گردشگری تجاری

business Tourism

مهمترین مسافرتهایی که تحت این عنوان صورت می گیرد، عبارتند از سفرهایی که افراد برای شرکت در بازارهای مکاره، نمایشگاه های کالا و صنایع و یا سرکشی و بازدید از تأسیسات کارخانه ها و نظایر آنها می نمایند. معمولاً در مسافرتهای بازرگانی محل اقامت اختیاری نیست و هزینه این قبیل مسافرتها به عهده شرکتهای تجاری است (رضوانی،علی اصغر ؛ 1379: 20).
علی رغم تصور ما مبنی بر جدید بودن این نوع گردشگری، پیشینه آن به سالیان بسیار دور بازگشته و از قدیمی ترین اشکال جهانگردی به حساب می آید و فقط نوع آن در طول زمان تغییر یافته است و امروزه موارد زیر را نیز شامل می شود:
ـ بازدید از مشتریان بالقوه توسط فروشندگان که مسافران تجاری نیز به آنها می گویند.
ـ ارسال کالا برای مشتریان
تاریخچه این نوع از گردشگری به دوره قبل از کشف زمان برمی گردد و در تمامی قاره ها وجود داشته است. علارغم تصور ما در زمانهای گذشته این نوع از گردشگری فقط به مناطق نزدیک انجام نمی گرفته و مکانهای دوردست را نیز با وجود کشتیها و جاده های مجهز شامل می شده است. برای مثال می توان به جاده ابریشم که از چین تا اروپا بوده و از سمرقند و … رد می شده است. یکی دیگر از علل شکل گیری گردشگری تجاری نمایشگاه های تجاری بوده که باعث گردهم آمدن افرادی می شد که خواهان خرید یا فروش کالایی بودند. رشد گردشگری تجاری بطور وسیعی از انقلاب صنعتی متأثر شد و در سرتاسر دنیا بعد از شکل گیری گسترش زیادی یافت. بهرحال همانند گردشگری تفریحی، این نوع از گردشگری نیز بعد از جنگ جهانی دوم بطور خارق العاده ای رشد یافت و گسترش سریع آن مدیون چندین عامل زیر بود:
1ـ بهبود فن آوری های حمل و نقل
2ـ رشد اقتصاد جهانی
3ـ رشد مؤسسات تجاری بین المللی همانند اتحادیه اروپا و توافقنامه تجاری نفتا بین سه کشور آمریکا، مکزیک و کانادا
4ـ تلاش صورت گرفته بوسیله دولتها در زمینه توریستهای تجاری پر خرج
5ـ توسعه شکل های جدیدی از گردشگری تجاری همانند مسافرتهای تشویقی (Swarbrook and Horner; 2005: 30 ).

به این مطلب امتیاز دهید:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای