مراحل اخذ اقامت توریستی با اجاره خانه در ترکیه

مراحل قانونی اخذ اقامت توریستی ترکیه با اجاره ملک
مراحل قانونی اخذ اقامت توریستی ترکیه با اجاره ملک

همان طور که احتمالاً می‌دانید اقامت توریستی یا موقت اخیراً از یک سال به 6 ماه کاهش پیدا کرده و انتخاب محله‌های مورد نظر برای اجاره ملک هم با محدودیت‌هایی همراه شده است. ولی در مجموع گرفتن اقامت توریستی کار دشواری نیست. اگر می‌خواهید از 6 ماه اقامت توریستی در ترکیه استفاده کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با مراحل اخذ اقامت توریستی با اجاره خانه در ترکیه آشنا شوید.

اقامت توریستی چیست؟

یکی از روش‌های رایج اقامت در ترکیه، اقامت موقت یا توریستی است. مدت زمان اقامت توریستی تا چند ماه گذشته یک سال بود، ولی براساس قوانین جدید اداره مهاجرت ترکیه این مدت زمان به 6 ماه کاهش پیدا کرده است. هر مهاجر خارجی که وارد ترکیه می‌شود، از هر دوره ۱۸۰ روزه می‌تواند ۹۰ روز را بدون ویزا در ترکیه زندگی کند، ولی اگر بخواهد از کل ۶ ماه اقامت توریستی خود استفاده کند، باید قبل از اینکه 3 ماه اول اقامت بدون ویزای او به اتمام برسد، برای اخذ اقامت توریستی اقدام کند.

مراحل قانونی اخذ اقامت توریستی ترکیه با اجاره ملک
مراحل قانونی اخذ اقامت توریستی ترکیه با اجاره ملک

مراحل قانونی اخذ اقامت توریستی ترکیه با اجاره ملک

مرحله اول ورود به خاک ترکیه است. فرقی نمی‌کند شما از کدام مسیر (هوایی یا زمینی) وارد ترکیه شده‌اید، مسئله مهم، مهر ورودی است که داخل پاسپورت شما درج می‌شود. از اولین روزی که وارد این کشور می‌شود، تا 90 روز اجازه دارید از اقامت بدون ویزا استفاده کنید. ولی اگر می‌خواهید از اقامت توریستی 6 ماهه با اجاره خانه استفاده کنید، باید مراحل زیر را طی کنید:

·      خرید سیم کارت ترک

بعد از ورود به ترکیه اولین کاری که برای گرفتن اقامت باید انجام دهید، خرید یک سیم کارت ترک با پاسپورت خودتان است. این سیم کارت 3 ماه اعتبار دارد و برای برقراری تماس و استفاده از اینترنت و مهم‌تر از همه راندوو اقامتی کاربرد دارد. اگر طی این 3 ماه برای اقامت خود اقدام کنید، می‌توانید سیم کارت را به نام خودتان ثبت کنید، در غیراینصورت پس از اتمام 3 ماه سیم کارت باطل می‌شود.

بهتر است از همان بدو ورود برای گرفتن اقامت توریستی اقدام کنید، چون برای انجام بسیاری امور از جمله به نام زدن سیم کارت و ریجستری گوشی نیاز به کارت اقامت دارید. گوشی‌هایی که از کشورهای خارجی وارد ترکیه می‌شوند، بعد از 3 ماه دیگر آنتن نخواهند داشت، ولی با کارت اقامت (کیملیک) می‌توانید گوشی خود را رجیستر کنید.

·      اجاره کردن خانه یا آپارتمان

مرحله بعدی، اجاره گرفتن خانه یا آپارتمان است. بهترین و سریع‌ترین مسیر برای اجاره آپارتمان در ترکیه یا اجاره ملک، املاکی‌های ایرانی هستند. املاکی‌های ایرانی سلیقه ما را خیلی بهتر می‌شناسند و خانه‌های تمیز، نو و ایرانی پسندی را معرفی می‌کنند. به علاوه، چون به زبان آنها مسلط نیستید، در زمان قرارداد بستن ممکن است متوجه مفاد قرارداد نشوید و با مسئله مواجه شوید.

فقط باید دقت کنید که منزل اجاره‌ای شما در مناطق ممنوعه‌ای که در انتهای این مقاله معرفی می‌کنیم، نباشد. همچنین باید محل زندگی شما با آدرسی که برای دریافت اقامت اعلام کرده‌اید، یکسان باشد. در غیراینصورت اقامت شما با مشکل مواجه می‌شود یا ممکن است دیپورت شوید.

·      گرفتن بیمه برای افراد بین 18 تا 65 سال

قدم بعدی گرفتن بیمه است، دقیقاً مانند بیمه‌های داخل کشور. طبق قوانین ترکیه افراد زیر 18 سال و بالای 65 سال مجبور نیستند بیمه شوند، ولی افراد بین 18 تا 65 سال حتماً باید بیمه شوند. این بیمه فقط برای گرفتن اقامت است و هنوز امکان استفاده از آن در بیمارستان یا مراکز درمانی وجود ندارد. ولی ممکن است در آینده تغییراتی در این خصوص اعمال شود.

·      فرم راندوو

راندوو درخواست اینترنتی شما از اداره مهاجرت برای گرفتن اقامت توریستی و اقامت دائمی است. فرم راندوو نکات مهمی دارد که باید به آنها توجه کرد. توصیه می‌کنیم درخواست راندوو را به شرکت‌های معتبری که در این زمینه از تجربه و تخصص لازم برخوردار هستند، بسپارید که این مرحله بدون مشکل سپری شود.

بهتر است در فرم راندوو شماره سیم کارت ترک خود را ثبت کنید. بعد از درخواست راندوو پیامکی برای شما ارسال می‌شود که روز و ساعت حضور شما در اداره مهاجرت ترکیه برای انجام مصاحبه در آن ذکر شده است. معمولاً اداره مهاجرتی به شما معرفی می‌شود که از نظر مکانی به محل زندگی شما نزدیک‌تر است. این مصاحبه صرفاً برای دیدن شخص شما، دریافت مدارک و مطابقت دادن مدارک هویتی با چهره شما انجام می‌شود و اصلاً پیچیده نیست.

·      تکمیل مدارک مورد نیاز برای مصاحبه اداره مهاجرت

برای تکمیل مدارک مورد نیاز برای مصاحبه باید شماره مالیاتی بگیرید. شماره مالیاتی (ورگی نوماراسی) توسط اداره مالیات و با ارائه پاسپورت و اجاره نامه اعطا می‌شود و نیاز به طی مراحل خاصی نیست. بعد از گرفتن شماره مالیاتی، نوبت به ثبت اجاره نامه منزل در اداره رسمی ثبت اسناد و املاک ترکیه یا نوتر می‌رسد. در هر منطقه چندین اداره نوتر وجود دارد که با ارائه پاسپورت، اجاره نامه و پرداخت مبلغی در حدود 130 تا 150 لیر اجاره نامه منزل شما را ثبت رسمی می‌کنند.

مدرک بعدی که باید آماده کنید، نوماراتاژ است. با مراجعه به اداره شهرداری و ارائه کپی سند خانه‌ای که اجاره کرده‌اید، می‌توانید نوماراتاژ دریافت کنید. گرفتن نوماراتاژ حدوداً چند روز طول می‌کشد. بعد از گرفتن این مدارک، باید هزینه‌هایی را به دولت ترکیه بابت اقامت پرداخت کنید. این هزینه‌ها شامل «هزینه صدور کارت اقامت» و «هزینه خاک» هستند که مبلغ آنها در فرم راندوو درج شده است. این مبالغ باید پرداخت و فیش واریزی آنها در روز مصاحبه ارائه شود. سایر مدارک مورد نیاز عبارتند از:

  • 4 قطعه عکس بیومتریک
  • کپی صفحه اول پاسپورت
  • کپی مهر ورود به ترکیه روی پاسپورت
  • پرینت رنگی راندوو

برای افراد متاهل مدارک زیر هم لازم است:

  • گواهی ازدواج و ترجمه رسمی آن به زبان ترکی استانبولی با مهر کنسولگری
  • گواهی تولد فرزندان و ترجمه رسمی آن به زبان ترکی استانبولی

بعد از تکمیل تمامی مدارکی که برایتان توضیح دادیم باید همه آنها را برای روز مصاحبه آماده کنید. البته اگر خودتان زمان یا حوصله انجام این کارها را ندارید، می‌توانید از خدمات تیم حرفه‌ای هوم ترکی استفاده کنید. برای این کار فقط کافی است از طریق نشانی http://hometurkie.com/ با مشاوران این مجموعه در ارتباط باشید.

اقامت توریستی در ترکیه
اقامت توریستی در ترکیه

مناطق ممنوعه برای اخذ اقامت توریستی

براساس تصمیم اداره مهاجرت ترکیه، درخواست هر نوع اقامت در محله‌هایی که نسبت جمعیت مهاجرین در آن‌ها بیش از ۲۵ درصد باشد، رد می‌شود. پس در محله‌های زیر خانه اجاره نکنید:

  • منطقه fatih فاتیح (همه محله‌ها)
  • منطقه بیلیکدوزو (محله osb)
  • منطقه sarıyer سارییر (محله maslak ماسلاک)
  • منطقه ümraniye عمرانیه (محله dudullu دودوللو)
  • منطقه avcilar آوجیلار (محله denizköşkler دنیزکوشکلِر)
  • منطقه kucukçekmece کوچوک چکمجه (محله beşyol بِش یول)
  • منطقه beşiktaş بشیکتاش (محله yıldız ییلدیز)
  • منطقه başakşehit باشاک شهیر (محله ikitelli ایکی تِلّی و محله ziya gökalp زیا گوکالپ)
  • منطقه zeytinburnu زیتین بورنو (محله maltepe مالتپه)
  • منطقه tuzla توزلا (محله aydınlı آیدین لی)
  • منطقه اسنیورت (محله alevler آل اِولر، محله gökevler گوک اِولر، محله koza کوزا، محله piri reis پیری رئیس، محله yeşilkent یشیل کنت و محله zafer ظفِر)
  • منطقه beyoğlu بی اوغلو (محله bülbül بولبول، محله çukur چوکور، محله kamer hatun کامر حاتون، محله kocatepe کجا تپه و محلهşehit muhtar شهیت موحتار)
  • منطقه şişli شیشلی (محله mecidiyeköy مجیدیه کوی، محله inönü اینونو و محله ergenekon ارگنه کن

 

این مقاله به صورت تبلیغاتی در مهاجریست منتشر شده است لذا مهاجریست هیچ مسئولیتی درقبال محتوای آن ندارد.

به این مطلب امتیاز دهید:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای