راهنماي اخذ ویزا آمريكا

راهنمای اخذ ویزای آمریکا

 درخواست ویزا: سؤال و جواب
ویزا چیست؟
ویزا مدرکی است که ضمیمه گذرنامه شما می شود و نشان می دهد که یکی از نمایندگان دولت (به عنوان مثال در خصوص آمریکا، کارمند کنسولگری ایالات متحده) درخواست شما مبنی بر ورود به کشور متبوع خود را بررسی نموده و تشخیص داده است که شما واجد شرایط آن هستید که برای هدفی خاص به آن کشور وارد شوید. تقریباً کلیه شهروندان غیر آمریکایی برای ورود به ایالات متحده علاوه بر گذرنامه به ویزا هم نیاز دارند.

انواع مختلف ویزا کدام است و چه تفاوت هایی بین آنها وجود دارد؟
دانشجویان خارجی معمولاً باید یکی از انواع ویزاهای زیر را اخذ کنند:
ویزای F-1، که متداول ترین ویزای دانشجویی مخصوص افراد غیر مهاجر است
ویزای J-1، برای «بازدید کنندگان تبادلی»، از جمله دانشجویانی که تحت حمایت مالی دولت ایالات متحده یا سایر برنامه های تبادل تخصیص یافته قرار دارند
ویزای M-1، برای انواع آموزش های فنی/حرفه ای ویژه تحصیلی
اعضای خانواده دانشجویان معمولاً (بسته به وضعیت ویزای خود دانشجو) ویزای F-2، J-2، یا M-2 دریافت می کنند.
ویزاهایی که در موارد معدودتر به داانشجویان اعطا می شود عبارتند از ویزای H-1 (برای اقامت پزشکی و سایر تجارب مرتبط با اشتغال)، ویزای Q-1 (برای بازدیدهای تبادل فرهنگی که شامل آموزش عملی یا تسهیم فرهنگ ملی می باشد)، و ویزای B-2 که کارمند کنسولگری روی آن عبارت «دانشجوی آینده» را قید می کند (این ویزا مخصوص افرادی است که می خواهند به ایالات متحده وارد شوند و قبل از انتخاب دانشگاه مورد نظر خود، از دانشگاه های مختلف دیدن کنند و یا اینکه باید قبل از ورود به دانشگاه در آزمونی که در خود ایالات متحده برگزار می گردد شرکت نمایند).
آیا هیچ گونه قوانین و مقرراتی راجع به افرادی که می توانند ویزای وابسته بگیرند وجود دارد؟
بله، متقاضیان چنین ویزایی باید نسبت قانونی خود با شما به عنوان همسر یا فرزند شما را ثابت کنند. فقط فرزندانی که زیر 21 سال سن دارند واجد شرایط هستند که به عنوان وابسته شما  تقاضای ویزا نمایند.
نام من در گذرنامه ام یک جور و در فرم I-20 جور دیگر درج شده است. از کدام یک استفاده کنم؟
این مسئله، مشکل آفرین خواهد بود – برای پرهیز از هر گونه اختلال، نام شما باید در کلیه اسناد رسمی شما عیناً یکسان باشد. در صورت امکان، با دفتر پذیرش یا مشاور دانشجویان خارجی دانشگاه مورد نظر خود تماس بگیرید و از آنها خواهش کنید فرم I-20 جدیدی با نامی که عیناً همانند نام مندرج در گذرنامه شما است صادر کنند. همچنین هنگام تقاضا برای ویزا، نام خود را دقیقاً مانند نامی که در گذرنامه شما قید شده است درج کنید.
تاریخ تولد من در فرم I-20 با آنچه در گذرنامه ام درج شده است تفاوت دارد. در فرم های درخواست برای ویزا از کدام یک استفاده کنم؟
این مسئله هم مشکل آفرین خواهد بود – برای پرهیز از هر گونه اختلال، تاریخ تولد شما باید در کلیه اسناد رسمی شما عیناً یکسان باشد. در صورت امکان، با دفتر پذیرش یا مشاور دانشجویان خارجی دانشگاه مورد نظر خود تماس بگیرید و از آنها خواهش کنید فرم I-20 جدیدی با تاریخ تولدی که عیناً همانند تاریخ تولد مندرج در گذرنامه شما است صادر کنند. همچنین، هنگام تقاضا برای ویزا، از همان تاریخ تولدی استفاده کنید که در گذرنامه شما درج شده است.
بنده هم فرم I-20 و هم فرم DS-2019 دریافت کرده ام؛ باید از کدام یک استفاده کنم؟
آیا شما از بورسیه یا سایر برنامه های تبادلی تحت حمایت سازمان صادر کننده فرم DS-2019 استفاده می کنید؟ اگر بله، باید از فرم DS-2019 استفاده کنید (که در این صورت ویزای J-1 دریافت خواهید نمود). باید با دانشگاه خود تماس بگیرید و فرم I-20 را به آنها برگردانید. چنانچه از چنین بورسیه یا برنامه تبادلی استفاده نمی کنید، اما به هر دلیلی فرم DS-2019 را دریافت کرده اید، باید با سازمان صادر کننده آن تماس بگیرید و راجع به علت صدور چنین فرمی سؤال کنید. اگر در برنامه سازمان مربوطه شرکت نداشته باشید، باید فرم DS-2019را به آنها برگردانید و در عوض از فرمI-20برای درخواست ویزایF-1استفاده کنید.
چرا همه نباید فرم DS-157 را تکمیل کنند؟
برای آنکه زمان آغازین ونیز تشریفات اداری قابل کنترل باشد، دولت ایالات متحده گروهایی که، بر اساس اطلاعات آماری و جمعیت شناختی گسترده، بیشتر از همه منشأ خطرات امنیتی احتمالی بودند را مشمول این طرح شناخت. ممکن است در آینده همه مجبور باشند کلیه فرم ها را تکمیل کنند (یا اینکه فرم های کاملاً جدیدی برای جمع آوری بهتر اطلاعات امنیتی مربوطه طراحی گردد).
چه کسانی از پرداخت هزینه SEVIS معاف هستند؟ این هزینه چه مواردی را پوشش می دهد؟
دانشجویان J-1 که تحت حمایت مالی دولت ایالات متحده قرار دارند ملزم به پرداخت هزینه های SEVIS نیستند. وابستگان این گونه دانشجویان نیز نباید هزینه های SEVIS را بپردازند زیرا وضعیت ویزای دانشجویی ندارند.
در سال 2003، دولت ایالات متحده «سیستم اطلاعات بازدید کنندگان دانشجویی تبادلی» (SEVIS) را راه اندازی کرد، که یک پایگاه داده ای برای پیگری وضعیت ویزای دانشجویان خارجی است که در دانشگاه های و مؤسسات آموزش عالی آمریکا ثبت نام شده اند. (ایالات متحده ایجاد چنین برنامه ای را تقریباً 30 سال قبل تصویب کرده بود؛ دغدغه های امنیتی مضاعف بعد از حوادث 11 سپتامبر موجب تسریع در اجرای این برنامه شد.) کنگره ایالات متحده دستور داده است که هزینه های راه انداری و نگهداری سیستم ردیابی دانشجویی SEVIS جدید باید توسط «کاربران» سیستم، که در اغلب موارد خود دانشجویان هستند، پرداخت گردد نه مالیات دهندگان ایالات متحده.
آیا دانشجویان همه کشورها باید در SEVIS ثبت نام شوند؟ چرا دانشجویان خاصی برای ثبت نام در این سیستم انتخاب می شوند؟
بله، کلیه دانشجویان غیر آمریکایی، حتی دانشجویانی که اهل کشورهایی هستند که در خصوص معافیت ویزا با ایالات متحده به توافق رسیده اند، در SEVIS ثبت نام می شوند. به این دلیل دانشجویان مشمول این طرح قرار گرفتند که آنها قرار است مدت به مراتب طولانی تری نسبت به بازدید کنندگان خارجی غیر مهاجر در ایالات متحده اقامت کنند و در بسیاری از موارد دولت ایالات متحده قادر نبوده است که بگوید چه اتفاقی برای دانشجویان خاصی افتاده است، و اینکه آیا در زمان خاصی آنها در وضعیت ویزا بوده اند و یا اصلاً در ایالات متحده حضور داشته اند یا خیر. کلیه بازدیدکنندگان غیر مهاجری که به ایالات متحده می آیند، اعم از دانشجویان و یا سایر افراد، در حال حاضر تا حدودی از طریق برنامه US-VISIT ردیابی می شوند.
هزینه SEVIS چقدر است؟ کی، کجا و چگونه آن را پرداخت کنم؟
از ماه مه 2007 به بعد، هزینه SEVIS برای اکثر بازدیدکنندگان تبادلی 100 دلار شده است (Au Pairs ، سرپرست اردوها، و سایر دارندگان ویزاهای کوتاه مدت باید فقط 35 دلار بپردازند). شما باید با استفاده از فرم I-901 که در وب سایت موجود است، یا می توان آن را کنسولگری ها یا بسیاری از مراکز مشاوره دریافت نمود، درخواست دهید. شماره شناسایی SEVIS شما که روی فرم I-20 یا DS-2019 دریافتی از مؤسسه آموزشی مورد نظر شما درج شده است بسیار مهم تلقی می گردد—دقت کنید که این شماره را به طور صحیح در فرم I-901 خود درج نمایید.
پرداخت هزینه SEVIS به صورت آنلاین و از طریق کارت های اعتباری یا دبیت قابل قبول در سطح بین المللی سریع ترین روش پرداخت است؛ بعد از پرداخت، رسیدی را دریافت خواهید کرد که باید هنگام درخواست برای ویزا آن را با خود بیاورید. اگر خودتان کارت اعتباری/دبیت ندارید، می توانید از شخص ثالثی برای پرداخت هزینه کمک بگیرید. برخی از برنامه های تبادلی، هزینه SEVIS دانشجویان خود را به صورت یک جا می پردازند.
همچنین می توانید این هزینه را با استفاده از یک چک یا حواله بانکی به دلار آمریکا و قابل پرداخت توسط یکی از بانک های ایالات متحده از طریق پست، پیک یا دفتر «Western Union» پرداخت نمایید. در صورت پرداخت از طریق پست یا پیک، باید هزینه اضافی بالغ بر 30 دلار برای «تحویل سریع» بپردازید که به این ترتیب رسید پول به جای آنکه از طریق پست به شما تحویل گردد توسط پیک به دست شما خواهد رسید. اگر هزینه مذکور را از طریق پست یا پیک پرداخت می کنید، باید حداقل چند هفته صبر کنید تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
به من گفته شده که برنده ویزا و «گرین کارت» برای آمدن به ایالات متحده شده ام. آیا این می تواند صحیح باشد؟ اصلاً «گرین کارت» چیست؟
گرین کارت» (اجازه کار) مجوزی است برای افرادی که با هدف اشتغال به صورت دائمی به ایالات متحده مهاجرت می کنند. این کارت هیچ تأثیر منفی یا مثبتی بر روند درخواست برای پذیرش در دانشگاه ندارد. به هرحال، توجه داشته باشید که برخی از شرکت ها به دروغ مدعی می شوند که «گرین کارت» صادر می کنند. گرین کارت هایی که به منزله مجوز کار در ایالات متحده هستند فقط توسط دولت ایالات متحده صادر می شود و معمولاً به افرادی که ساکن دائمی ایالات متحده نیستند اعطاء نمی گرددد
 شرایط اخذ ویزای ایالات متحده آمریکا: قصد برگشت
هر فردی که ویزای غیر مهاجرتی ( شامل تمامی ویزاهایی که بمنظور تحصیل در آمریکا صادر میشوند) تقاضا میکند، ملزم به نشان دادن مدارکی دال بر قصد برگشت به مملکتش است. بار ثابت کردن این امر بر دوش متقاضی است، تا بتواند داشتن وابستگی به مملکتش را به اثبات برساند و آنچه که ” قصد غیر مهاجرتی” نامیده میشود  را تصدیق نماید.
طی مصاحبه جهت اخذ ویزای دانشجویی، از شما در مورد قصد بازگشت به مملکت تان بعد از اتمام تحصیلات سوال خواهد شد. ما امیدواریم که پاسخ شما “بله” ای صادق باشد. در اینصورت، جهت اثبات آن شما نیاز به مدارک خواهید داشت.
در مورد چگونگی نیت و قصد استفاده از درجه تحصیلی تان و یا انجام پژوهش در مملکت تان بعد از اتمام دوره  تحصیلی، چندین جمله بخاطر بسپارید.
فتوکپی از قباله های املاکی ( زمین، خانه، آپارتمان، مغازه، تجارت) که به شما و یا خانواده تان تعلق دارد را همراه خود بیاورید.
اوراق و صورتحسابهای بانکی تمامی حسابهایی که شما و خانواده تان در کشورتان دارید را همراه خود داشته باشید.
در صورتیکه کارفرمایی دارید که مایل است هنگام بازگشت به وطن، شما را استخدام کند، نامه ای از طرف او همراه خود داشته باشید.
سفر به همراه اعضاء خانواده
اطلاعات بیشتر در ارتباط با ویزا
درخواست ویزا: سؤال و جواب
رایزنی در مورد مصاحبه برای اخذ ویزای تحصیلی
سؤال و جواب: صدور ویزا و ورود به ایالات متحده
سؤال و جواب: مصاحبه ویزا
سؤالات متداول در مورد فرم DS-160 مخصوص متقاضیان ویزای غیرمهاجرت
سفر به همراه اعضاء خانواده
شرایط اخذ ویزای ایالات متحده آمریکا: قصد برگشت
کاربری جهانی فرم DS-160
که با کشورتان روابط دارید و طرح واقع بینانه ای را برای دوره بعد از فارغ التحصیلی ارائه دهید که ثابت کند که قصد مهاجرت ندارید.
در حالیکه ممکن است ترجیح دهید که طی دوره تحصیلی در آمریکا خانواده تان به همراه شما باشد، اما کماکان مد نظر داشته باشید که در حالی که می کوشید به اهداف تحصیلی تان دست یابی پیدا کنید، آیا آوردن آنها به همراه شما امری امکان پذیر است یا نه.
به خاطر داشته باشید که با همراهی خانواده در آمریکا، مخارج زندگی تان بیشتر خواهد بود. هنگام ارائه تقاضا  باید بتوانید ثابت کنید که ازمنابع مالی کافی برخوردار هستید. تحت قوانین ویزای آمریکا، اعضاء خانواده به هیچ وجه اجازه کار در آمریکا را نخواهند داشت، و ساعات مجاز کاری برای دانشجویان محدود است، بنابراین به وجوه قابل توجه ای نیاز خواهید داشت. کمک هزینه های تحصیلی نیز تقریباً همیشه به نوعی طرح ریزی شده اند تا فقط مخارج یک نفر را تامین نمایند تا اینکه یک خانواده را.
به علاوه، بعضی از ماموران کنسولی ممکن است چنین استنباط کنند که همراه داشتن خانواده تان در آمریکا، ممکن است باعث کاهش روابط شما با ایران شده و احتمال بازنگشتن به وطن را برای شما تشدید نماید. شما ملزم خواهید بود که به مامور کنسولی نشان دهید اعضاء خانواده که در نظر دارند به همراه شما به ایالات متحده سفر کنند، می توانند بر مبنای نسبت خانوادگی قانونی که با شما دارند تقاضای ویزا کنند. فقط همسر و کودکان شما واجد شرایط دریافت چنین ویزایی خواهند بود، و کودکان شما باید زیر 21 سال سن داشته باشند. بسته به اینکه آیا برای شما ویزای     F-1, J-1 صادر شده است، برای آنها ویزای   F-2, J-2, or M-2  صادرخواهد شد. (بر مبنای نوع برنامه دانشگاهی/ مبادله ای،دفتر کنسولی تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهد کرد).
در اکثر موارد، بر مبنای قابلیت متقاضی اصلی برای اثبات جدیت او به عنوان دانشجو، منابع مالی او برای پرداخت هزینه های زندگی/تحصیلی در آمریکا، و قصد بازگشت وی به وطن پس ازتکمیل تحصیلاتش،  صدور ویزا برای همه افراد قبول و یا رد خواهد شد.

به این مطلب امتیاز دهید:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای