تاثیر خوردن بستنی بر روی مغز
– عصب شناسان موسسه روان شناسی لندن در تازهترین بررسیهای خود دریافتهاند خوردن بستنی سبب تحریک همان بخشی از مغز میشود که مسوول پردازش اطلاعات مربوط به شادی و سرخوشی در افراد است. در این بررسیها روشن شد خوردن بستنی بلافاصله بر ناحیه موسوم به قشر چشمی پیشانی مغز تاثیر میگذارد. این آزمایش با حمایت مالی یکی از بزرگترین شرکتهای تولید کننده بستنی در اروپا انجام شده است. محققان با کمک دستگاه اسکنر ، نحوه عمل بخشهای مختلف مغز داوطلبان را در هنگام خوردن بستنی بررسی کردند.
نتایج تحقیق اخیر که در کنفرانس متخصصان زیست عصب شناسی در شهر کاردیف مرکز کلان در “ویلز” انگلیس ارائه شده ، بخشی از تحقیقات گستردهتری است که در زمینه شناسایی مراکزی از مغز که احساسات مختلف را در اشخاص بوجود میآورد، در دست انجام است. محققان امیدوارند بتوانند جایگاه احساساتی نظیر ناامید شدن و سرخوردگی و یا احساس تنهایی را مشخص سازند. به نوشته روزنامه گاردین یک محقق انگلیسی به نام پیتر هالیگان که استاد علوم زیست – عصب شناسی در دانشگاه لندن است بزودی با یک بودجه دوازده میلیون پوندی نخستین تحقیقات را در حوزه نوظهور زیست – عصب شناسی اجتماعی به اجرا در خواهد آورد.
یکی از اهداف این طرح استفاده از اطلاعات بدست آمده از تصاویر اسکنرها برای تشخیص این نکته است که کدام یک از کارمندانی که بابت بیماری مرخصی استحقاقی تقاضا میکنند، واقعا دچار بیماری هستند و کدام دسته تمارض میکنند. این محقق با بهرهگیری از این نوع اسکنها توانسته است ناحیهای از مغز را که در هنگام تقلب و فریبکاری فعال میشود مشخص کند.
کشف جایگاه ضبط نغمههای موسیقی در مغز انسان
محققان دانشگاه دارتمون دریافتهاند قشر شنوایی در مغز که اطلاعات دریافت شده از گوشها را پردازش میکند، محل ذخیره نغمههای موسیقی در انسان نیز محسوب میشود. محققان با انجام آزمایشهایی مشاهده کردند هر بار که اشخاص به نغمهای گوش میدهند که برای آنها آشناست اگر بطور تصادفی قسمتهایی از موسیقی حذف شده باشد. بخش شنوایی مغز بطور خودکار قسمتهای حذف شده را از حافظه استخراج و به قطعهای که میشنوند اضافه میکند.
این پژوهشگران با استفاده از اسکنر ام.آر.آی (MRI) نحوه فعالیت مغز گروهی از داوطلبان را به هنگام گوش دادن به نغمههای موسیقی زیر نظر گرفتند و مشاهده کردند هر بار که قسمتی از موسیقی حذف میشود، مغز شخص بلافاصله از خود واکنش نشان میدهد.
به اعتقاد این محققان پژوهش آنان موید تحقیقات دیگری است که در مورد دادههای حسی مربوط به اطلاعات دیداری انجام شده بود. در آن آزمایشها نیز مشاهده شد بخشی از قشر مغز که اطلاعات دیداری را پردازش میکند به هنگام مشاهده یک تصویر آشنا که قسمتهایی از آن حذف شده است، با استفاده از حافظه بخشهای ناقص را تکمیل میکند.
این آزمایشها نشان میدهد در مغز آدمی بخشهایی که کار پردازش اطلاعات را برعهده دارند در عین حال کار ضبط اینگونه اطلاعات را نیز انجام میدهند. محققان در این آزمایشها مشاهده کردند مغز افراد در بازسازی قطعات حذف شده موسیقیهای مختلف به شیوههای متفاوت عمل میکند و این نحوه عمل تا حد زیادی به موسیقی که پخش میشود بستگی دارد. بطور نمونه زمانی که موسیقی بدون کلام پخش میشود بخش صوتی مغز برای بازسازی موسیقی به بخشی که در نقاط عقب مغز واقع شده رو میآورد در حالی که اگر موسیقی همراه با کلام باشد از قسمتهای جلویی مغز برای بازسازی کمک گرفته میشود.
اخبار علمی زیست شناسی
واکنش شما به این نوشته ؟
عشق1
غمگین0
خوشحال0
خواب آلود0
عصبانی0
بی روح0
چشمک0
ارسال پاسخ