سفر زمینی به ترکیه

سفر زمینی به ترکیه


کشور: جمهوری ترکیه
پایتخت: آنکارا
وسعت: 783562 کیلومترمربع
جمعیت: 75 میلیون نفر سال 2010
زبان رسمی: ترکی
پول رایج: لیر ترکیه
شهرهای مهم: استانبول، آنتالیا و ازمیر

سفر زمینی به ترکیه

 

فاصله 2000 کیلو متری تهران به استانبول را با اتوبوس های شرکتهای سیر و سفر، همسفر، گیتی پیما و همچنین اتومبیل شخصی از طریق یکی از مرزهای زیر می توان طی کرد.
مسیرهای زمینی ترکیه

مسیر های مختلف زمینی برای سفر به ترکیه

1- آغری- ارزرم- ارزنجان- توکات- آماسیا- ایلگاز- بلو- استانبول.

2- آغری- ارزرم- بایبورت- گوموش حانه- گیرسون- اردو- سامسون- سینوپ- کاستامنو- بیرتین-زنگولداک- ساکاریا- استانبول- ادیرنه.

3- آغری- ارزرم- ارزنجان- سیواس- کایسری- نوشهیر- کرشهیر- آنکارا- بلو- استانبول- ادیرنه- چاناکاله- بالیکسیر- مانیسا- ازمیر- آیدین- مولا- آنتالیا.
بقیه مسیرها

4- اسندره- وان- موش- بینگل- الازیغ- مالاتیا- قهرمان ماراش- عثمانیه- آدانا- مرسین- آنتالیا- مارماریس- بدروم.

5- آغری- ارزرم- ارزنجان- سیواس- کایسری- نوشهیر- آکسارای- قونیه- اسپارتا- بوردور- آنتالیا.
سایر اطلاعات

از طریق دریا:

اگر طالب سفر با کشتی به مقصد ترکیه می باشید،کافی است به بنادر جنوبی ایران سفر کنید و به وسیله کشتی از طریق بندر بصره-دریای سرخ و دریای مدیترانه و دریای اژه در سواحل زیبای ترکیه پیاده شوید.

سفر با خودرو
شايد با هواپيما وقت را صرفه‌جويى کنيم و در مسافرت با قطار راحت‌تر و ايمن‌تر به مقصد برسيم ولى مسافرت با خودرو، آن هم خودروى شخصى، تجربه‌اى است که به سبب برخى ويژگى‌هاى آن نمى‌توان برايش جايگزينى يافت.

مسافرت با خودروى شخصى اين امکان را به سرنشينان مى‌دهدکه آن اصطلاح قديمى «طى طريق» را تجربه کنند و با پيمودن پيچ و خم‌ها و پشت‌سر گذاشتن نا هموارى‌ها، مقصد را به شکل ديگرى تجربه کنند.

مسافرت با خودروى شخصى اين امکان را به سرنشينان آن مى‌دهد تا چشم‌هاى خود را به طبيعت اطراف جاده صيقل دهند و از يکنواختى مناظر شهرى قدرى فاصله بگيرند. سفر با خودروى شخصى اين فرصت را به سرنشينان مى‌دهد تا در هر نقطه‌اى از مسير که جذابيت مطابق با سليقه آنها را دارا بود توقف کنند و از بودن در طبيعت و آرامش آن لذت ببرند.

به همين دليل مسافرت با خودروى شخصى مى‌تواند جذاب‌تر از هر مسافرت ديگرى باشد. اما اين نوع سفر به شدت نيازمند توجه به نکاتى است تا دلپذيرتر و امن‌تر فرصت آرامش و لذت را براى مسافران فراهم آورد و آن نکات مسائلى نيستند جز يکسرى توجه به خودرو و مشخصات آن.

اگر قصد داريد گردشى را ترتيب دهيد که در آن خود رانندگى کرده و به مقصد برسيد و در اين ميان هم ازمقصد و جاذبه‌هايش لذت ببريد و هم از مسير و طى طريق آن. توجه به اين بخش از سفر که در آن «خودرو» و «راندن» مطرح است مى‌تواند فصلى مهم در گردشگرى محسوب شود تا جاده و مسير از کابوسى سهمگين به لذتى دلپذير تبديل شود.

نحوه رانندگى در بروز سوانح رانندگى بسيار موثر است پس بر رانندگان واجب است که به وظايف خطير و سنگين خود توجه و اصول و مقررات رانندگى را دقيقا رعايت کنند. بديهى است که با افزايش آگاهى عمومى و توجه دقيق به قوانين رانندگى و رعايت اصول ايمنى 75 درصد از تخلفات و ضايعات رانندگى کاهش خواهد يافت و بى‌اعتنايى و بى‌توجهى به اين نکات، فاصله بين زندگى و مرگ را کوتاه مى‌کند و بدين ترتيب هر سفرى اعم از کارى يا تفريحى به بخشى جذاب از قدم گذاشتن در جاده‌ها تبديل مى‌شود.

سرگردانى در جاده‌ها، بروز تصادفات خونين، ترکيدن لاستيک اتومبيل، بريدن ترمز و فرمان و ده‌ها حادثه ديگر از مسائلى است که همه ساله به علت بى‌توجهى به مسائل ايمنى و سهل‌انگارى در رسيدگى به وضع اتومبيل گربيانگير بسيارى از مسافران مى‌شود. حال آنکه با کمى صرف وقت و برنامه‌ريزى مى‌توان از بروز چنين حوادثى جلوگيرى کرد.

به همين دليل کارشناسان فن رانندگى توصيه مى‌کنند که اگر با وسيله نقليه شخصى سفر مى‌کنيد قبل از حرکت ضمن بازرسى کامل اتومبيل، وسايل زير را در اتومبيل قراردهيد.

يک قوطى روغن ترمز – يک گالن روغن موتور – يک گالن آب براى رادياتور- زاپاس مطمئن-آچارهاى لازم- تسمه- دو تخته پتو- مقدارى موادغذايى (چنانکه کودک شيرخوارى در اتومبيل است لوازم کافى براى او و نيز آب آشاميدنى) مقدارى فيوز مابريک- پلاتين- کپسول آتش‌نشانى- مثلث شبرنگ يا چراغ الکتريکى- قطعه‌اى چوب سخت و صاف جهت استفاده زير جک براى استحکام بيشتر- يک بيلچه براى کندن برف يا يخ- برس جهت پاک کردن برف از روى شيشه‌ها (چنانچه سفر در فصل سرما صورت مى‌گيرد) – زنجير چرخ – جعبه کمک‌هاى اوليه- مقدارى سيم محکم جهت کشيدن احتمالى اتومبيل- مقدارى سيم نمره2- عينک مناسب ضدنور براى مواقع خاص.

بسيارى از رانندگان هنگام سفر با خودرو فقط به آب روغن اتومبيل و باد لاستيک‌ها توجه مى‌کنند، حال آنکه هر اتومبيلى بايد قبل از سفر به دقت مورد بازبينى قرار گيرد و آچارکشى کامل شود.

هنگام سفر سالم بودن چراغ‌هاى راهنما و ترمز از ضرورى‌ترين مسائلى است که بايد به آن توجه کرد و قبل از آغاز سفر از سالم بودن آن اطمينان حاصل کرد و دقيقا ميزان روغن موتور و پاکيزه بودن فيلتر روغن و فيلتر هوا، آب رادياتور- سيستم روشنايى- باد لاستيک‌ها- بخارى- برق- موتور برف پاک‌کن و تيغه‌هاى آن- روغن گيربکس و ديفرانسيل و قسمت‌هايى را که بايد گريسکارى کرد بازديد کنند و در صورت کم‌بودن مقدار روغن‌هاى ذکر شده علت را جست‌وجو و رفع ايراد کنند.

ضمنا مقدارى الکل در مخزن آب شيشه شور بريزيد چون که الکل در ارتفاعات که هوا سرد است مانع يخ زدن آب مى‌شود و ضمنا چربى روى شيشه را نيز مى‌گيرد.


آنچه راننده باید بداند

1. سفر براى تفريح و استراحت است. نبايد با بى‌احتياطى و سريع راندن و سرعت غيرمجاز و سبقت‌هاى بى‌مورد و انحراف و تجاوز به چپ آن را تبديل به حادثه‌اى دلخراش کنيد.

2. حداکثر سرعت در صورت مناسب بودن تمامى شرايط جوى‌، جاده و وسيله نقليه و شرايط روحى راننده ،در مناطق شهرى و مسکونى 50 کيلومتر در ساعت و راه‌هاى خارج از شهر و مناطق غيرمسکونى روزها 95 و شب‌ها 80 و در کوچه‌ها و ميادين و پيچ‌ها 20 کيلومتر در ساعت است و راننده در همه اوقات بايد با سرعت مطمئن حرکت کند تا در صورت بروز حادثه قبل از وقوع اتفاق ناگوارى از آن جلوگيرى کند.

3. سرعت بيش از حد مقرر، استقبال از مرگ است و هيچ انسان عاقلى هرگز به استقبال مرگ نمى‌رود.

4. تابلوهاى راهنمايى و رانندگى در طول مسير مسافرت در جاده‌ها و شهرها صرفا به منظور تامين سلامت شما و همراهانتان نصب شده و در حال حرکت با شما سخن مى‌گويد و عواقب خطرناک بى‌احتياطى و عدم رعايت مقررات راهنمايى و رانندگى را گوشزد مى‌کند.

5. کپسول ضد حريق در هنگام رانندگى به شما کمک مى‌کند تا در مواقع اضطرارى جلوى خطرات جانى و مالى را بگيريد.

6. به هنگام رانندگى بايد از کمربند ايمنى استفاده کرد و اگر اتومبيل شما فاقد کمربند ايمنى است آن را با کمربند مزبور مجهز کنيد زيرا استفاده از کمربند ايمنى ميزان ضربات و جراحات را براى راننده و سرنشينان اتومبيل در موقع تصادف کاهش داده و حداقل 40 درصد از تلفات ناشى از تصادفات اتومبيل را کاهش مى‌دهد.

7. هميشه هنگام رانندگى و به ويژه سفر، گواهينامه و کارت مشخصات مالکيت و کارت بيمه را بايد همراه داشته باشيد.

8. قوانين و مقررات رانندگى براى نظم بخشيدن به روابط و رفتارهاست و تعبير شخصى از اين مقررات مقدمه برهم زدن نظم است.

9. استفاده از نور بالا به هنگام رانندگى در راه در مواقعى که فاصله زيادى با وسيله نقليه جلو يا روبه‌رويى خود نداريد موجب خيرگى چشم رانندگان مى‌شود.

10. در رانندگى آنچه را که براى خود نمى‌پسنديد براى ديگران هم نپسنديد و بايد راننده‌اى باشيد که انتظار داريد ديگران باشند.
آنچه از اتومبیل باید بدانیم


تمامى رانندگان که قصد دارند به سفر بروند لازم است به نکات مهم زير که در مورد اتومبيلشان است و براى پيشگيرى احتمالى از خطرات و خرابى‌هاى ميان راه که از طرف کارشناسان فن رانندگى توصيه مى‌شوند توجه کنند.

هيچ ترديدى نيست که خسارات وارده ناشى از تصادفات رانندگى جبران ناپذير است.اما به راستى با کدام قيمت مى‌توان جاى خالى انسانى را پر کرد و زندگى از دست رفته‌اى را از نو جان بخشيد و غم عزيزانشان را التيام داد. پاسخ با شماست.


سفر به ترکیه با خودروی شخصی

علاوه بر آنکارا ایران در ارزروم٬ ترابوزان و استانبول کنسولگری دارد.

آدرس سفارت ایران در آنکارا:

جمهوري‌ تركيه‌ -استانبول‌

عنوان‌ نمايندگي‌ : سركنسولگري‌

رييس‌ نمايندگي‌ : سركنسول

کفیل سرکنسولگری: آقاي‌ محمود حیدری

تاريخ تاسيس‌ نمايندگي‌ : 1302 هجري‌

آدرس سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنکارا

TAHRAN CAD. NO. 10 ANKARA

(پیش شماره کشور 312 – 0090 )

4682820-4682821-4683357-4683756

فکس 264365

آدرس سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در ارزروم

IRAN ISLAM CUMHURIYETI BASKONSOLOSLUGU YENISEHIR

GIRISI ATATURK BULVARI APT. NO. 28

تلفن(پیش شماره کشور 442 – 0090 )

3156698-3159983-3162285

فکس 3161182

آدرس سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول

NO. 1/2 ANKARA CAD. CAGALOGLOU ISTANBUL

تلفن: (پیش شماره کشور 212 – 0090 )

5138230-5128031-5135232

فکس:5115219

شرایط سفر و اطلاعات سودمند

1. چنانچه قصد مسافرت با تورهاي مسافرتي را داريد توصيه مي گردد از تورهاي معتبر ، باتجربه و خوشنام استفاده نموده و ضمن تنظيم قرارداد، قبل از مسافرت کليه شرايط از قبيل رفت و آمد ، محل و شرايط هتل و …. را مشخص نمايند. مواردي متعددي مشاهده شده است که برخي از آژانس هاي مسافرتي داخلي، مسافران خود را درمکانهاي نامناسب و بدنام اسکان داده و يا در شرايط نامطلوبي رها نموده اند.

2. خرید کالا و استفاده از سرویس های عمومی با پول رایج این کشور انجام می گیرد، البته می توان دلار و یا دیگر ارزهای موجود همچون یورو و پوند را بانک ها، صرافی ها یا هتل های ترکیه به پول محل تبدیل نمود.

3. غیر استاندارد بودن و نا امن بودن برخی جاده ها به خصوص در شب، کیفیت پائین خودروهای شخصی و وسائل حمل و نقل عمومی از جمله مواردی است که باید در هنگام سفر به این کشور، مورد توجه مسافرین ایرانی قرار گیرد.

4. قبل از مسافرت با اتومبیل شخصی به ترکیه، لیست مدارکی را که در این خصوص بایستی به همراه داشته باشید. از بیمه و یا گمرک جمهوری اسلامی ایران استعلام نماید.

5. در طول سالهای اخیر شکایاتی از اتباع ایرانی توسط نمایندگیهای سیاسی و کنسولی کشورمان در ترکیه دریافت شده، مبنی بر اینکه اتباع ایرانی در هنگام مسافرت به ترکیه با خودروی شخصی و حتی با وسائل نقلیه عمومی، در مراحل مختلف سفر( میادی ورود و یا در سطح شهر) مورد حمله قرار گرفته، اموال و مدارک آنان به سرقت رفته است . بنابراین به اتباع جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد می شود در صورت امکان ازپروازهای بین المللی برای سفر به این کشور استفاده گردد و در صورت استفاده از وسائل نقلیه شخصی یا عمومی، با دقت عمل نمایند تا دچار مشکلات بعدی نشوند.

6. در بدو ورود به این کشور چنانچه در شهری که سفارت یا سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در آن واقع گردیده است اقامت نمودید، سعی کنید در اولین زمان ممکن آدرس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران را که به همین منظور در اختیار شما قرار گرفته است، پیدا نمائید تا در صورت وقوع حادثه و یا نیاز به مراجعه، دچار مشکل نشوید.

7. درخصوص خرید ازفروشگاههای بزرگ این کشور توصیه میگردد تا هنگام خروج نهایی از فروشگاه، رسید خرید را دراختیار داشته باشید تا درصورت کنترل امنیتی و تقاضای رسید بتوانید آن را در اختیار مأمورین فروشگاه قرار دهید.

8. با توجه به مقررات لازم در ارائه فاکتور در این کشور در صورت هرگونه خرید و فروش بمنظور جلوگیری از اختلافات احتمالی و نیز صحت و کیفیت کالا ی خریداری شده فاکتور و فیش دریافت نمائید.

9. در مورد معاملات و قراردادهائی که نیاز به تائید و و امضاء در دفاتر رسمی و ترجمه رسمی (نوتو ترجمه بیرسو) دارد حتما به مراجع رسمی مراجعه کنید در این خصوص میتوانید با نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در این کشور مشورت نمائید.

10. چنانچه در این کشور دچار حوادثی مثل سرقت پول یا مدارک مسافرتی یا هرگونه عمل مجرمانه شدید ، ضروری است ضمن خودداری از برخورد مستقیم ، قبل از هر کاری موضوع را به اطلاع پلیس محل برسانید و گزارش پلیس را در این رابطه دریافت نموده و موضوع را از طریق نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در این کشورپیگیری نمائید. بدیهی است گزارش رسمی پلیس، به شما امکان خواهد داد موضوع را در نهاد های مربوطه به نحو موثرتری پیگیری نمائید.

11. هنگام رانندگي با اتومبيل، همراه داشتن گواهينامه رانندگي ، کارت شناسايي خودرو و بيمه اتومبيل الزامي است

12 12. استفاده از کمربند ايمني الزامي است و استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگي نقض مقررات راهنمايي و رانندگي محسوب مي گردد.

13. در صورت نقص فني اتومبيل، چراغ خطر ( فلاشر ) را روشن نگهداشته و کاپوت اتومبيل را باز بگذاريد.

14. هرگز اتومبيل را در حالت روشن رها ننمائيد و هنگام شب اتومبيل خود را در اماکن پرنور و پردد پارک نمائيد .

15. در صورت تصادف، از جابجايي اتومبيل و برهم زدن صحنه تصادف قبل از حضور پليس خودداري نمائيد. و در صورت نياز به حضور پليس با تلفن 155 تماس حاصل نمائيد.

16. از شرايط بيمه درماني خود جهت استفاده از آن در صورت لزوم در ترکيه اطمينان حاصل نمائيد .

17. کرايه تاکسي ها باتوجه به ميزان مسافت متغيير بوده ليکن کرايه وسايط نقليه عمومي داخل شهري از قبيل مترو و اتوبوس در تمامي مسير ها يکسان است . ضمنا از همراه داشتن مبلغ کرايه به ارز محل ( لير ) اطمينان حاصل نمائيد.

18. همواره يک نسخه فتوکپي از گذرنامه ، بليط و ساير مدارک مسافرتي خود را تهيه نموده و در محل مناسبي قرار دهيد تا در صورت بسرقت رفتن اصل مدارک امکان احراز هويت و پيگيري آن ميسر گردد.

19. تاريخ ورود و اعتبار بليط خود را بخاطر بسپاريد.

20. نوشيدن مشروبات الکلي در معابر و اتومبيل ممنوع است .

به این مطلب امتیاز دهید:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای