عضو اتاق بازرگانی ایران: دولت بیش از تعهد خود در کنترل تورم عمل کرده است
محمود تولایی در میزگرد بررسی عملکرد اقتصادی دو ساله دولت یازدهم اظهار داشت: تیم اقتصادی دولت تدبیر و امید از افراد با سابقه انتخاب شدند، بنابراین بدیهی است که علاوه بر تجربه اقتصادی، اولویت های خود را حول این محور قرار دهند.
وی ادامه داد : دولت کار خود را از رفع موانع خارجی در مسیر رونق اقتصادی آغاز کرد، بنابراین اولویت نخست خود را برداشتن تحریم ها و بازکردن موانع ورود به بازارهای جهانی و دیپلماسی اقتصادی قرار داد تا بتدریج به مسائل اقتصادی ورود پیدا کند.
رییس اتاق بازرگانی، صنعت، تجارت، معدن و کشاورزی کاشان، اولویت دوم دولت را کنترل تورم و رونق اقتصادی بیان کرد و افزود: دولت در این زمینه بیش از آنچه تعهد داده بود، عمل کرد تا جایی که فعالان اقتصادی معتقدند این مقدار کنترل تورم به رکود اقتصادی منجر شد که البته این هم با وجود شرایط ویژه ای که از دولت قبل بر کشور حاکم شده بود، طبیعی بود.
وی تاکید کرد: این درحالی است که بحران بنگاه های اقتصادی از دولت قبل آغاز شد و منابع مالی مورد نیاز این بنگاه ها بویژه تولید کنندگان قبل از ورود به این دولت در شرایطی که قیمت ارز سه برابر شده بود و به دلیل قطع روابط خارجی در تامین مواد اولیه با مشکلات جدی روبرو شده بود.
تولایی افزود: این دولت فراتر از آنچه فعالان اقتصادی می خواستند جلوی تورم را گرفت و دولت یازدهم وعده داده بود تا نرخ تورم به زیر ۲۰ درصد برسد، اما در عمل این رقم به ۱۳ درصد کاهش یافت که این رقم کاری بس بزرگ بود.
وی گفت: متاسفانه بنگاه های اقتصادی در شرایط مواجهه با بحران شدید نقدینگی به این دولت ورود پیدا کردند، البته دولت با تشکیل کارگروه هایی با عنوان ستاد تسهیل در استانها تلاش دارد، مشکلات واحدهای تولیدی را مرتفع کند.
این فعال اقتصادی افزود: درحال حاضر اقتضای تعادل مسائل سیاسی اقتصادی بخصوص در سیاست بین الملل برای دولت اقتضائات و الزاماتی ایجاب می کند که باید یکسری فاکتورها را تا زمان قطعی شدن شرایط حفظ کند که از جمله اینکه ضمن تزریق مقداری پول جهت رونق اقتصادی باید از شتاب یکباره تورم خودداری شود.
وی ادامه داد: دولت به نفع مسائل بین المللی، سیاست اقتصادی داخلی را دارد، مدیریت می کند که البته در بعضی جاها تنگناهایی برای فعالان اقتصادی ایجاد شده است، اما نباید فراموش کرد که رکود جهانی در نرخ برخی کالاها نیز بر مسائل اقتصادی تاثیرگذار است.
تولایی تصریح کرد: رویکرد فعالان اقتصادی طی یکی دو سال گذشته حفظ فرصت های شغلی موجود بوده است و این امر نیاز دارد تا دولت بعد از اقدامات موثر و رو به جلو خود در دیپلماسی سیاسی، اقتصادی در مورد مسائل اقتصادی داخلی نیز اقدامات موثری انجام دهد تا از وضعیت کنونی عبور کنیم.
** توسعه ورود سرمایه گذاران به کاشان طی دو سال گذشته نسبت به جاهای دیگر قابل مقایسه نیست
عضو اتاق بازرگانی ایران در مورد وضعیت و فرصت های سرمایه گذاری در منطقه کاشان گفت: این منطقه دارای پتانسیل های ارزشمندی در زمینه تولید فرش ماشینی است به طوری که ۷۵ درصد تولید فرش ماشینی کشور در این منطقه تولید می شود، حتی به دلیل قیمت تمام شده کمتر، گاهی جابجایی واحدهای تولیدی فرش از دیگر نقاط به این منطقه را شاهد هستیم.
تولایی، توسعه ورود سرمایه گذاران به کاشان طی دو سال گذشته نسبت به دیگر نقاط کشور را قابل مقایسه ندانست و گفت: طی دو سال فعالیت دولت یازدهم در این منطقه بیش از ۳۰۰ هکتار از سوی شرکت شهرک های صنعتی به واحدهای صنعتی زمین واگذار شده که این امر نشاندهنده انگیزه بالا برای سرمایه گذاری در این منطقه است.
وی دو برابر شدن تعداد صادرکنندگان فرش در سال جاری نسبت به سال گذشته و مطرح بودن ایران به عنوان یکی از چهار قطب جهانی فرش و برخورداری واحدهای صنعتی فرش از به روزترین ماشین آلات این رشته را امتیاز برای این خطه دانست و گفت: این ظرفیت ها فرصت مناسبی برای رونق بیشتر در اختیار فعالان اقتصادی قرار می دهد.
*** صادرات از نظر مقدار و تنوع در دو سال گذشته شتاب خوبی گرفته است
عضو اتاق بازرگانی ایران همچنین گفت: بواسطه رکود در بازارهای داخلی صادرات امروز شتاب و از نظر محصول و مقصد، تنوع خوب و تغییرات جدی را در دو سال گذشته شاهد هستیم.
وی تصریج کرد: فراتر از این مساله آنچه موجب جذب سرمایه گذاران شده، روحیه امید به آینده روشن و دورنمایی امیدوار کننده است و این امر موجب شده تا واحدهای اقتصادی در شرایط سخت سرپا نگه داشته شوند، زیرا در دولت قبل هیچگونه انگیزه ای از نظر کار و صادرات برای این واحدها متصور نبود.
وی افزود: در دولت قبل فعالان اقتصادی حتی برای ملاقات مشتریان مجبور بودند به کشور ثالث سفر کنند و حتی این عمل خلاف عرف، موجب شده بود تا در بسیاری از سفرها تجار تفتیش شوند و ارتباط با ایرانیان بدلیل ابهام شرایط زیر سوال رفته بود و احساس امید به آینده در روابط اقتصادی خارجی هم وجود نداشت.
وی ادامه داد: منابع نفتی خارج از نظام رسمی و قانونی دنیا جابجا می شد و دروازه های اقتصادی کشور بسته و پولشویی به نوعی شعار تبدیل شده بود، این در وضعیتی بود که نظام مالیاتی از صادرکنندگان درخواست ثبت اسناد دریافت ارز صادراتی از منابع رسمی را داشته و دارد.
تولایی تاکید کرد: امروز بخشی از این مشکلات رفع شده و با امید به حل مابقی مسائل نیز به فعالان اقتصادی انگیزه توسعه می دهد، اگر امروز فعالان اقتصادی در شرایط کف بازارهای جهانی در این میادین حضور می یابند بواسطه امید در روابط بهتر و فردایی روشن تر است که این دولت فراهم کرده است.
وی، ورود بخش خصوصی را فرصت طلایی و امیدی برای اقتصاد کشور دانست و تاکید کرد: فرصت ها برای کشور ما فراهم شده و آنچه امروز اقتصاد ما را تحت تاثیر قرار می دهد، این باور جدی است که سرمایه گذاران و دولت باید داشته باشند.
وی افزود: کشور ما اینک بیش از هر زمان دیگر به سرمایه گذار خارجی نیاز دارد، زیرا آنها بویژه در مناطق مرزی با خود امنیت به همراه می آورند و ما باید برای کشورهایی که اهل سلطه نیستند اما در اقتصاد نقش دارند انگیزه سرمایه گذاری ایجاد کنیم تا به مرزهایمان بویژه مرزهای آبی به عنوان فرصت نگاه کنیم.
وی گفت: دولت در عین حال باید در شرایط پساتحریم با تقویت زیرساخت ها در بخش های ریلی، فرودگاهی، بنادر و برق و غیره آماده شتاب برای توسعه باشد که این امر انگیزه بخش خصوصی را برای ورود به عرصه اقتصادی افزایش می دهد.
*** فرصت ها و پتانسیل های فراوانی برای سرمایه گذاری در کاشان وجود دارد
تولایی با بیان اینکه صنعت فرش بر دیگر صنایع برجسته این شهر سایه انداخته است، گفت: درحالی که کاشان با برخورداری از برترین واحد تولیدی لوله های چدنی در خاورمیانه، بزرگترین سایت تولید خودروی کشور، بزرگترین واحد تولید اپال، بزرگترین مجموعه تولید پتوی کشور، لنت ترمز و گلاب و عرقیات و نیز کربنات کلسیم و غیره زمینه ها و فرصت های سرمایه گذاری فراوانی را دارد، تقویت این زیرساخت ها می تواند موجب شکوفایی صنایع مختلف در کاشان شود.
تولایی افزود: حضور مستمر هیات های بازرگانی خارجی در واحدهای صنعتی این شهرستان در دو سال گذشته به نسبت قبل رشد چشمگیری داشته است و از سویی حضور ۱۲ واحد تولید فرش از کاشان در سال گذشته در نمایشگاه فرش آلمان، امید به تعاملات خارجی در عرصه اقتصادی را پررنگ تر ساخته است.
وی گفت: طی دو سال گذشته ۳۵۸ میلیون دلار کالا از این شهرستان به کشورهای مختلف جهان از جمله انگلستان، فرانسه، اسپانیا، ژاپن، آلمان، سوئد و دیگر کشورها صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه در دولت قبل، نه تنها رشدی داشته بلکه این رقم در مدت دو سال گذشته قابل تامل است.
وی در خاتمه گفت: فعالان اقتصادی اینک به تدبیر دولت دل بسته و امیدوار به آینده ای روشن تر آماده حضور در بازارهای جهانی هستند که در این زمینه به کمک دولت نیازمند هستند تا بتوانند سهمی در رونق اقتصادی کشور داشته باشند.
*** تشکیل کمیسیون گردشگری در اتاق بازرگانی کاشان
رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاروزی کاشان نیز در این میزگرد اظهار داشت: این کمیسیون به منظور شناسایی فرصت ها و زمینه های گردشگری کاشان و معرفی به سرمایه گذاران بویژه اطلاع رسانی در زمینه پروژه های قابل تقویت برای سرمایه گذاری های مطالعاتی تشکیل شده است.
سیف الله امینیان افزود: اتاق بازرگانی ایران کشور را از نظر قابلیت های گردشگری به چهار منطقه تقسیم کرده که کاشان به همراه پنج استان دیگر در منطقه چهار گردشگری تعریف شده است.
وی با اشاره به جایگاه ارزشمند و برجسته کاشان در حوزه گردشگری تاکید کرد: کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی کاشان توانسته است در دو سال گذشته آمار و اطلاعات فراوانی برای ارایه به گردشگران جمع آوری کند.
امینیان با اشاره به قدمت هفت هزار ساله سیلک کاشان تصریح کرد: منطقه کاشان از نظر گردشگری جایگاه خوبی دارد و گردشگران خارجی این شهر از ابتدای سال جاری تاکنون سه برابر شده است که دلایل این امر، تعامل دولت یازدهم با دنیا، رایزنی های وزیر امور خارجه و انجام مذاکرات هسته ای است.
امینیان با اشاره به جای کار در حوزه گردشگری کاشان خاطرنشان کرد: مجموعه مدیریت شهری باید ترتیبی اتخاذ کند که علاوه بر تقویت زیرساخت های لازم، گلاب و عرقیات استاندارد در اختیار گردشگران قرار دهند، زیرا محصولات نامرغوب اعتبار کاشان را زیر سوال می برد.
ارسال پاسخ