معرفی دانشگاه امام صادق (ع)

مهاجریست

تاريخچه دانشگاه امام صادق عليهالسلام
دانشگاه امام صادق عليه السلام که حاصل نيت الهي و همت والاي جمعي از بزرگان و انديشمندان حوزه و دانشگاه است، در طول بيش از ربع قرن فعاليت علمي، آموزشي و پژوهشي کارنامهاي بسيار درخشان از خود برجاي گذاشته است. موفقيت دانش آموختگان اين دانشگاه در مراکز علمي و پژوهشي داخل و خارج کشور بهترين گواه بر اين مدعاست.
دانشگاه امام صادق عليه السلام در سال 1361 شمسي مقارن با سالروز ولادت حضرت محمد مصطفي (صلي الله عليه و آله و سلم) و امام صادق(عليه السلام) به رياست حضرت آيت الله مهدوي کني ، شاگرد و يار ديرين حضرت امام خميني (ره) تشكيل شد. هيات موسس اين دانشگاه از ميان شخصيتهايي چون حضرت آيه الله خامنه اي ” دام ظله العالي” و حضرات آيات مشكيني، مهدوي كني، اميني، امامي كاشاني و … بودند.
دانشگاه در ابتدا با در سه رشته معارف اسلامي و تبليغ (الهيات)، معارف اسلامي و علوم سياسي، معارف اسلامي و اقتصاد، در مقطع كارشناسي ارشد پيوسته، آغاز به كار كرد. گروهي از جوانان متعهد و مستعد كشور از همان سالهاي آغاز تاسيس، براي تحصيل به اين دانشگاه وارد شدند. دانشگاه امام صادق عليه السلام به دنبال گسترش رشته هاي تحصيلي و بالا بردن كيفيت و كميت آموزشي خود، در سال 1369 دو رشته ديگر ” معارف اسلامي و مديريت” و ” معارف اسلامي و حقوق” را در مقطع كارشناسي ارشد به مجموعه رشتههاي موجود اضافه نمود. در سال 1371 دورههاي مقطع دكتري در اين دانشگاه در چهار رشته الهيات، علوم سياسي، علوم اقتصادي، و فرهنگ و ارتباطات تاسيس شد و در سال 1382 ششمين رشته در مقطع کارشناسي ارشد پيوسته تحت عنوان «معارف اسلامي و فرهنگ و ارتباطات» ايجاد گرديد.
اين دانشگاه علاوه بر رشتههاي کارشناسي ارشد پيوسته داراي رشتههاي کارشناسي ارشد ناپيوسته نيز ميباشد که تاکنون دو رشته «انديشههاي سياسي در اسلام» وابسته به دانشکده معارف اسلامي و علوم سياسي و «تاريخ تشيع» وابسته به دانشکده معارف اسلامي و فرهنگ و ارتباطات تاسيس و دانشجو گرفته است.
دانشگاه به ايجاد و گسترش دورههاي دکتري در رشتههاي مختلف اهتمام فراوان دارد و در حال حاضر دورههاي دکتري علوم اقتصادي (با گرايشهاي اقتصاد رياضي، اقتصاد پولي و …) الهيات و معارف اسلامي (با گرايشهاي فقه و اصول، فلسفه و کلام و قرآن و حديث) علوم سياسي(با گرايشهاي انديشه سياسي اسلام، مطالعات سياسي جهان اسلام، مطالعات ايران و جامعه شناسي سياسي)،فرهنگ و ارتباطات، حقوق (با گرايشهاي خصوصي و جزا ) در اين دانشگاه داير ميباشد. تعداد دانشجويان و دانش آموختگان دوره دکتري 120 نفر است که اين عدد غير از صدها تن دانشآمـوختگاني است که دوره دکـتري خـود را در ديگر دانشگاههاي داخل و خارج کشور گذراندهاند.
دانشگاه امام صادق عليه السلام به عنوان يك دانشگاه اسلامي غير دولتي، در مجموعه آموزش عالي كشور براي آموزش و توسعه دانش بشري مبتني برغايت گرائي آفرينش، آموزه هاي وحياني و معارف و علوم اسلامي پايه گذاري شده و براين باور است كه درتعاليم اسلام و مكتب امام صادق عليه السلام كه تبلور ناب آن مي باشد، ظرفيت و جامعيتي نهفته است كه با كشف، تبيين و كاربردي كردن آن، مي توان درعلوم و فنون بشري به ويژه علوم انساني / اجتماعي تحولي عظيم پديد آورد و درپرتو آن عالمان شايسته و فرهيخته تربيت كرد .
دانشگاه برمبناي اصول و ارزشهاي اسلامي، علم را نوري خدايي، سرمايه اي والا ومايه كمال و تعالي انسانهاي مستعد و مهذب مي داند و معتقد است كه تعليم و تعلم همراه با تهذيب نفس، درراستاي حركت انبياء الهي عليهم السلام و مهمترين رسالت انسان است و تنها باالهي شدن انگيزه ها و هدفها و توام شدن علم و عمل، نقش حقيقي علم در جامعه بشري ايفا خواهد شد .
دانشگاه دور ماندن حوزه هاي علميه و دانشگاهها را ازمعارف يكديگر، خسارت جبران ناپذيري براي جامعه اسلامي مي داند و به عنوان يكي از جلوه هاي عيني پيوند حوزه و دانشگاه برآن است تا بابهره مندي از دستاوردها و همكاري نخبگان اين دو مركز علمي، دانش آموختگاني دين محور، آگاه به زمان و متعهد به آرمانها و ارزشهاي اسلام ناب محمدي صلي الله عليه و آله و سلم تربيت كند و درراستاي تعليم و تبليغ معارف اسلام و اهل بيت عليهم السلام الگويي نوين ارائه داده و در نظام آموزش عالي و اداره امور جامعه اسلامي تحولي اساسي ايجاد كند.
 
دانشگاه براي تحقق اهداف وارتقاي مستمر كيفيت خود توجه جدي به موارد زير را ضروري مي داند :
جذب نخبگان : انتخاب دانشجويان برجسته و با استعداد از نظر اخلاقي و علمي، استادان عالم، مومن و مهذب داراي استقلال فكري .
تقويت ايمان و غيرت ديني، رشد اخلاق اسلامي و تهذيب نفس ازراههايي مانند ايجاد فضاي سالم اعتقادي واخلاقي و ارائه آموزه ها و الگوهاي عملي
اصلاح و ارتقاء مستمر و توسعه برنامه ها و محتواي آموزشي، پژوهش محور كردن آموزشها، كارآمد كردن برنامه ها و دروس و تاسيس دوره هاي آموزشي جديد درراستاي اهداف و براساس نياز سنجي از جامعه خصوصا” درمقاطع تحصيلات تكميلي .
تقويت پژوهش به ويژه در جهت تحقق نظامهاي معرفتي برپايه تعاليم اسلام,گسترش مرزهاي علوم اسلامي و تحقيقات ميان رشته اي بين علوم اسلامي و علوم انساني / اجتماعي و ارائه دستاوردهاي آن .
رشد فزاينده علمي از راههايي مانند تقويت فضاي برخوردار از نشاط، انگيزه، خلاقيت و آزاد انديشي علمي، دانش پژوهي، ترويج روحيه نقادي، انتقاد پذيري و رسيدن به تفاهم، ايجاد بنيه لازم براي كسب مدارج علمي بالاتر و تسهيل دستيابي به منابع علمي و اطلاعات .
ارتقاء كيفيت مديريت دانشگاه باتوجه به مقتضيات و تحولات علمي، اجتماعي و فناوري، تقدم كيفيت بر كميت برون دادها، مشاركت دانشگاهيان و تخصيص بهينه امتيازات و تسهيلات برپايه اهداف و نظام ارزشيابي .
تنظيم و تقويت مستمر ارتباط باساير مراكز علمي، به ويژه مراكز علمي همسو و استفاده كنندگان از خدمات و دستاوردهاي دانشگاه شامل مراكز علمي حوزوي و دانشگاهي، نهادها و دستگاههاي نظام جمهوري اسلامي ايران، عموم مردم ايران اسلامي و كشورهاي اسلامي و ساير كشورهاي جهان .
استفاده از فناوريهاي جديد براي بالا بردن سرعت، دقت و كارآمدي آموزش و پژوهش و تسهيل ارتباطات علمي، باتوجه به مقتضيات و نيازهاي جامعه، بااين تاكيد كه فناوري همواره نقش ابزاري براي تحقق رسالت دانشگاه داشته باشد .
متعهد بودن دانش و دانشگاهيان درقبال عدالت، حرمت و كرامت انساني، حفظ نعمتهاي الهي و محيط زيست و مشكلات و آلام بشري .
متعهد بودن دانش و دانشگاهيان درقبال افزايش انسجام اجتماعي، برادري، محبت، نظم اجتماعي، وجدان كار، تعهد پذيري و كاهش و رفع مشكلات جامعه از راههايي مانند بررسي مستمر نيازها و تغيير و تحولات اجتماعي، كاربردي كردن تحقيقات بنيادي، ارايه راهكارهاي علمي و عملي براي برطرف كردن نيازهاي متنوع، متحول و فزاينده جامعه، مقابله با تهاجمات فكري و فرهنگي از موضع تفكر اسلامي، هدايت جامعه به سمت خوداتكايي و افزايش مشاركت مردم در اعتلاي نظام اسلامي.
 
دانشگاه امام صادق عليه السلام به عنوان اولين دانشگاه اسلامي در ايران و برآمده از انقلاب اسلامي، پيروي از ولايت فقيه را درامتداد پيروي از پيامبر اكرم صلي الله عليه و اله و سلم و ائمه اطهار عليهم السلام يكي ازمباني اساسي خود دانسته و علاوه بر آن، تركيب خاص هيات امناء و هيات علمي ( متشكل از فرهيختگان حوزه و دانشگاه ) مديريت عالي، معتبر، نافذ و باثبات و ايجاد فضاي مناسب جهت بروز استعدادها و توانمنديهاي زنان درمديريت دانشگاهي را از مزيتهاي خود مي داند و در مقابل مقام معظم رهبري، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و هيات امناء جامعه الامام الصادق عليه السلام پاسخگو است .
دانشگاه بار اصلي تحقق رسالت خود را بردوش اعضاء هيات علمي و مديران خود دانسته و دراين راستا مشاركت دانشجويان و كاركنان اداري شايسته، كارآمد و سازگار با شرايط دانشگاه را ضروري مي داند.
 
دانشکده ها و بخش ها
دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد
دانشکده الهیات -معارف اسلامی و ارشاد
دانشکده معارف اسلامی و حقوق
دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی
دانشکده معارف اسلامی و مدیریت
دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات
بخش زبانهای خارجی
گروه عربی

به این مطلب امتیاز دهید:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای