کیفیت سیستم آموزشی کانادا، موقعیتهای شغلی متعدد پس از فارغالتحصیلی و مواردی از این قبیل، سالانه بیش از 13000 هزار دانشجوی بینالمللی را از سراسر جهان، به اخذ ویزای دانشجویی و مهاجرت به این کشور هدایت میکند. ویزای دانشجویی کانادا یکی از انواع ویزای موقت است که به متقاضیان اجازه میدهد تا در رشتۀ مورد نظر خود تحصیل کرده و پس از اتمام مقطع مربوطه، در موقعیتهای شغلی مرتبط با آن مشغول به کار شوند.
اعتبار مدارک اخذشده از دانشگاههای برتر کانادا به اندازهای است که موقعیت همکاری با کارفرمایان بسیاری را در اختیار فارغالتحصیلان قرار میدهد. دانشجویان میتوانند بنا به علایق و اهدافی که دارند، نسبت به تمدید ویزای تحصیلی این کشور نیز اقدام کرده و همچنین جهت تسهیل شرایط مهاجرت و کاهش هزینههای زندگی خود، بدون نیاز به دریافت مجوز اشتغال (Work Permit)، به صورت پارهوقت کار کنند.
شرایط دریافت ویزای دانشجویی کانادا
همانند سایر مسیرهای مهاجرتی کانادا، دانشجویان جهت اخذ ویزای تحصیلی این کشور نیز ملزم به برآورده کردن ضوابطی خواهند بود که لازم است تا آنها را ارزیابی کرده و با شرایط فعلی خود تطبیق دهند. برخی از شرایط دریافت ویزای دانشجویی کشور کانادا، به شرح زیر است:
- برخورداری از نامۀ پذیرش یک مؤسسۀ آموزشی مورد تأیید ادارۀ مهاجرت کانادا (DLI)؛
- عدم سوءپیشینه و سابقۀ کیفری؛
- برخورداری از گذرنامهٔ با دست کم 6 ماه اعتبار؛
- برنامۀ تحصیلی دقیق و متقاعدکننده؛
- توانایی تأمین هزینههای تحصیل و زندگی در کانادا به مدت یک سال؛
- و…
لازم به ذکر است که در بعضی مواقع، مؤسسات آموزشی انتخابی، شرایطی اضافه بر موارد ذکرشده برای پذیرش متقاضیان تعیین میکنند که در این صورت، دانشجویان ملزم به برآورده ساختن آنها نیز خواهند بود. بنابراین از مهمترین مراحل اخذ ویزای کانادا، بررسی الزامات دانشگاه مورد نظر و شرایط منحصربهفرد آن است.
فرآیند دریافت ویزای دانشجویی کانادا
پروسۀ اخذ ویزای تحصیلی کانادا میتواند به یکی از روشهای آنلاین یا کاغذی انجام شود. داوطلبان جهت پذیرش در مؤسسات آموزشی مورد نظر و دریافت این ویزا، باید مدارک مربوطه را جمعآوری کرده و مطابق مراحل زیر پیش بروند:
- انتخاب مؤسسۀ آموزشی مورد نظر و اخذ نامۀ پذیرش؛
- جمعآوری اسناد مورد نیاز؛
- تکمیل فرمهای درخواست اخذ ویزا؛
- پرداخت هزینههای مورد نیاز؛
- ارسال فرمهای تکمیلشده به همراه تمامی مدارک لازم؛
- تکمیل فرآیند انگشتنگاری و عکسبرداری در سفارت کانادا.
مدارک لازم جهت اخذ ویزای دانشجویی کانادا
مدارک لازم جهت اخذ ویزای دانشجویی کانادا با توجه به رشتۀ تحصیلی مربوطه و شرایط دانشگاه مورد نظر، متفاوت است؛ بنابراین لازم است تا متقاضیان پیش از اقدام به جمعآوری این مدارک، با یک وکیل مهاجرتی مجرب مشورت کنند. بدین منظور شما میتوانید با مراجعه به سایت ایران کانادا به آدرس زیر از خدمات مشاورین این مجموعه بهرهمند شوید.
به طور کلی، برخی از این مدارک عبارتند از:
- گذرنامۀ معتبر؛
- مدارک شناسایی (شناسنامه، کارت ملی و…)؛
- مدارک تحصیلی مقاطع گذشته؛
- توصیهنامۀ استادان؛
- رزومه (CV)؛
- انگیزهنامه (SOP)؛
- مدارک مربوط به اثبات مهارت در یکی از زبانهای رسمی کانادا (انگلیسی و فرانسوی)؛
- تأییدیۀ WES (World Education Service)؛
- رسید پرداخت هزینۀ پردازش ویزا؛
- و…
هزینه دریافت ویزای دانشجویی کانادا
جدا از هزینههای مربوط به پرداخت شهریۀ دانشگاه انتخابی و تأمین سایر هزینههای زندگی، متقاضیان هنگام دریافت ویزای دانشجویی کانادا ملزم به ارائۀ رسید پرداخت هزینۀ ارزیابی پرونده و پردازش ویزا نیز خواهند بود. در حال حاضر، این هزینهها به شرح زیر است:
- 150 دلار جهت بررسی پروندۀ داوطلب؛
- 85 دلار برای پرداخت هزینۀ فرآیند بیومتریک (چنانچه دانشجویان در 10 سال گذشته این پروسه را پشت سر گذشته باشند، الزامی برای پرداخت این مبلغ وجود ندارد).
از آنجا که دولت کانادا سالانه قوانین جدیدی در زمینۀ هزینههای مربوط به دریافت انواع ویزا و مهاجرت به این کشور وضع میکند، لازم است تا دانشجویان بینالمللی با اخذ مشاورۀ حرفهای از دفاتر حقوقی معتبر، اطلاعات جامعی نسبت به جدیدترین مقررات تعیینشده در این زمینه کسب کرده و الزامات مربوط به این فرآیند را برآورده سازند.
تمکن مالی دانشجو برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا
ارائۀ مدارک کافی برای اثبات تمکن مالی دانشجویان جهت اخذ ویزای دانشجویی کشور کانادا، از مهمترین مواردی است که نقش مؤثری در پذیرش درخواست آنها ایفا میکند.
به طور معمول داوطلبان برای دریافت انواع ویزای اقامت موقت این کشور (دانشجویی، توریستی، کاری و…)، باید میانگین موجودی حساب خود را در شش ماه گذشته ارزیابی کرده و اسناد مربوطه را به همراه سایر مدارک مورد نیاز، ارسال کنند.
بر اساس آخرین آمار اعلامشده توسط ادارۀ مهاجرت کانادا، هزینۀ زندگی دانشجویان بینالمللی و تحصیل در دانشگاههای این کشور، حدود 13000 الی 35 هزار دلار کانادا تخمین زده میشود. همچنین این مبلغ میتواند با توجه به همراهی اعضاء خانوادۀ متقاضیان نیز متغیر بوده و افزایش پیدا کند.
مدت زمان صدور ویزای دانشجویی کانادا
به طور کلی مدت زمان صدور ویزای تحصیلی کانادا جهت مهاجرت به این کشور بدون در نظر گرفتن بازۀ زمانی مورد نیاز جهت انجام فرآیندهای مصاحبه و بیومتریک، حدود 11 هفته است که میتواند با توجه به شرایط متقاضیان و پروندۀ آنها متغیر باشد.
مدت اعتبار ویزای دانشجویی کانادا
مدت اعتبار ویزای تحصیلی کانادا با توجه به رشته و مقطع آموزشی دانشجویان متفاوت بوده و به طور معمول، تا انتهای دورۀ تحصیلی آنها به طول میانجامد. لازم به یادآوری است که متقاضیان اجازۀ تمدید این ویزا یا تبدیل آن به ویزای کار این کشور را نیز خواهند داشت.
دلایل ریجکت شدن ویزای دانشجویی کانادا
از آنجا که برنامۀ مهاجرت تحصیلی به کانادا از طریق ویزای دانشجویی، حساسیتهای منحصربهفرد خود را دارد، کمک گرفتن از کارشناسان و متخصصان حرفهای در این زمینه، نقش مؤثری در کاهش ریسک رد صلاحیت پروندۀ متقاضی خواهد داشت. برخی از دلایل رد صلاحیت پروندۀ متقاضیان برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا، به شرح زیر است:
- عدم ارائۀ تأییدیۀ پذیرش از یک مؤسسۀ آموزشی معتبر؛
- نقص پرونده و مدارک؛
- عدم اثبات تمکن مالی کافی جهت تأمین هزینههای تحصیل و زندگی؛
- عدم اثبات قصد ترک کشور پس از اتمام اعتبار ویزای دانشجویی؛
- سوء پیشینه و سابقۀ کیفری متقاضی؛
- عدم مطابقت رشتۀ تحصیلی مقطع قبلی با مقطع فعلی؛
- سوابق تحصیلی نامناسب؛
- عدم تسلط به زبانهای انگلیسی یا فرانسوی؛
- مشکلات مربوط به صلاحیتهای بهداشتی و درمانی؛
- و…
اگرچه ادارۀ مهاجرت کانادا دلیل کلی رد صلاحیت متقاضیان برای صدور ویزای تحصیلی را به آنان ارائه میکند، اما به طور معمول جزئیات مرتبط با علل ریجکت شدن ویزا به متقاضیان اعلام نخواهد شد.
بنابراین لازم است تا دانشجویان با راهنمایی کارشناسان مهاجرتی، برنامهای مطابق با استانداردهای دولت کانادا در این زمینه تدوین کرده و شانس موفقیت خود را تا حد زیادی افزایش دهند.
توجه کنید این محتوای تبلیغاتی می باشد! | مهاجریست هیچ مسئولیتی درقبال موسسه معرفی شده و محتوای تبلیغ بالا ندارد و صرفا این محتوا در مهاجریست به عنوان ریپرتاژ آگهی منتشر شده است.
ارسال پاسخ