رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایلام، ماندگاری در بازار عراق را در گرو صادرات کالای با کیفیت دانست و گفت: متأسفانه هماکنون مبادلات تجاری در مرز مهران با طرف عراقی بصورت سنتی انجام میشود که نیازمند ایجاد سازوکارهای بهتر است.
«شعبان فروتن» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه ایلام، اظهار کرد: در صورت تحقق منطقهی آزاد تجاری مهران، یکی از مهمترین مولفههای فعالیت، ارتقای زیرساختهاست که باید در برنامهریزیها از هماکنون لحاظ شود.
وی با بیان اینکه هماکنون مرز بینالمللی مهران یکی از امنترین مرزهای کشور است، افزود: قرار بود تعرفههای گمرکی بین 5 تا 10 افزایش یابند که با تلاشهای صورت گرفته این امر منتفی شد و روند فعالیت صادرات از مرز مهران همانند سال گذشته ادامه دارد که این مهم امیدوارکننده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایلام خاطرنشان کرد: مرز بینالمللی مهران بهعلت وجود مشترکات قومی، فرهنگی و مذهبی بین استان ما و شهرهای همجوار کشور عراق از روند کاری پویا و با ثباتی برخوردار است کما اینکه مشکلاتی هم خواه ناخواه وجود دارد.
فروتن با اشاره به اینکه باید دفتر و یا نمایندگی اتاق بازرگانی ایلام در یکی از استانهای همجوار در عراق برای پیگیری امور تجار ایرانی ایجاد شود، خاطرنشان کرد: طرف عراقی نیز میتواند در استان ایلام دفتر و یا نمایندگی پیگیری امور تجار و فعالان اقتصادی خود را دایر کند.
وی ادامه داد: فعالیت این دفاتر باید از سوی مراجع ذیصلاح قانونی هر دو کشور به رسمیت شناخته شوند تا پیگیری امور مختلف تجار به خصوص کارهای مالی و پیگیری مطالبات طرفین به خوبی انجام شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایلام با بیان اینکه اتاق بهعنوان پارلمان بخش خصوصی بهدنبال رونق هر چه بیشتر صادرات کالاهای با کیفیت به عراق است، تصریح کرد: کالاهای صادراتی از سوی تجار ما به کشور عراق باید بالاترین کیفیت را داشته باشد، چون بازار عراق برای کشورهای همسایه محل رقابت بوده و همگی در تلاش برای به دست گرفتن این بازار هستند.
فروتن ماندگاری در بازار عراق را در گرو صادرات کالای با کیفیت دانست و گفت: متأسفانه هماکنون مبادلات تجاری در مرز مهران با طرف عراقی بهصورت سنتی انجام میشود که نیازمند ایجاد ساز و کارهای بهتر است.
وی با اشاره به اینکه امسال وضعیت نسبی تجار در مرز مهران روند روبه رشدی داشته تصریح کرد: تجار ما در مرز مهران باید بیش از هر چیز بر اساس نیاز بازار عراق کالا وارد مرز کنند تا از فساد و خرابی برخی از محصولات جلوگیری شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایلام یادآور شد: صادرکنندگان در مرز بینالمللی مهران باید با برنامهریزی و نیازسنجی بازار عراق و تقاضای تجار عراق، کالا وارد بازارچه کنند و همواره درخواست طرف عراقی را مدنظر داشته باشند.
فروتن با اشاره به افزایش تعداد کامیونهای محموله صادراتی از مرز مهران از 800 به 1100 کامیون گفت: هیچ محدودیتی در صادرات کالا به کشور عراق وجود ندارد.
وی با بیان اینکه محوطه بازارچه تجاری مرز مهران از 15 به 25 هکتار افزایش یافته که به نوبهی خود کمکی به تجار ایلامی است، گفت: از دستگاههای ذیصلاح انتظار داریم که تفکیک خشکبار از میوه و ترهبار در مرز صورت گیرد تا از فساد برخی اقلام صادراتی به دلیل انتظار در صف صادرات جلوگیری شود که تحقق این مهم نیازمند توسعه زیرساختهای پایانه مرزی است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایلام اظهار امیدواری کرد با هماهنگی و موافقت گمرک، دربهای خروجی برای اقلام صادراتی افزایش یابند تا روند صادرات از سرعت بیشتری برخوردار شود.
فروتن برنامهریزی منسجم و دقیق را لازمه تدوام و رونق صادرات اعلام و خاطرنشان کرد: در صورت تحقق منطقه آزاد تجاری مهران بدون شک شاهد رونق فعالیت و تولید صادرات محور خواهیم بود که زیرساختهای لازم باید در سطح منطقه فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه قطار صادرات روی ریل مهران باید شتاب بیشتری بگیرد، خاطرنشان کرد: مصالح ساختمانی، خودرو، میوه و تره بار، مواد غذایی و لاستیک از جمله اقلام صادراتی از مرز بینالمللی مهران است.
ارسال پاسخ