کانادا ۸ درصد از تولید ناخالص خود را صرف آموزش و پرورش می کند و دارای نظام آموزشی متنوعی شامل مدارس خصوصی و دولتی در تمام پایه ها می باشد. هر کدام از ایالت ها و بخشهای کانادا مستقلا مسئول آموزش و پرورش در حوزه خود هستند؛ بنابراین ضوابط و معیارها به طور قابل ملاحظه ای از یک ایالت به ایالت دیگر و از یک بخش به بخش دیگر متفاوت است . با این وجود ، حکومت فدرال از آموزش بعد از دبیرستان ، کارآموزی و آموزش بزرگسالان در هر دو زبان رسمی حمایت می کند. تحصیلات رسمی در کانادا شامل سه سطح میشود : ابتدایی ، متوسطه ، و تحصیلات دانشگاهی.
آموزش در مدارس ابتدایی و متوسطه رایگان است ؛ ولی والدین باید مبلغی بین ۵ تا ۱۰۰ دلار در هر ترم به عنوان هزینه های دانش آموز (student fee) برای کلاسهای فوق برنامه مثل موسیقی یا کلاسهای هنری بپردازد.
معمولا سال تحصیلی در کانادا از هغته اول سپتامبر تا پایان ژوئن ( ده ماه ) می باشد و به دوره های تحصیلی ( ترم / نیمسال تحصیلی ) مختلف تقسیم می شود . کلاسهای درسی در مدارس دولتی از دوشنبه تا جمعه برگزار می شود و هیچ ساعت درسی در روزهای شنبه و یکشنبه وجود ندارد.
کالج ها و دانشگاههای کانادا ، شرایط ورود بسیار مختلفی دارند. عموما هرچه قدر دانشگاه بهتر ( معتبرتر) باشد شرایط ورود سنگین تر است. تمام دانشجویان خارجی باید انگلیسی را به خوبی بدانند (در کبک ، فرانسه لازم است ) و کسانی که زبان مادریشان انگلیسی نمی باشد ، باید امتحان TOEFL بدهند. همچنین سایتهای کامپیوتری زیادی وجود دارند که اطلاعاتی را در مورد دانشگاهها و کالج های کانادا در دسترس قرار می دهند. مثل : looksmart.com , schoolfinder.com ( که شامل یک صفحه خانگی برای پذیرش کالج و ارتباط با دفاتر پذیرش کمک مالی ، کمک – هزینه های تحصیلی و غیره می باشد. ) و www.unwaterloo.ca/index.html برای دانشگاههای انتاریو.
از جمله دلایل عمده تحصیل در کشور کانادا می توان به موارد زیر اشاره نمود:
در بین کشورهای صنعتی و توسعه یافته جهان ، کانادا از نرخ مناسبی جهت تحصیل برخوردار می باشد . با این حال جهت رفاه بیشتر دانشجویان ، دانشگاهها معمولا هفته ای ۱۵ تا۲۰ ساعت کار با حقوق حداقل ساعتی ۱۵ دلار برای دانشجویان خود فراهم می آورند. علاوه بر این طبق قوانین جدید دانشجویان امکان کار پاره وقت خارج از دانشگاه را هم دارند .
همچنین دانشگاههای کانادا جهت تسهیلات بیشتر دانشجویان خود ، وامهای تحصیلی طولانی مدت با بهره کم و وامهای قابل توجه بلاعوض را در اختیار آنان قرار می دهند .
از دیگر امتیازات ویژه ای که در اختیار دانشجویان قرار می گیرد ، دادن ویزای اقامت دائم پس از ۲ سال تحصیل میباشد.
کشور کانادا در میان هفت کشور صنعتی جهان از بیشترین سرمایهگذاری دولتی در حوزه آموزش برخوردار میباشد.
سالانه بیش از ۱۰۰ هزار دانشجوی خارجی در کشور کانادا به تحصیل علوم مختلف مبادرت مینمایند.
وجود تنوعات فرهنگی و قومی؛ حضور چهره های بینالمللی علمی و چند فرهنگی و وجود امنیت اجتماعی از خصایص جامعه دانشگاهی این کشور است.
از آنجاییکه کشور کانادا در زمینههایی نظیر توسعه نرمافزاری، علوم مخابرات، علوم فضایی، علوم مهندسی، حمل و نقل شهری، تکنولوژی، معادن و صنایع و محیط زیست در زمره کشورهای پیشرو بهشمار میرود از اینروی دانشجویان کانادایی از دامنه انتخاب رشتههای تحصیلی با ابعاد وسیعی جهت ادامه تحصیلات خود برخوردار میباشند.
تعداد ۹۰ دانشگاه و ۱۵۰کالج و مؤسسه فنی و حرفهای مستقر در استانها مختلف کشور، پایین بودن نرخ هزینه زندگی در کشور کانادا به جذب هر چه بیشتر دانشجویان خارجی منجر میشود.
گفتنی است که در میان کشورهای صنعتی جهان کشور کانادا؛ کمترین میزان تورم را بهخود اختصاص داده است.
2 دیدگاه