گردشگری تونس که پس از گذشت دو سال از حوادث موسوم به بهار عرب تا حدی در روند بهبود قرار گرفته بود ، با بروز ترور و ناآرامیهای پس از آن ، با سقوط 7.5 درصدی مواجه شد .
به گزارش رویترز درآمد گردشگری تونس که مهمترین منبع درآمد و ارز خارجی در این کشور است ، در دوره بهبود پس از دوران بلند بحران ، دوباره دچار سقوط شد .
طبق همین گزارش اقتصاد تونس در سال گذشته از رشد 3.6 درصدی برخوردار شد که عمدتا ناشی از رشد و بهبود اوضاع در صنعت گردشگری این کشور بود اما آمارها خبر از تنزل و کندی این روند در سال 2013 می دهند .
طبق همین گزارش میزان درآمد گردشگری تونس در چهار ماه نخست سال 2013 نسبت به مدت مشابه در سال قبل ، به شدت کاهش یافته است . این میزان کاهش عمدتا پس از تروز یک سیاستمدار تونسی در این کشور رخ داده است .
تونس در چهار ماه نخست امسال مجموعا 850 هزار گردشگر خارجی جذب کرد که بیش از نیمی از آنها از کشور لیبی بودند . در سال 2012 درآمد گردشگری این کشور به بیش از 2.1 میلیارد دلار رسید که برابر با رشد 30 درصدی نسبت به سال پیش از آن بود .
درآمد گردشگری تونس که یکی از بزگترین منابع درآمد مالی این کشور است ، مجموعا در چهار ماه نخست امسال 412 میلیون دلار برآورد شده که از ماه فوریه با تشدید ناآرامیها کاهش یافته است .
هر چند برخلاف مصر این ناآرامیها ، نخستین مورد ناآرامی پس از برکناری “بن علی” در دو سال پیش بود ، با این حال اثر محسوسی بر درآمد گردشگری این کشور داشته است . صنعتی که سخت میکوشد خود را در مسیر بهبود قرار دهد .
دولت اسلام گرای جدید در تونس ، در ماههای گذشته تلاش شدیدی را برای برقراری نظم و امنیت به خرج داده است تا مانع از تخریب چهره گردشگری کشور شود . صنعتی که عمدتا متکی به جذب گردشگران غربی است که از دو سال پیش تاکنون همچنان از سفر به تونس بیمناک هستند .
ارسال پاسخ