تولید روغن گل‌محمدي

مهاجریست

*روغن گل‌محمدي كيلويي شش ميليون تومان*
سالانه 15 تا 20 كيلو روغن گل‌محمدي صادر مي‌شود

خبرگزاري دانشجويان ايران – تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري

كشورمان براي توليد انواع محصولات كشاورزي و پرورش انواع گونه‌هاي دام، طيور، آبزيان و … يكي از بهترين تنوع‌هاي اقليمي جهاني را دارد اما به گفته مسئولان و دست‌اندركاران شايد كمتر از 20 درصد از اين مزايا استفاده شده و با وجود ارزآوري بالا براي كشورمان بسياري از آنها ناشناخته مانده‌اند كه روغن گلاب و گياهان دارويي را مي‌توان در زمره برشمرد.

به گزارش خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درحاليكه روغن گل محمدي كه بخش كوچكي از توليد گلاب است، يكي از محصولات پر مزيت توليدي و صادراتي براي كشورمان است و عليرغم اينكه كيفيت اين روغن ايراني در جهان بسيار بالاتر از كشورهاي پيشرو( لهستان و مجارستان) در اين زمينه بوده و داراي رتبه اول است، شايد حتي به گوش كسي هم نخورده باشد.

روغن گل محمدي كه از 150 تن گل محمدي – البته در كنار توليد گلاب – به دست مي‌آيد، كيلويي شش ميليون تومان صادر مي‌شود.

به گفته جمال‌الدين جلالي – صادركننده گياهان دارويي و تنها صادركننده روغن گل محمدي در كشور اين محصول با توجه به كيفيت بالاي آن در سطح جهان حرف اول را مي‌زند و در توليدات عطر فرانسوي جايگاه اول را دارد.

به گفته وي سالانه 15 تا 20 كيلوگرم روغن گل‌محمدي (اسانس روغن گل‌محمدي) به كشورهاي‌ آلمان، سوئيس و فرانسه، آمريكا و مالزي صادر مي‌شود كه بيشترين مصرف را در توليد عطر دارد.

جلالي با بيان اين‌كه گل محمدي باعث رفع خستگي و خواب‌آلودگي مي‌شود، اظهار كرد: اين روغن از قسمت فوقاني گلاب تهيه و با دستگاه‌ها و رآكتورهاي مدرن در كنار توليد گلاب جمع‌آوري مي‌شود.

اين فعال بخش خصوصي تصريح كرد: در زمينه توليد و صادرات گياهان دارويي با توجه به اينكه تمام اقليم‌ها را در كشورمان داريم، در كشور متولي در اين زمينه وجود ندارد و بخش دولتي حمايتي در اين راستا نداشته است. علاوه بر اين نيز در اين زمينه مطالعات و سرمايه‌گذاري صورت نگرفته كه بخش خصوصي خود توانايي مالي و علمي مناسبي ندارد كه براي استفاده از اين مزيت‌ و نعمت‌هايي كه در سرزمين‌مان قرار گرفته نيازمند حمايت بخش دولتي است.

وي تاكيد كرد: روغن گل محمدي در داخل مشتري ندارد و چندان هم شناخته شده نيست كه لازم است براي مصرف آن در صنايع داخلي كشور همچون داروسازي،‌ خوراكي، آرايشي و … فرهنگ‌سازي صورت گيرد.

به گفته جمالي در دنياي امروز روغن گل‌محمدي در توليد لوازم‌هاي آرايشي و عطرهاي مرغوب و گران‌قيمت كاربرد دارد، البته اين روغن براي رفع سردردهاي شديد، تقويت قلب، پوست و معده، دردهاي روماتيسمي و … بسيار تاثيرگذار است اما به دليل ناشناخته و بالا بودن قيمت آن در اين زمينه‌ها مصرف چنداني ندارد.

گفتني است پيگيري‌هاي خبرنگار ايسنا براي كسب اطلاعات بيشتر از سوي دفتر گياهان دارويي و زينتي وزارت جهاد كشاورزي دراين زمينه بي‌نتيجه ماند و پاسخي از مديركل اين بخش درباره سطح زيركشت گل محمدي و ميزان برداشت و توليد و صادرات گلاب كه در فصل توليد آن بوده‌ايم و همچنين ديگر گياهان دارويي دريافت نشد.

به این مطلب امتیاز دهید:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای