اصلاح فهرست منع صادرات محصولات پتروشیمی

مهاجریست

معاون وزیر نفت خبرداد:
اصلاح فهرست منع صادرات محصولات پتروشیمی
توان تولید ۱۷میلیون لیتر بنزین

معاون وزیر نفت از اصلاح فهرست ممنوعیت صادرات برخی محصولات صادراتی پتروشیمی و ایجاد توان تولید ۱۷ تا ۲۰ میلیون لیتر بنزین در کشور خبرداد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عبدالحسین بیات در یک نشست خبری که امروز در حاشیه هشتمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست برگزارشد، گفت: سال گذشته در مجموع 14.7 میلیارد دلار محصول پتروشیمی صادر شد و در 6 ماه نخست امسال 6 میلیارد و ۱۰۰میلیون دلار محصول پتروشیمی به وزن 7 میلیون و 700 هزار تن به کشورهای جهان صادر شده است.

معاون وزیر نفت ادامه داد: کل تولید پتروشیمی کشور در 6 ماه اول سال جاری 20 میلیون و 500 هزار تن بوده که البته در این آمار تولیدات بین مجتمع‌ها در نظر گرفته نشده است.

بیات افزود: حدود 5 میلیون و 200 هزار تن محصول پتروشیمی در 6 ماه اول امسال به بازارهای داخلی تحویل شده و مورد استفاده صنایع پایین دستی و تکمیلی پتروشیمی قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: سال گذشته حدود 1.5 میلیارد دلار محصول به اروپا صادر شد که شامل متانول و گریدهای مختلف پلیمری بود.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: هم اکنون محصولات پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران به کشورهای زیادی صادر می شود، به گونه‌ای که شبه قاره هند 13 درصد، آسیای جنوب شرقی 23 درصد، چین 22 درصد و خاور دور 18 درصد و خاورمیانه نیز 15 درصد و اروپا نیز 5 درصد از سهم صادرات ایران را به خود اختصاص داده است.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی درباره تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی گفت: تولید بنزین، موفقیت بزرگی برای صنعت پتروشیمی بود و در آینده با افزایش توان تولید پالایشگاه‌های کشور، واحدهای تولید کننده پتروشیمی می‌توانند روند تولید بنزین را در واحدهای آروماتیک ادامه دهند.

وی گفت: شرکت‌های پتروشیمی توان تولید 17 تا 20 میلیون لیتر بنزین در روز را دارند و با توجه به نیاز شرکت پالایش و پخش و اعلام رقم مورد نیاز، هم اکنون روزانه 8 تا 10 میلیون لیتر بنزین تولید می کنیم.

معاون وزیر نفت در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس با اشاره به ممنوعیت صادرات 52 قلم کالا که برخی محصولات پتروشیمی را نیز در بر گرفته است، گفت: این اقدام بدون مشورت با وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی انجام شد و پس از این ابلاغیه، مخالفت خود را با این مصوبه به وزارت صنعت اعلام کردیم، زیرا نداشتن صادرات، افزون بر ایجاد مشکل برای برخی واحدهای پتروشیمی، حتی ممکن است بر زنجیره تولید گاز کشور نیز تاثیر گذاشته و به قطع گاز نیز منجر شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه وزیر نفت پس از مذاکره با وزارت صنعت، مقدمات رفع ممنوعیت از صادرات این محصولات را فراهم کرده است و روز گذشته معاونان دو وزارتخانه با برگزاری نشستی مقرر کردند، در این مصوبه بازنگری شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: در نشست روز گذشته مقرر شد، به جای ممنوعیت صادرات، نظارت بر تنظیم نحوه صادرات انجام شود و کالاهای استراتژیک که از سوی شرکت های پتروشیمی تولید می‌شود، بتواند همانند گذشته صادر شود که مصوبه بازنگری شده است و به زودی از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت به طور رسمی اعلام می شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: برخی از واحدهای پتروشیمی تا سال 2020 تعهد ارزی دارند، به این ترتیب که برای بازپرداخت وام های خارجی و اقساط آن و نیز واردات برخی کالاها باید اقساط خود را پرداخت کنند و نداشتن صادرات می‌توانست ضربه بزرگی به این واحدها وارد کند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی خاطرنشان کرد: در واردات محصولات پتروشیمی تعرفه ای وجود ندارد و در صورت کمبود هر گونه کالا، شرکت‌های پتروشیمی می‌توانند برای تنظیم بازار اقدام به واردات کنند.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس درباره افزایش برخی قیمت‌های محصولات پتروشیمی در بازار و مشکلاتی که برای واحدهای پایین دستی به وجود آمده است، گفت: کارگروه تخصصی ویژه‌ای از سوی ستاد تنظیم بازار تشکیل شده است که بر روند قیمت گذاری و توزیع کالاها نظارت می‌کند.

بیات تصریح کرد: قیمت گذاری در حوزه کاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی صورت نمی گیرد و مسئولیت این کار با دستگاه های دیگر است، ولی به نظر ما باید در کل زنجیره تولید و عرضه همکاری بیشتری داشته باشد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره برخی اظهارنظرها مبنی بر همکاری نکردن شرکت های پتروشیمی با عرضه ارز حاصل از صادرات در مرکز مبادلات ارزی اظهار داشت: بخشنامه‌های لازم به تمام شرکت‌های صادر کننده محصول ابلاغ شده است.

اما شرکت‌های پتروشیمی بیش از یک سال است درآمدهای صادراتی خود را به شکل دیگری استفاده می‌کنند، به این ترتیب که درآمدهای ارزی حاصل از صادرات را در اختیار واحدهای بالادستی قرار می‌دهند و می‌توان گفت، کالای صادر شده به کالای دیگری تبدیل و در مجموعه صنعت نفت استفاده می‌شود.

بیات تصریح کرد: چنانچه ارز مازاد وجود داشته باشد، شرکت های پتروشیمی آن را در مرکز مبادلات ارزی عرضه خواهند کرد.

معاون وزیر نفت در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس با اشاره به نقش هلدینگ خلیج فارس در افزایش برخی قیمت ها و عرضه های اشتباه در بورس کالا اظهار کرد: هلدینگ خلیج فارس از 28 اسفند سال گذشته به طور کامل به بخش خصوصی واگذار شده است و با توجه به این که فرآیند نقل و انتقال و خصوصی شدن آن هنوز به طور کامل به پایان نرسیده، در برخی موارد عرضه‌هایی در حال انجام بوده که شرکت ملی صنایع پتروشیمی با برگزاری نشست‌های متعدد با هلدینگ، جلوی عرضه‌های اشتباه را گرفته است.

وی ادامه داد: طبق قانون تجارت مسئولیت هلدینگ خلیج فارس با بخش خصوصی است اما من به عنوان مسئول شرکت ملی پتروشیمی در برخی از موارد در امور آنها وارد و نظارت می‌کنم.

وی درباره کمبود خوراک برخی واحدهای پتروشیمی گفت: شرکت ملی نفت ایران و دیگر شرکت‌های تابعه وزارت نفت، همکاری خوبی با پتروشیمی دارند و امیدواریم با بهره برداری از فازهای باقی مانده پارس جنوبی، خوراک واحدهای دیگر پتروشیمی نیز افزایش یابد.

 

اصلاح فهرست منع صادرات محصولات پتروشیمی

به این مطلب امتیاز دهید:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای