شاخص بورس در مهرماه 91

مهاجریست

شاخص بورس در نیمه دوم 91 به کجا می‌رود؟


خبرگزاری مهر – گروه اقتصادی: در چند ماه اخیر تا به امروز شاخص‌های بورس تهران توانسته‌اند به مدد حمایت حقوقی ها و متولیان بازار سرمایه نمایانگر وضعیتی مثبت و رو به صعود در شرایطی باشند که بازار سهام با حضور کم‌رنگ حقیقی‌ها و معاملات کم عمق مواجه است.

به گزارش خبرنگار مهر، سنگین شدن وزنه متغییرهای غیر اقتصادی در تحلیل‌های کارشناسی و ابهام از دورنمای سیاست های اقتصادی کشور باعث شده تا اغلب معامله گران و فعالان بازار سهام نسبت به واقعیت های روز این بازار چندان خوشبین نباشند.

با این همه، جای گیری شاخص کل بورس در محدوده 26 هزار و 500 واحدی که بخش عمده ای از آن بابت رشد حجم و ارزش معاملات سهام شرکت های کوچک و بازار دومی است، این انتظار را برای فعالان بازار سهام ایجاد کرده که در نیمه دوم امسال نیز نماگر بورس تهران با آزاد شدن پتانسیل نهفته شده در شرکتهای بزرگ شاهد رکورد شکنی های دیگری باشد.

اما این رکورد شکنی ها در چه مقاطع یا محدوده هایی از نمودار های تکنیکالی هویدا خواهد شد؟ آیا اصلا بررسی روند فعلی شاخص بورس بر اساس نمودارهای تکنیکالی امکان پذیر است؟

دراین ارتباط یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با مهر با بیان اینکه رشد یک ماه اخیر شاخص بورس با واقعیات امروز اقتصاد کشور تطبیق ندارد ، اظهار کرد: چنانچه رکوردشکنی های صورت گرفته در شاخص بورس را حتی با نوسان قیمت دلار محاسبه کنیم، در خواهیم یافت دلیل موجهی برای رشد قیمت سهام شرکت‌هایی که اکنون با فزاینده شدن هزینه های تولید مواجه هستند، وجود ندارد.

حسن برادران هاشمی با اشاره به اینکه مثبت یا منفی شدن یکباره قیمتها در اغلب نمادهای معاملاتی از وجود مشکل در کلیت بازار سهام حکایت دارد ، اذعان کرد: تنها دلیل موجهی که می تواند برای رکورد شکنی های شاخص در شرایط فعلی عنوان شود حرکت سنتی بازار در ماههای پایانی سال آخر ریاست جمهوری و تمرکز مدیریت شده متولیان بازار سرمایه است. در غیر این صورت، با توجه به عدم وقوع اتفاق جدیدی در کلیت اقتصادی کشور، هیچ دلیل دیگری برای رشد پی در پی شاخص در چند هفته گذشته وجود ندارد.

وی درباره سطوح مقاومتی و حمایتی شاخص کل بورس تهران در نمودارهای چارتیستی گفت: محکم ترین سطح حمایتی شاخص، خط روند نزولی در محدوده 23 هزار و 700 واحدی است که تا کنون شکسته نشده است، البته این سطح براساس شاخصی برآورد می شود که متشکل از قیمت سهام و بازده نقدی مجامع شرکتها است.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: قوی ترین سطح مقاومتی نیز قله 27 هزار واحدی است که در صورت شکستن آن ، نمودار شاخص یک باند مقاومتی شدید در محدوده 27 هزار و 300 واحدی خواهد داشت که در صورت عبور از آن آماده فتح قله 30 هزار واحدی خواهد شد. با این وجود، اولین سطح حمایتی و مقاومتی شاخص به ترتیب در محدوده 26 هزار واحد و 26 هزار و 600 واحد قرار دارد.

وی ورود نقدینگی جدید به بورس را دلیل اصلی رونق خرید و فروش سهام در شرایط فعلی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر قیمت سهام شرکت‌هایی که از حجم مبنای پایینی برخوردار هستند با اندک سرمایه ای دچار نوسان مثبت یا منفی می شود که نشانه عدم پشتوانه لازم در معاملات است. با این همه، وضعیت فعلی بورس را نمی توان به بدبینی دو ماه قبل و خوشبینی ماه‌های آتی تفسیر کرد.

برادران هاشمی با پیش بینی آغاز فاز اصلاحی شاخص تا 10 روز آینده ، افزود: با توجه به نامشخص بودن چشم اندازهای اقتصادی و مولفه های سیاسی نمی توان برآورد دقیقی از روند حرکتی بازار سهام براساس تحلیل تکنیکال داد اما در کوتاه مدت می توان امید وار بود که شاخص طی دو ماه آینده به پایین تر از کف 25 هزار واحدی خود سقوط نکند.

مهدی کساییان دیگر کارشناسی است که معتقد است روند حرکتی فعلی بازار سهام دیگر مثل گذشته از نمودارهای تکنیکالی پیروی نمی کند.

این تحلیلگر تکنیکالیست با اشاره به روند حرکت شاخص در سال‌های گذشته، خاطر نشان کرد: دو سال قبل اغلب تحلیلگران شاخص 18 هزار واحدی را به راحتی قابل دسترس می دانستند اما اکنون با پیدا شدن رقیب های بسیار برای بورس در بازارهای موازی ،بررسی تکنیکال شاخص 26 هزار واحدی دیگر منطقی نیست. در عین حال، با کاهش مانور حقیقی ها در بازار سهام چنانچه حمایت های حقوقی ها از بورس برداشته شود روند حرکتی شاخص با سقوط فزاینده ای مواجه خواهد بود.

وی افزود: اگرچه شرایط فعلی برای معامله گران آماتور بازار سهام که بدون مبنای علمی معامله می کنند می تواند شرایط مناسبی تلقی گردد ولی به جرات می توان گفت این وضعیت هرگونه تحلیلی را با شکست مواجه کرده و تحلیلگران را تبدیل به دورغگو می کند. در حال حاضر تحلیل روند حرکتی نماگر بازار سهام در کنار افزایش قیمت ارز ، سکه ،مسکن و دیگر بازارهای رقیب خود نهایتاً از ضریب اطمینان 40 درصدی برخوردار است در حالیکه پیشتراغلب تحلیل ها با ضریب اطمینان 70 درصدی عنوان می شد.

کساییان از وابستگی دو بازار سهام و ارز به نوسانات یکدیگر سخن گفت وافزود: به میزان وزنه نوسان‌های ارزی بازار سهام از ثبات مشخصی برخوردارنیست و از اینرو ارایه تحلیل علمی در این شرایط با مشکل مواجه است.

وی ادامه داد: شاخص کل بورس تهران پس از ریزش های شدیدی که به واسطه افت قیمت سهام شرکت‌های بزرگ داشت، هم اکنون با بازار گردانی و تمرکز نقدینگی های موجود در بازار بر سهام شرکتهای کوچک و بازار دومی در محدوده 26 هزار واحدی مانور می‌دهد. این شرایط جدا از ابزاری برای نشان دادن وضعیت مثبت از وضعیت اقتصادی کشور ، در مقطعی سهام شرکت‌های بزرگ که اکنون زیر کف قیمتی خود قرار دارند را به عنوان مانور تبلیغاتی برای حرکت دادن شاخص به سمت قله 30 هزار واحدی بکار خواهد گرفت.

این تحلیلگر بازار سرمایه، شرایط فعلی بورس را تنها برای نوسان گیری‌های مقطعی مناسب دانست و گفت: در حال حاضر رضایت به گرفتن تارگت‌های 12 تا 20 درصدی از سهام بهترین شیوه برای معامله گران است. بر این اساس شرکت‌های معدنی و پتروشیمی و صنایع وابسته به آنها می تواند برای فعالان بازر سهام از بازدهی مناسب تری برخوردار باشد.

وی افزود: نوسان نرخ ارز در حال حاضر منجر به تعدیل های پی در پی سودآوری شرکت های به ویژه صادرات محوری شده که بودجه برآوردی خود را بسیار محتاطانه اعلام می کنند. از سویی اعلام تعدیل مثبت پس از افزایش سرمایه در برخی گروهها عملاً دستکاری قیمت را در بازار سهام رواج داده است.

کساییان درپایان گفت: در صورت ثابت بودن سایر شرایط تاثیر گذار، نیمه دوم امسال با بازگشت تدریجی اعتماد به بازار سهام و انگیزه شرکتهای سرمایه گذاری برای جلوگیری از شناسایی زیان در سبد دارایی‌ها بورس با شرایط بهتری روبرو خواهد بود.


 

به این مطلب امتیاز دهید:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای