اطلاعات قبل از سفر حج

مهاجریست

1) در موسم حج تمتع مقررات و قوانین در کشور عربستان سعودی با زمان حج عمره متفاوت و کاملاً سختگیرانه و کنترل شده می باشد. و این قوانین و مقررات برای تمامی حجاج کشورها یکسان می باشد.
2) کلیه حجاج می بایست قبل از ورود به کشور عربستان استیکر مخصوص کاروان حج تمتع مادر را در پشت گذرنامه های خود بچسبانند و کلیه مشخصات خود را از قبیل: نام و نام خانوادگی، نوع پرواز، شماره پرواز، شماره تلفن همراه خود و مدیر کاروان را روی ساک های خود الصاق نمایند. این مشخصات می بایست با خط درشت و خوانا نوشته شوند. (مطابق مشخصات استيكر مشخص شده).
3) در هنگام ورود به عربستان با توجه به اینکه گذرنامه (پاسپورت) تحویل مطوفین می گردد کلیه مدارک و بلیط خود را از گذرنامه خارج نمائید.
4) نظر به اینکه هزینه خدمات اتوبوس و خیمه ها در بدو ورود به عربستان از حجاج اخذ می گردد لذا حجاج محترم می بایست دو فقره چک به مبلغ 275 دلار در وجه مکتب وکلای موحد همراه داشته باشند و پس از تحویل چکها کوپن های مخصوص در گذرنامه ها چسابنده می شود.
5) در بدو ورود به عربستان گذرنامه های تمامی حجاج کشورهای جهان توسط مسئولین عربستان جمع آوری می گردند و تا پایان سفر به هیچ عنوان به مسافران تحویل نمی گردند.
6) به علت حجم بالای حجاج ورودی به عربستان در موسم حج تمتع و کنترل های موجود ممکن است مسافران چندین ساعت در فرودگاه یا در مسیرها معطل شوند که این معطلی برای کلیه حجاج وجود دارد و باید حجاج آمادگی لازم را داشته باشند.
7) کلیه هماهنگی و استقبال در فرودگاه توسط عوامل کاروان حج مادر که بوسیله تابلو و پرچم مشخص شده اند صورت می گیرد و پس از استقبال کارهای اجرایی و اداری انجام خواهد شد.
8) پس از ورود به فرودگاه عربستان بار خودتان را تحویل گرفته و به سرعت از سالن خارج شوید و با توجه به تابلوها و پرچم های گروه استقبال آماده سوار شدن به اتوبوس ها شوید.
9) پس از ورود به هتل در لابی استراحت نمائید تا عملیات اسکان شما توسط عوامل کاروان صورت بگیرد (در مدینه منوره).
10) تقسیم اتاق ها در هتل توسط نماینده کاروان با هماهنگی قبلی به سرعت انجام خواهد شد. ظرفیت اطاق ها 4 و حداکثر 5 تخت بوده و اطاق خانم ها از آقایان تا پایان سفر مجزا می باشد.
11) برنامه زیارت به صورت دسته جمعی پس از استراحت با هماهنگی روحانی کاروان انجام می شود.
12) سرو غذا طبق برنامه در ساعت های اعلام شده در جدول بصورت بوفه باز و بدون محدودیت غذا، میوه و نوشیدنی انجام می شود.
13) برگزاری جلسات درس مناسک عمره تمتع، حج تمتع و شناخت اماکن مذهبی و تاریخی طبق برنامه اعلام شده توسط روحانی کاروان صورت می گیرد.
14) علاوه بر برگزاری جلسات فوق برنامه زیارت دوره ی مدینه شامل: قبرستان اُحد و مسجد ذوقبلتین – مساجد سبعه و مسجد قباء بصورت گروهی انجام خواهد شد.
15) خروج از مدینه در تاریخ 8 نوامبر، 17 آبان ماه می باشد و غیرقابل تغییر است. در این روز پس از صرف نهار بوسیله اتوبوس از مدینه خارج و جهت محرم شدن به طرف مسجد شجره بصورت گروهی حرکت می کنیم، توضیحات لازم و کامل یک روز قبل از حرکت به اطلاع می رسد.
16) پس از ورود به مسجد شجره دادن راهنمائی لازم، خانم ها از قسمت خانم ها و آقایان از قسمت آقایان و پس از نیت احرام در داخل مسجد و گفتن تلبیه و خواندن نماز از مسجد خارج و همراه راهنمای کاروان سوار اتوبوس ها شده و به طرف مکه مکرمه می رویم (در اتوبوس ها برای شام پذیرایی می گردد).
17) با ورود به مکه به محل اسکان وارد شده و اتاق هایی که از قبل برای حجاج آماده شده در اختیار قرار می گیرد.
18) پس از استراحت در مکه با هماهنگی روحانی کاروان و با توجه به شرایط موجود و زمان مناسب دست جمعی برای طواف عمره تمتع به خانه خدا می رویم (جلسات آموزش مناسک به طور مرتب برگزار می گردد).
19) سرویس های ایاب و ذهاب از هتل به بیت الله و سپس از اول ذیحجه تا ششم ذیحجه در مکه بصورت شبانه روزی و رایگان ارائه می گردد (روز هفتم اتوبوس ها جمع خواهد شد).
20) روز هشتم پس از صرف نهار در مکه، بعد از ظهر پس از پوشیدن احرام در داخل منزل و نیت احرام حج تمتع و گفتن تلبیه بطرف عرفات می رویم.
21) وقوف در عرفات از ظهر روز نهم تا مغرب شرعی می باشد و بعد از غروب آفتاب تمامی حجاج به طرف مشعر الحرام حرکت می کنند. با توجه به راه بندانهایی که در این روز بوجود می آید ممکن است که حجاج قسمتی از مسیر را پیاده طی نمایند.
22) در روز 10 ذیحجه پس از ورود به منی ابتدا پیاده برای رمی جمره عقبه خواهیم رفت سپس قربانی (ذبح گوسفند) نموده و پس از تقصیر از احرام خارج می شویم و از مغرب شرعی تا نیمه شب نیت وقوف در منی خواهیم داشت.
23) در روز 11 ذیحجه هر سه جمره اولی، وسطی و عقبه را رمی می نمائیم و از مغرب شرعی نیت وقوف در منی خواهیم کرد. بعد از نیمه شب به طواف خانه خدا می رویم و طواف، نماز طواف، سعی صفا و مروه، طواف نساء و نماز طواف نساء را انجام خواهیم داد.
24) در روز 12 ذیحجه قبل از ظهر شرعی مجدداً هر سه جمره را رمی می کنیم و بعد از ظهر شرعی از منی خارج می شویم و اعمال در این روز خاتمه می یابد.
25) در تمامی مراحل و مسیرها و انجام اعمال مدیر، روحانی و عوامل کاروان مادر شما را همراهی می کنند.

به این مطلب امتیاز دهید:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای