عمومي استفاده كنيد ،بايد 45 يورو در ماه پرداخت كنيد و همان قدر هم براي لوازم درسي هزينه كنيد كه با احتساب حق اشتراك تلفن( 49/10 يورو )، حق اشتراك برق( 20/4 يورو) و حق اشتراك گاز( 2 يورو) و ميزان استفاده از آنها، هزينه بيمه سلامتي (42 يورو) و البته هزينه 100 يورويي كه براي اوقات فراغتتان صرف ميكنيد، مجموع هزينه ماهانه شما در حدود 1050 يورو ميشود.
هزينه تحصيل در فرانسه
واکنش شما به این نوشته ؟
عشق0
غمگین0
خوشحال0
خواب آلود0
عصبانی0
بی روح0
چشمک0
ارسال پاسخ