غار شیربند

غار شیربند

غار شیربند
   غار شيربند كه در 15 كيلومتري شمال دامغان در منطقه اي به همين نام واقع است در سال 1382 توسط شخصي به نام قدرت الله طوسي كشف شد.
    اين غار كه در ارتفاع حدود 100 متري رشته كوه البرز قرار دارد، از نوع آهكي است و داراي تالارهاي متعدد و مختلف از نظر سطح و حجم است و آثار رسوبي زيبايي از طاقديس و ناوديس و ساير رسوبات كه به شكل هاي مختلف و زيبا و در بعضي از تالارها با پرده هاي وسيع از رسوبات تشكيل شده است كه جلوه هاي تماشايي و دل انگيزي را به رخ مي نماياند. هنوز زواياي ديگري از اين غار كشف نشده است. اين غار گرچه فاقد آب است اما در هنگام بارندگي بركه هايي در آن وجود دارد كه پرآب مي شود. غار با توجه به طولاني بودنش داراي تهويه بسيار مناسبي است و مأمن صدها هزار خفاش محلي بوده وجود اين خفاش ها حتي تا انتهاي غار ديده مي شود. اين غار فعلا داراي هيچگونه امكاناتي از قبيل روشنائي و غيره نيست و كساني كه مايل به بازديد از اين غار هستند حتماً مي بايست با راهنما، وسايل روشنايي و به ساير تجهيزات ايمني مجهز باشند. از پديده هاي جالب اين مكان زيبا اين است كه بعد از ورود به غار و پيمودن حدود چهارمتر ديگر هيچ اثري از روشنايي مشاهده نشده و تاريكي مطلق در آنجا حكمفرماست. طول غار هنوز كار كارشناسي نشده و عمق آن مشخص نيست. داخل غار داراي راه هاي بسيار پر پيچ و خم و بعضاً بسيار باريك و بعضي از آنها به صورت صخره اي و صعب العبور است. از نظر زماني يك بار رفت و برگشت حدود سه ساعت طول مي كشد. در مجموع غار شيربند بسيار زيبا و دل انگيز براي غارنوردان و حتي غير غار نوردان است راه دسترسي غار بسيار آسان و از دامغان حدود نيم ساعت است كه بعد از گذشتن از منطقه آب بخشان دامغان به طرف كوه البرز و از همان جاده به كلاته شيربند مي رسد. ديدن اين منطقه هم با چشمه اي گوارا و مناظر سرسبز خالي از لطف نيست. غار شير بند در سمت راست اين منطقه قرار دارد و تا پاي كوه ماشين رو مي باشد.
به محض رسيدن به محل ابتدا دهانه غاري طبيعي و بسيار بزرگ نمايان مي شود كه بعلت شباهت بسيار زياد با غار اصلي اشتباه مي شود. ولي اين تنها يك غار بسيار كوچك است كه درست در روبروي غار اصلي قرار گرفته است. و غار اصلي شيربند در مقابل آن مي باشد. هيئت كوهنوردي شهرستان دامغان آمادگي خود را جهت ارائه هرگونه اطلاعات موردنياز به كليه غارنوردان و علاقمندان و بازديدكنندگان از اين پديده طبيعي و بسيار جالب اعلام كرده است.
ghare-shirband4

به این مطلب امتیاز دهید:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای