به نظر می آید که بخش علایق شخصی در رزومه نویسی مجددا به بخشی بسیار مثبت تبدیل شده است. اگر یادتان باشد معمولا در انتهای رزومه های شغلی بخشی با عنوان “علایق شخصی” و یا “سایر فعالیت ها” وجود داشت که معمولا افراد در پر کردن آنها اهمیت کمتری قائل بودند. خیر, اینطور نیست. بلکه ممکن است پر کردن همین بخش موجب استخدام شما گردد!
بررسی های اخیر حاکی از آن بوده است کارفرمایان در زمان انتخاب افراد و استخدام آنها, تمایل بیشتری نسبت به افرادی با خودشان هم سلیقه بوده اند, داشته اند. متخصصانی که در بخش استخدام مشغول به فعالیت هستند توجه بیشتری به فعالیت های اشخاص مصاحبه شونده نشان داده اند. به گونه ای که یکی از فاکتورهای ذهنی آنها برای انتخاب افراد و استخدامشان, این است که آیا شخص مورد نظر سلایقی همسان با آنان دارد و اینکه آیا می توان با آن شخص معاشرت داشت یا خیر.
بررسی های ذکر شده همگی توسط Lauren Rivera , که یک جامعه شناس در دانشگاه Northwestern می باشد انجام شده است. این آزمایشات حاصل 120 مورد مصاحبه شغلی بوده است که میان متخصصان استخدام و افراد تحصیل کرده و آماده به کار شکل گرفته است. نتایج بدست آمده نشان می داد که کارفرمایان معمولا برای عواملی چون احساس راحتی, اعتماد به نفس, شادابی شخص و سایر عوامل یکسان امتیاز بیشتری را نسبت به تخصص و تجربیات شخص مصاحبه شونده قائل بوده اند.
Rivera اشاره کرده است که این اولین بار است که چنین بررسی هایی از وجود یا نبود رابطه میان سلایق, فرهنگ ها و فعالیت های یکسان کارفرمایان و مصاحبه شوندگان انجام می شود. نتایج این آزمون نظری مشترک را به ارمغان آورده است که نشان می دهد کارفرمایان در انتخاب نیروهای کاری خود, از آموخته های خود در خصوص تکنیک های مصاحبه و انتخاب نیرو استفاده کمتری به عمل می آورند. این موضوع یک بحران نیست. بلکه وجود رابطه نزدیک و عواملی که باعث افزایش ارتباط میان نیروهای کاری و کارفرمایان می گردد, مواردی هستند که کمک بسزایی به تثبیت یکپارچگی یک سازمان و یا یک شرکت می نمایند.
اما لازم است به کارفرمایانی که تمایل بیش از حد نسبت به فعالیت های یک شخص نشان می دهند گوشزد کرد که استخدام افرادی که شایستگی لازم برای انجام یک شغل را ندارند, در انتها ممکن است موجب دردسر گردد. لازم است که هر شخصی برای گرفتن یک شغل صلاحیت های اولیه را داشته باشد و یا حداقل بتواند در مدت زمانی کوتاه این صلاحیت ها را کسب نماید. بنابراین انتخاب یک شخص بر پایه دوستی یا رابطه صمیمانه کاری است غیرمنطقی.
از موارد دیگری که Rivera به آن اشاره می کند این است که اهمیت به فعالیت های شخصی و علایق افراد به معنای استخدام افراد غیرشایسته برای یک کار نیست. برای مثال زمانی که یک بیمارستان به جراح مغز و اعصاب نیاز دارد نمی تواند آن را بر اساس علایق انتخاب نماید, چرا که موقعیت شغلی ذکر شده بسیار حساس است. بنابراین در خاطر داشته باشید که ذکر علایق و فعالیت های شخصی شما در رزومه ای که ارسال می نمایید فقط ممکن است به ایجاد روابط دوستانه و همکاری بهتر شما در یک مجموعه کمک بسزایی نماید.
ارسال پاسخ