بورسهای جهانی سهام، جایگزین طلا میشوند:
این طور که پیداست اونس جهانی بر خلاف پیشبینیها، فعلا خیال صعود ندارد. دیروز مجددا قیمت جهانی طلا با کاهش رو به رو شد که البته این افت قیمت نسبت به روز قبل از آن چندان محسوس نبود. گفته میشود افزایش شاخص سهام در بازارهای مالی آمریکا یکی از دلایل این کاهش نرم قیمت بوده است.
البته کاهش تنشها در شبه جزیره کره نیز تاثیر زیادی بر افت نسبی قیمت جهانی طلا داشته است. از سوی دیگر سرمایهگذاران بینالمللی ترجیح میدهند به جای سرمایهگذاری در بازار طلا، پول خود را در بازارهای مالی و بورس سرمایهگذاری کنند؛ چراکه به عقیده صاحبنظران، بهبود شرایط سرمایهگذاری در بازارهای سهام دلیل مهمی برای رویگردانی از طلا به عنوان یک منبع امن سرمایهگذاری است.
در این روز هر چند که دلار در بازارهای جهانی اندکی کاهش نرخ داشت، اما بازار از سقوط بیش از حد ین در برابر دلار جلوگیری کرد و همزمان شاخصهای بورسهای بینالمللی با بهبود چشمانداز اقتصادی به رنگ سبز درآمدند و این دو عامل کاهش اندک تقاضا برای طلا را موجب شدند. دارایی طلای سرمایهگذاران هفته گذشته، برای هشتمین هفته متوالی، کاهش یافت که بدترین عملکرد این فلز ارزشمند از سال 2004 تا کنون است. به گفته برخی تحلیلگران بازار، طلا پس از بحران اروپا، دیگر پناهگاه مطمئنی برای سرمایهگذاران به حساب نمیآید.
قیمتها در بازار داخلی، اما دیروز تمایل کمتری به کاهش داشتند با این وجود شاهد افت مجدد قیمت دلار بودیم که میتواند به دلیل تزریق کوتاهمدت دلار به بازار از سوی بانک مرکزی در زمان واریز یارانههای نقدی باشد که شب گذشته به حساب خانوارها ریخته شد. از سوی دیگر قیمت سکه در این بازار تقریبا ثابت بود و تنها نیم و ربعسکه با کمی افت مواجه شدند.
از سوی دیگر بنا به اعلام ريیسکل بانک مرکزی، پس از توقف اجرای طرح پیش فروش سکه فاز دوم، تا کنون 241 هزار قطعه سکه پیش فروشی به بانک مرکزی عودت داده شده است. البته توقف این طرح اعتراض برخی منتقدان را هم در پی داشت از جمله ريیس کمیسیون اقتصادی مجلس که توقف فاز دوم پیش فروش سکه را ناشی از ضعف مدیریتی و برنامههای اقتصادی دولت دانسته است. هرچند که به گفته بهمنی اجرای این طرح یکی از راهکارهای بانک مرکزی برای کاهش قیمت سکه در سال 91 بوده است که با توجه به ثبات قیمت سکه در بازار دیگر ادامه اجرای پیش فروش سکه منتفی شده است.
روز گذشته اما قیمت سکه در بازار معاملات آتی بورس کالا، افزایش محسوسی داشت، به طوری که نوسانات سکه در هر سه سررسید مثبت بود. البته تا پایان دادوستدها، دامنه تغییرات زیر 2 درصد بود که حکایت از آغاز روند آرام افزایش قیمتها داشت. البته این روند همراستای انتظارها و پیشبینیها از این بازار بود. اما به گفته برخی کارگزاران این بازار، با توجه به بحث داغ بودجه 92 و نرخ دلار در آن، بازار مجددا خریدار شد.
البته خریداران در بازار آتی سکه به دلیل روند نزولی چند ماه گذشته و از آنجا که معمولا پس از هر بار اوج گرفتن شدید، بازار شاهد کاهش قیمتها بوده است، هنوز از خرید هراس دارند و نوسانات دیروز بازار آتی سکه نشان از احتیاط بالای خریداران داشت. به گفته کارگزاران آتی سکه، در صورتی که این ترس از خرید بریزد، مقاومت بازار شکسته شده و شاهد آشفتگی در بازار خواهیم بود. این آشفتگی در فواصل زمانی مختلفی طی سال 90 و 91 اتفاق افتاد (تیر ماه 90- بهمن ماه 90 – شهریور ماه 91) و حالا برخی پیشبینیها از احتمال وقوع مجدد آن در خرداد یا تیرماه سالجاری حکایت میکنند و تقریبا تمام پارامترهای فاندامنتال بازار نیز این پیشبینی را تایید میکنند.
اما به هر روی در حال حاضر تمامی سیگنالهای موثر بر بازار نقدی و آتی همچنان منفی است؛ برای مثال پیش از سال نو تمام خبرها برای بازار امیدوارکننده و موجب خوشبینی شدید معاملهگران بازار بود از جمله اینکه در آن زمان صحبت از نرخ دلار زیر 2000 تومان در بودجه 92 بود، اما به گفته فعالان بازار به نظر میرسد هدف در آن زمان این بوده است که به هر نحوی بازار را آرام نگه داشته شود و دلیل اخبار خوش نیز همین بوده است. در این شرایط میتوان گفت بازار آتی همچنان در حال خوداصلاحی روند صعودی است.
روز گذشته سکه سررسید فروردین در بازار معاملات آتی با افزایش 86/0 درصد، سررسید اردیبهشت با افزایش 35/1 درصد و سکه سررسید خرداد با افزایش 63/1 درصد به ترتیب در محدوده قیمتی یک میلیون و 417 هزار تا یک میلیون و 431 هزار تومان، اردیبهشت در محدوده قیمتی یک میلیون و 459 هزار تا یک میلیون و 480 هزار تومان و سکه سررسید خرداد در محدوده قیمتی یک میلیون و500 هزار تا یک میلیون و 526 هزار تومان معامله شد.
در عین حال بنا بر آخرین اطلاعیه مدیریت مطالعات اقتصادی، برنامهریزی و آموزشی بورس کالای ایران، در راستای فرآیند اخذ کد معاملات قراردادهای آتی توسط متقاضیان، شرکت بورس کالای ایران با همکاری دانشگاه علوم اقتصادی و کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، کارگاه «مفاهیم اولیه و فرآیند معاملات آتی در بورس کالا ویژه متقاضیان اخذ کد معاملاتی در بورس کالای ایران» را برگزار میکند.
متقاضیان لازم است با انتخاب یکی از این مراکز آموزشی، نسبت به ثبتنام اینترنتی از طریق وبسایت این مرکز به نشانی دانشگاه علوم اقتصادی به نشانی www.ues.ac.ir و کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار به نشانی www.seba.ir مراجعه و در کارگاه آموزشی فوق ثبتنام کنند.
هراس از خرید طلا در بازار داخل ادامه دارد
واکنش شما به این نوشته ؟
عشق0
غمگین0
خوشحال0
خواب آلود0
عصبانی0
بی روح0
چشمک0
ارسال پاسخ