همیشه سوغات نمادی از فرهنگ کشور و شهر مقصد سفر است و قسمت عمده آن متعلق به صنایع دستی میشود که هر گردشگر و مهمانی را مجذوب خود میکند. این در حالی است که صنایع دستی همیشه جلوهای از هنر، فرهنگ و تمدن کهن هر سرزمین است و هم اکنون نیز به مرغوبترین کالا میان توریستهای داخلی و خارجی ترکمنستان تبدیل شده است.
گردشگران با تهیه صنایع دستی، تکهای از روح مقصدی را که به آن سفر کردهاند همراه خود به خانه میبرند و ترکمنها نیز در این زمینه پس از کسب استقلال خود در راستای احیای سنت و آئینهای دیرین خود به توسعه صنعت تولید سوغاتی پرداختهاند که هم اکنون در شهرهای بزرگ ترکمنستان فروشگاههای مخصوص عرضه سوغاتیهای سنتی و ملی ترکمنی دائر شده است.
سوغات آوردن از سفر نه تنها دل دوستان و وابستگان را شاد میسازد بلکه بارزترین گواه هر مسافر بر این مدعاست که در سفر به یاد عزیزان و آشنایان خویش بوده و جایشان را خالی دیده است.
این سوغاتیها اگر از سفرهای نوروزی برگشته باشد بواقع حکم عیدی نیز دارد و به عنوان عیدانهای خاص ، هدیه گیرندگان بویژه کودکان را سرشار از ذوق و شوق بهاری میکند .
از سوی دیگر همواره یکی از مهمترین دغدغههای هر مسافر این است که چه سوغاتی را برای چه کسی تهیه کند و به ارمغان ببرد تا براستی قبول افتد و در نظر آید که در این گزارش سعی کردیم گوشهای از سوغاتیهای سنتی ترکمنستان را در قالب گزارش تصویری، به تصویر بکشیم و مخاطبان عزیز را آشنا کنیم.
سوغاتیهای سنتی ترکمنی را بیشتر فرش و گلیم اصیل ترکمنی، انواع لباس و زیور آلات سنتی و انواع مختلف عروسکها و اشیا مختلف، صنایع دستی و انواع مختلف شیرینی سنتی و عروسکهای تهیه شده از چوب، پارچه، نمد، فرش و گیاهان با اشکال مختلف نمادهای ملی و سنتی ترکمنی تشکیل میدهد.
ارسال پاسخ